hocam istediğin tagı aç kimseyi kandıramazsın
otomobil satışları REKOR KIRDI
motosiklet satışları REKOR KIRDI
hemde bunlar tüm dünyada kat be kat azalırken bizde patladı
çok masumca bir tag olur
hocam istediğin tagı aç kimseyi kandıramazsın
otomobil satışları REKOR KIRDI
motosiklet satışları REKOR KIRDI
hemde bunlar tüm dünyada kat be kat azalırken bizde patladı
çok masumca bir tag olur
Yıl olmuş 2021 hala insanlar ilana fiyat yazarak piyasa yükseltildiğini falan sanıyor. Neymiş adam girip bakıyormuş muadil ilanlara millet 100bin yazmış ben 105bin yazıyım diyormuş, böyle böyle fiyat artıyormuş. Allah aşkına gidin biraz serbest piyasa nedir öğrenin, borsadaki veya kripto para borsalarındaki alış satış emirleri grafiklerini vs. inceleyin. Böyle fiyat yükselmez. Fiyatı yükselten şey arz-talep dengesidir.
Bu yükselen fiyatlardan hala alış-satış gerçekleşiyorsa malın güncel değeri odur. 2 ay önce aldığı 100bine aldığı aracı şimdi 130bine koyan insanı da suçlayamazsınız. Geçen sene doları 5.90'dan alan insanları da şimdi 7.10dan bozdurduğu zaman suçlayalım o zaman?
Gerçek suçlu nedir diye soracak olanınız varsa: Gerçek suçlu güven vermeyen ve iyi düşünülmemiş ekonomik ve siyasi politikalardır. Bunun sonucunda da döviz ve fiyatlarda istikrar sağlamak mümkün değildir. Kısa geçmişte siyasi olmasa da para politikasında bir miktar iyileşmeler mevcut. Böyle devam ederse önümüzdeki süreçte daha istikrarlı fiyatlar ve kurlar görebiliriz. Millette suçu galericiye veya araba sahibine atmaktan vazgeçer.
"Gerçek suçlu güven vermeyen ve iyi düşünülmemiş ekonomik ve siyasi politikalardır. Bunun sonucunda da döviz ve fiyatlarda istikrar sağlamak mümkün değildir. Kısa geçmişte siyasi olmasa da para politikasında bir miktar iyileşmeler mevcut. Böyle devam ederse önümüzdeki süreçte daha istikrarlı fiyatlar ve kurlar görebiliriz"
güçlü bir açıklama yapılmış açıkça
ben kendim tüik den çoh umutlu inanıvermeciyim
Bu işler hesap kitap işleri; benim kullandığım motorun 2. el satış fiyatı 25-30 arası, motorumun kronik problemleri var, uzun vadede kullananlar arasında motor toplatmayan yok gibi, ben korkmuyorum çünkü ben de elime alacağım motoru, eminim. Şimdi ben aynı kuvvette bir motor alsam 2. eli minimum 50.000 TL, 17.500 TL'ye geçen sene aldığım motor patlasa parçaları yurtdışından alabilme imkanımla 10-12.000 TL.ye motoru sıfırlarım. Herkesin durumu kendisine ama ben var olan motorumu toplayıp kullanmak tarafındayım. Abs, modlar, daha kaliteli süspansiyonlar çok da umrumda değil, kendi limitlerimin farkındayım. Hani herşey süt liman olsa 750 cc ve üstü 4 silindir alsam, yeteneğim ve tecrübem kısıtlı, şimdikinden farklı kullanamam. Bu işi kampanyaya dökmek bir tercih, var olanı koruyup idare etmek ayrı bir tercih.
motor almıyoruz
vergi alıyoruz
Hiçbirimiz yeni motor almaya ya da cc yükseltmeye mecbur değiliz. İmkanı olmayan elbet her sene motor yenileyemeyecek. Şahsi düşüncem; imkan yaratabilen alsın, zarar etmez. İmkan yaratamayan elindekini korusun. Memlekette en dandik liseden en üst bakanlığa her kurum "benden olmayan, ölsün" minvalinde at ski gibi yönetildiğinden artık birşeylerin düzelmesini beklemek saflık, demokratik yollarla hesap sorma zamanımız çoktan geçti. Yeni gelen de bir halt edemeyecek.
