Şu adam ilan yayınlıyorum o kadar işim arasında bunla uğraşıyorum. Bari ilan koymak isteyen löseve bağış yapsın diyor. Karaktersizin biri motoru sattıktan sonra adama .iktir çekiyor, ne bağış yapacam diyor. Adam kızmakta küfür etmekte kesinlikle haklı. Çevremden örnek vereyim. Çalıştığım iş yerinde bir arkadaş (iş arkadaşı) araç ihtiyacı var diye satıcıyla binbir pazarlık yapıp kendini acındırarak uygun aldığı arabayı birgün sonra 5-10 bin koyarak ilana koyması ve buna ticaret demesi (utanmadan), şimdi fiyatlar şişince bir de galericilere küfür etmesi. Ya da motosikletim yağ yakıyor dediğim çok güvendiğim bir abi sen nasıl aldıysan sat öyle. Abi diyorum ben bu motoru böyle satarsam uyuyamam. Üç kuruş için küfür yiyemem. Sana öyle satmış adam sende sat ne var bunda diyor.Şaşıp kalıyorum. Ben üzüldüm diye nasıl bir başkasını üzerim nasıl bir bencilliktir bu.
Kısacası arkadaşlar gerçekler acıdır bizim toplulumumuz acımasız,empati duygusu olmayan,bencil, kişisel menfaatleri için her türlü pisliği yapan, yalanı insan kandırmayı ticaret ya da başarı sanan, iyiliği enayilik olarak gören bir toplumuz.Böyle bir toplum herşeyi hakeder.
Ne zaman adam oluruz ahlakı dürütlüğü namusu şerefi onuru kadının bacak arasından alıp tüm yaşantımıza yaydığımız zaman. Adam olur muyuz hiç sanmam.