Biz de "Motor Almıyoruz" diyelim mi?
Reklamlar
-
Galericiler tek başına sorumlu değil bu konuda,asıl suç gelişen ve artan sosyal medya,internet kullanımı.
Eskiden bir araç satacağında adam oturur düşünürdü, kaça aldım, ne kadar bindim, eksiği gediği nedir, kaça versem beni kurtarır v.s. En fazla çevresinden 3-5 kişiye fiyat danışır bilemedin hafta sonu araba pazarına gider piyasayı bir yoklardı. Yani fiyat araştırması en fazla 5-10 kullanıcıyı geçmezdi.
Ama şimdi nasıl, oturduğun yerden giriyorsun telefondan internete,satış sitelerine, binlerce hatta on inlerce aynı marka kullanıcısının fiyat baremini görebiliyorsun.
Sonra işin asıl çakallığı başlıyor,
X marka Y model bir araç için satıcılar ortalama 70k fiyat yazmış,
A şahsı diyor ki; ortalama 70k dan gidiyorsa ben de 75k yazıp 70k ya veririm, sonra bir kaç kişi daha aynı yöntemi kullanıyor, bir kaç gün sonra o aracın ortalama fiyatı 75k oluyor,
B şahsı bunu görünce durur mu, yapıştırıyor ilanı, ortalama 75k ise, ben de 80k yazayım 75k ya bırakırım.
Ve böyle böyle bir ay sonra bakmışsın ki (zannetmişsin ki)senin aracın fiyatı 70k dan 100k ya çıkmış. Tabi hemen keyfe geliyorsun, gidip arabayı 100k ya satıyorsun, keyifli keyifli yeni alacağın arabayı aramaya başlıyorsun, o da ne bir ay önce fiyatı 80k olan almak istediğin aracın fiyatı 130k olmuş.
Reklamlar
-
para bi şekilde bulunur da
ehil olmayan servisler
hırsızlar
trafik canavarları...
-
Dün bir ilan gördük, 51 bin liraya Fiat UNO. Komple boyalı. "Aracınızın bir ekstrası var mı? ABS hava yastıkları yada hidrolik direksiyon falan? Sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın" yazdım.
Cevap olarak; "arabanın marka model yazıyor, gerizekalı misin gir bak internetten." Diye bir cevap geldi, beyefendiyi aradım ve özür dilemesi ile konu kapandı,
Herkes bir şerefsiz bükse bunlar azalır. Hadi bakalım.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Galericiler tek başına sorumlu değil bu konuda,asıl suç gelişen ve artan sosyal medya,internet kullanımı.
Eskiden bir araç satacağında adam oturur düşünürdü, kaça aldım, ne kadar bindim, eksiği gediği nedir, kaça versem beni kurtarır v.s. En fazla çevresinden 3-5 kişiye fiyat danışır bilemedin hafta sonu araba pazarına gider piyasayı bir yoklardı. Yani fiyat araştırması en fazla 5-10 kullanıcıyı geçmezdi.
Ama şimdi nasıl, oturduğun yerden giriyorsun telefondan internete,satış sitelerine, binlerce hatta on inlerce aynı marka kullanıcısının fiyat baremini görebiliyorsun.
Sonra işin asıl çakallığı başlıyor,
X marka Y model bir araç için satıcılar ortalama 70k fiyat yazmış,
A şahsı diyor ki; ortalama 70k dan gidiyorsa ben de 75k yazıp 70k ya veririm, sonra bir kaç kişi daha aynı yöntemi kullanıyor, bir kaç gün sonra o aracın ortalama fiyatı 75k oluyor,
B şahsı bunu görünce durur mu, yapıştırıyor ilanı, ortalama 75k ise, ben de 80k yazayım 75k ya bırakırım.
Ve böyle böyle bir ay sonra bakmışsın ki (zannetmişsin ki)senin aracın fiyatı 70k dan 100k ya çıkmış. Tabi hemen keyfe geliyorsun, gidip arabayı 100k ya satıyorsun, keyifli keyifli yeni alacağın arabayı aramaya başlıyorsun, o da ne bir ay önce fiyatı 80k olan almak istediğin aracın fiyatı 130k olmuş.
