Dolar Euro Kuru Düştü Motor Fiyatları Düşmedi !
-
Arkadaşlar dolar kurunda düşüş olmasına rağmen motorsiklet fiyatlarında gerçeği yansıtan düşüşler olmadı.Araba üreticileri en kötü 25-35 bin indirim yaparlarken motor üreticilerinde halen bir ses yok ne olacak bu halimiz
1 Aralık 2020 Dolar 7,84
15 Şubat 2021 Dolar 7,00
Dolar kuruna göre oluşan fark olarak hesaplanmıştır
Reklamlar
-
Teessüf ederim 15 Şubat 2021 Dolar 6.95 görmüş iken, nasıl olurda 7.00 dersiniz
Düzülen ses çıkarmaz ise, düzen neden ses çıkarsın.
-
Ellerindeki motorları dolar ne kadar iken almışlar? Şu anki satış fiyatları (vergiler hariç) kaç dolara karşılık geliyor? Avrupa'da aynı model kaç dolar?
-
vandamme adlı üyeden alıntı
Sabah baktığımda 7 tl idi
-
Teknik analiz ne diyor simdi,ne derler bilirsin fala inanma falsiz da kalma ;)
-
Hırbonen adlı üyeden alıntı
Teknik analiz ne diyor simdi,ne derler bilirsin falan inanma falsiz da kalma ;)
Aynen
13-31 Ağustosta ikili tepe yaparak düşüş sinyali vermiş, sonra uzun bir süre yatay takılmış.
9 Kasımda birinci tepe oluştu, acaba tarih tekerrür eder mi ?
https://www.tradingview.com/x/BREiPjEy/
Ytd
-
Aya gitme projesinden korktu döviz.
-
Motosiklet sektörü böyle midir bilmiyorum fakat dagıtıcılar ellerindeki stokları zamlı dönemden aldılar ise ortak karar ile indirim yapmazlar.
Birkaç marka bu sekilde hareket ederse diğerleri "onlar yapmadı biz de yapmayız" derler.
Stoklu calısılan cogu üründe kur a göre iniş cıkış değil tedarik dönemi baz alır.
Ha diceksin motosiklet satıcıları da mı bu nedenle diye, orasını bilemem ama %60 cakallıksa %40 budur diye tahmin ediyorum
-
Ne düştü ki yakıt bile düşmedi, bırak düşmeyi adamlar daha geçen gün dövize bağlı geçiş ücreti olan avrasya tüneline zam yaptı, var mı marketlerde indirim görebiliyor musunuz? Motosiklet bu işlerde en son olay, biz daha hayatın temel ihtiyaçlarında göremiyoruz, bu yüzden bu düşüşü tamamen suni, arka planı karanlık bir düşüş olarak görüyorum, ne zaman ki hayatımızı iyi yönde etkileyecek cebimize yarayacak bir indirim ortamı görürsem o zaman inanırım ki bu ülke ekonomisine göre dolar düştüğü yeri asla unutmuyor.
-
Köprü fiyatları arttı diye yer yerinden oynadı.
-
Haksız fiyat artışını şikayet edebilirsiniz,HFA diye bi uygulama var bu uygulama ile dövizdeki düşüşü fiyatlarına yansıtmayan markaları şikayet edip bilgi alabilirsiniz Ticaret Bakanlığından,Mesela bi marka için o kadar çok şikayet oldu ki hem fiyat düşürdüler, hem diğerlerinin de fiyat düşürmesine vesile oldular,hatta Aydındaki bir firmaya da savunma için süre verildi.
-
Aslında dünya üzerinde bir sürü para birimi var. Dolara göre motor fiyatları aynı kalıyor ama TL'ye göre yükseliyor.
Ama ben 2016 sonu, 2017 başında sıfır xmax 250 almak için 2 Bitcoin harcamıştım, yani xmax'in bana maliyeti 2 Bitcoin. şu anda yamaha sitesindeki fiyatlara göre sıfır xmax 250 0.14 Bitcoin ile alınabiliyor. Demek ki benim motor ucuzlamış.
-
Hiç kimse mal ülkeye girdiğinde kaç paradan girdi, bu şirket kaç para ödedi diye düşünmesin zaten.
