Fren alışkanlıklarınız hakkında
Reklamlar
-
Ben ön fren olmadan sadece arka freni, çok düşük süratlerde ve duran trafikte araçların arasından geçerken motoru dengelemek için kullanıyorum. Arkadaşların dediği gibi yüksek süratlerden düşük hızlara inmek için ağırlıklı ön fren olarak ikisini kombinlemek şart. Zaten iyi çalışan bir abs sistemi ve güzel lastik varsa kuru zeminde ön frenden korkmaya pek fazla gerek yok(hıza bağlı olarak). Yine de bununla ilgili eğitim alıp hocaların gözetiminde ve daha sonra pratikle çözülmeyecek bir mesele de değil.
Reklamlar
-
'-' adlı üyeden alıntı
. .
sen ne ayaksın ya her konuya boş boş mesajlar yazıyosun.
-
-
Önce robot olmadığını doğrula, sonra dökerim içimi.
-
Fren kullanmadan, trafiği gözetleyerek, sadece gaz ile motor kullanmayı becermeye çalışmak en güzeli. Fren kayma riski demek.
-
Her zaman ön arka aynı anda kullanırım
Islak , viraj , vb durumlarda elimi ön frene hiç götürmem
Eğer durağımı düşündüğüm yada acil durmam gereken durum olursa cift fren + vites düşüp motor freni yaparım
Bayır inerken arka bayır çıkarken ön frene agırlık veririm
Arka fren yavaşlatır ön fren durdururu bilirim.
Dozajlayarak sıkarım .
Benim bilgim tecrüben bu kadar bende acemiyim 3 senelik sürücüyüm. Doğru yanlış varsa benide düzeltin.
-
Aynı fikirdeyim bende senin motorun naked versiyonu vardı abs' de de aynı şekilde kullanmanın bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum keza kendimde öyle yapıyorum şuan ki motorumu yeni aldım 10 kere anca sürmüşümdür 2 defa falan arkada fren kullanmışımdır biri muayene de fren testi içindi hatta.
-
Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Fren yaptığımın bilincindeyken yani önüme bir çocuk atlamamışken, şeride araba sıçramamışken ben de kombine kullanmaya çalışıyorum. Kast ettiğim biraz daha refleks durumlarda bilinçaltının verdiği tepki.
1 2 ay boyunca sürekli ön fren kullanın. Bilinçaltınıza yerleşecektir.
-
Kampana frenlere sahip bir motorum var ön arka kombine kullanıyorum gayet yararını gördüm ayrıca önüme bir şey çıkma riskini fark edersem direk gazı kesiyorum tavsiye ederim
-
-
Bu bende de biraz var ama ekonomik zararı çok olur, balataları yer ayak üstünde giderseniz ve çok ısınır frenler. Benimkinin sebebi boy 190, bacaklar çok uzun pegler geride kalıyor rahat etmiyorum. Ayarı varsa ayarlatacağım freni biraz daha öne alıp pegleri öne getireceğim ayarı varsa.
-
ön fren kullanmadan motosikleti durduramıyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)