piyasada, piyasaya saygısızlıktan pahalısı bulunmaz
ödeyecez
Maddi durumum belli olduğundan dolayı, kendim için son noktayı koydum iki tekerde. Nirvanaya ulaşmış durumdayım diyebiliriz. Piyasa yüksek olduğu için mevcut motorumu satıp daha iyisini asla alamayacağım. Satıp, sıfır 250 CC'ye de 50 bin gayme verilmez artık. Mevcut koşullarda eldekine sahip çıkmak en mantıklı seçenek. Maddi yönden zorlarsa da son çare olarak komple iki tekere son veririm diye düşünüyorum (gönlüm el vermesede). Bu ülkede maalesef her şey lüks haline geldi artık.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
o tagı açanlar ötv indirimi yada yurt dışından ithal araba alacaklarını sanarken, bir gecede ötv bindirenlere isyan etmelidir. beyni olan adam bence bunun için tag açar.. bayiiler kura uymamış yok galerici fiyat arttırmış vs... adam kurdan fiyatı çekse 20-30 bin düşer.. sen arabayı alırken bir araba parasından fazla vergi ödüyorsun.. buna isyen etmiyorda kur düşmüş fiyatlar az inmiş diye isyan ediyor makarnacılar...
Neymiş fiyatlar artmışmış da, galericiler yapıyormuş da bilmem ne. Hepinizin cebinde iPhone 6 var be.
Sebebe yüzde yüz katılıyorum...
Doğru düzgün bir iyileşme köklü değişiklikler olmadığı müddetçe bence mümkün değil. Günü kurtarma amaçlı siyasi kararlar sadece göz boyar. Adamakıllı uzun soluklu ve istikrarlı bir ekonomik politika olmadığı müddetçe boşuna umutlanmaya gerek yok.
Umarım sonumuz İran gibi olmaz.
Hayır, dini politikalarını kastetmiyorum. Kalifiye genç nesillerini batıya kaptırmalarından bahsediyorum. Gördüğüm kadarıyla yeni nesil planını direk yurt dışına göre hazırlamakta... Ülke olarak gelecek vadedemezsek, en önemli kaynağımız olan kalifiye insan kaynağımızı kaybederiz. Bunun gelecekte bize bedeli çok ağır olur. İran zengin yeraltı kaynaklarına rağmen sürünmekte. Biz de o da yok.
güçlü umutlu inanıvermeci olmalıyız
togg un bagajından scooter çıkabilir
Bir buçuk yıl önce 35 e aldığım araca bugün 75 bin verilmesini arz-taleple, kripto parayla,alış-satış emirleriyle açıklayamazsın. Bunca fiyat artışına rağmen talep halen niye var, çünkü insanlar biliyor ki, bugün 100 e almadığı aracı bir hafta sona 110 a ancak alabilecek. Bunu bilen arz cılar da doğal olarak her gün fiyat yükseltecek.
maalesef enflasyon olan heryerde bu gecerli. enflasyon, tuketicinin davranis bicimini sonuna kadar degistiriyor.
ornegin, Amerika da 2.5 asgari ucrete mt09 alinabiliyor, ama insanlar almiyor. neden? cunku istedigi zaman alabilecegini biliyor.
Turkiye'deki aldin aldin, almassan birdaha pok alirsin gercegi bizi surekli tuketime ve kisir donguye itiyor. Cunku aslinda ekonomimizin devamliligini saglayan da bu durumun ta kendisi.
olumlu çıkarsamada fayda var
Dememiz lazım. Euro yükselirken çatır çatır yükseltti tüm markalar fiyatları. Şuan en yüksek seviyesinden neredeyse 2tl daha düşük ama hiçbiri aşağı doğru güncellemiyor. HAdi diyelim ellerindeki yüksekten gelen malları itelemek için güncellemiyorlar, sorsan hiçbirinde zaten stok yok.
Yazıyorsun tüm markalara hiç kimse umursamıyor, neden çünkü gelecek modeller için 150 kişi isim yazdırmış. Fiyatları neden düşeyim? tribindeler.
ARZ TALEP. Biz tüm kötülüğü kendimize yapıyoruz dolayısıyla.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)