Bunu Motolastik'in sahibi Köksal abi çok güzel açıklamıştı bir ara facebook üzerinde.
x mal dolar 7.85 iken girdiğinde 785 tl ödenmiş atıyorum. Şimdi maliyeti 700 tl imiş gibi satmasını bekliyorsunuz... Çok beklersiniz
-
ftkrblt adlı üyeden alıntı
Haksız fiyat artışını şikayet edebilirsiniz,HFA diye bi uygulama var bu uygulama ile dövizdeki düşüşü fiyatlarına yansıtmayan markaları şikayet edip bilgi alabilirsiniz Ticaret Bakanlığından,Mesela bi marka için o kadar çok şikayet oldu ki hem fiyat düşürdüler, hem diğerlerinin de fiyat düşürmesine vesile oldular,hatta Aydındaki bir firmaya da savunma için süre verildi.
Boyle bir seye ciddi ciddi inandiniz yani ?
Bana bir kaynak verebilir misin rica etsem ?
Adam motosikletini isterse tam 3 kat arttirarak satar kime ne ? Fiyat indirmiyor diye şikayet mi edilir ? yapmayin allasen artik bu kadarda.
-
karayel90 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar dolar kurunda düşüş olmasına rağmen motorsiklet fiyatlarında gerçeği yansıtan düşüşler olmadı.Araba üreticileri en kötü 25-35 bin indirim yaparlarken motor üreticilerinde halen bir ses yok ne olacak bu halimiz
1 Aralık 2020 Dolar 7,84
15 Şubat 2021 Dolar 7,00
Dolar kuruna göre oluşan fark olarak hesaplanmıştır
https://i.hizliresim.com/F7Dj8C.png
Yani ne diyorsun? Ne yapalım?
Satış fiyatı sadece mal maliyeti üzerinden mi hesaplanır sence? (Sakın dükkan falan açma)
Personel giderleri, kira giderleri, vergi, enflasyon vs dahil edip bi kere daha değerlendir konuyu istersen!
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
Geçen bisiklet bakıyordum. Fiyatlar uzaya çıkmış. Satıcı, bunlar dolar yüksek iken alındı, şimdi dolar düştü ama aldığımız fiyata satmak zorundayız gibilerinden bir şeyler geveledi. Hak verdim satıcıya. Dolar 8 lira iken almış. ne yapsın kârını koyup satıyor.
-
aynı durum otomobillerde de var.bu iş sadece tek bir şekilde çözülür ama hükümet çözülmesini istemiyor.tabiki vatandaşın yanında yer almicak patronların işini görücek.değişecek sistem basit eskisi gibi yani euro dolar ile fiyat listesi açıklanıcak biz çeviricez onu.böylelikle kafalarına göre zam vs yapamıcaklar.kur üzerinden satış yasaklandığından beri ülkenin hali ortada daha doğrusu milletin hali ortada.ama olsun yetmez ama evet az bile bu millete
-
Tl liste değilde $ listesi ile satsaydı dediğiniz doğru olurdu. Ama satılan malzemelerin maliyetinin tamamı dolar değil. Farzı misal gümrükleme masrafları. Yani dolara dolar değil her şey. Dolar düşünce adamların işletme maliyetleri azalmıyor. Aksine eskiden 10$ sa işletme maliyeti şimdi 11 dolar ediyor. Birde 3 ayda bir yapılan yeniden değerleme var. Devlet elindeki doları sana maliyeti 7 Tl diyelim, 3 ay sonra 8 oldu. Aradaki 1 lirayı kar gibi sayıp vergisini alıyor.
-
ero__ adlı üyeden alıntı
Hiç kimse mal ülkeye girdiğinde kaç paradan girdi, bu şirket kaç para ödedi diye düşünmesin zaten.
Bunu Motolastik'in sahibi Köksal abi çok güzel açıklamıştı bir ara facebook üzerinde.
x mal dolar 7.85 iken girdiğinde 785 tl ödenmiş atıyorum. Şimdi maliyeti 700 tl imiş gibi satmasını bekliyorsunuz... Çok beklersiniz
Ben de bir ekleme yapayim,
Bir urun cok oldugunda para etmez,cifci mesela urununu tarlada toplamadan birakir,mal satilmaz hal de curur,cope gider.Buna kimse bisey demez,ay yazik yaa falan diye aciriz en fazla.
Ama bazen de urun az olur,talep cok olur fiyat deli gibi artar bu sefer millet kufur eder bu urun nasil bu kadar pahali olabilir diye..
Yani zarar ederken kimsenin mikinde olmaz,ama kar ederken puuu allah belani versin.
İki yuzluluk,baska birsey degil.
-
İnmesinde artmasında birşeyin fiyatı iniyorsa 1.5 kat zam koyularak yeniden fiyatlandırılıyor yeterki sabit kalsın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)