Asil suclu dediginiz sey kullanilan arac oluyor dediginiz durumda. Insanlar ekmek bicagi ile birbirini oldurdugunde ekmek bicagi suclu olmaz. O bir arac.
toplumun kultursuzlugunu ve sahtekarligini cansiz bir maddeye indirgemenin dogru olmayacagi kanisindayim. Katkisi var mi elbette, arac gelistikce amaca ulasma zamani kisalabilir. Ekmek bicagi yerine tabanca ya da saldiri tufegi kullanirsaniz oldureceginiz kisi sayisi artmis olur gibi.
Ac gozlu, calismayi sevmeyen, kisa yoldan zenginlik isteyen, baska insanlarin yasamina/isteklerine saygisiz bir toplumuz genel olarak.
-
Pek bişey anlamadım anlatmaya çalıştığından ama,
Telefon da, internet te veya bıçakta kendi başına iş yapmıyor herhalde, sonuçta telefonu da bıçağı da kullanan insan.
-
Çözüm Tanzim satış.
Devlet araç satış tanzimleri açsın
-
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Pek bişey anlamadım anlatmaya çalıştığından ama,
Telefon da, internet te veya bıçakta kendi başına iş yapmıyor herhalde, sonuçta telefonu da bıçağı da kullanan insan.
Birinci mesajinizda suclu internet kullanimi, sosyal medya demistiniz, simdi kullanan insan diyorsunuz.
Ben de ilk mesajiniza karsilik olarak; suclu olan internet/sosyal medya kullanimi degil, sahtekarliga yatkin, kolay para pesindeki sark kurnazi halkimiz. Internet sadece amaca hizmet eden bir arac.
-
'-' adlı üyeden alıntı
d m o
Hayat kısa kuşlar uçuyor…
uzaktan seviyorum seni
uzaktan seviyorum seni
kokunu alamadan,
boynuna sarılamadan
yüzüne dokunamadan
sadece seviyorum
öyle uzaktan seviyorum seni
elini tutmadan
yüreğine dokunmadan
gözlerinde dalıp dalıp gitmeden
şu üç günlük sevdalara inat
serserice değil adam gibi seviyorum
yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden
en çılgın kahkahalarına ortak olmadan
en sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadan
kırmadan
dökmeden
parçalamadan
üzmeden
ağlatmadan uzaktan seviyorum
öyle uzaktan seviyorum seni;
sana söylemek istediğim her kelimeyi
dilimde parçalayarak seviyorum
damla damla dökülürken kelimelerim
masum beyaz bir kağıtta seviyorum
"Cemal Süreya"
-
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Bir kuş uçar, gökyüzünde süzülür
Bir çocuk bütün oyunlara yazılır
Bir gül kokar, tüm çiçekler ezilir
“Bir tel kopar, âhenk ebediyyen kesilir”
Yüzünü görmem, yerini sormam
Elini tutmam, seni hiç unutmam.
Tenine değmem, sesini duymam
Adını koymam, sana hiç doymam.
Yahya kemal.
kokun sinmiş üstüme
benzinlim
-
'-' adlı üyeden alıntı
kokun sinmiş üstüme
benzinlim
Selvi boylum
Al yazmalım
Benzin deposundan
Enjeksiyon pompasına giden yakıtım.
-
daha güvenli, sağlıklı bi oyuncağı esirgeme kendinden
"malum firma" bahane
-
Ortadoğuda boykotun kralı 2gün ancak yarım yamalak sürer.
Daha matematik bilmeyen toplumlar.Sizi sizden daha iyi tanır global pazarlamacılar.
-
motor almayalım
galericiler haşat olsun
icradan alırız mı
-
'-' adlı üyeden alıntı
motor almayalım
galericiler haşat olsun
icradan alırız mı
Alırsın ama
Neyi alacağın konusunda
Garanti veremem bebeğim
Bir ilkbahar sabahı
Güneşle uyandın mı hiç
Çılgın gibi koşarak
Kırlara uzandın mı hiç
-
-
'-' adlı üyeden alıntı
olu ur
Hiç 'araknafobia'dan muzdarip eşin/dostun var mı?
-
Zaten pek alıcı da yok piyasada.Geçen hafta noterde işimiz vardı; normalde iğne atsak yere düşmez ama bomboş kimsecikler yoktu, özellikle sordum sadece Cuma günleri bi tık yoğunluk oluyor dediler.
-
"kaydırmalı debriyaj"
.. ben de kaymak istiyorum..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)