Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

a2 ehliyet,kanun ve motorlar üzerine

Motovento
    REKLAM ALANI
    ngonge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkese selam! yeni üyeyim ve ailemle 3 yıllık araba kavgasından sonra scooter almaya karar verdim. b ehliyeyim var ancak a2 almam gerektiğini biliyorum.sorularım ise
    1) b ehlieti olanların motorsiklet kulanmasını kolaylaştırıcak bir kanun çıkacağını duydum acaba ne derece doğru?? neyse galiba ehliyet kursuna gidicez nihayetinde.
    2)ayrıca hem rahatlığı hem de görünüş dolayısı ile maxi scooter almayı düşünüyorum 6 milyara kadar param var.2.el ne tavsiye edersiniz?
    3)son olarak da istanbul şartlarında her mevsim(yağmuru çamuru var) motor kullanılabilir mi?
    şimdiden teşekkürler ve saygılar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    balkesli_125cc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SENIN O KADAR PARAN VARSA BENCE GIT KENDINE BIR EN AZINDAN 500 ER5 AL BENCE DAHA IYI

üstad ben rahat kullanıma bakıyorum otomatik vites falan olsun diye maxi scooter'a karar verdim aklımda olanlar;
    1-suzuki burgman 400
    2-yamaha majesty 400
    3-piaggio x8 200
    4-piaggio x9 250
    bir de sorum olacaktı.ehliyet almadan önce motor alsam sorun olur mu???

Motosikleti
    suzuki burgman 650 ex
    merhaba ngonge aramıza hoşgeldin. motor sürmeye yeni başlıyorsan bencede en doğru kararlardan birini vermişsin maxi scooterlar diğer küçük kardeşlerine göre çok daha güvenli ve gerektiğinde de bayağı seri. yaklaşık 1 yıldır suzuki burgman 400 kullanıyorum çok ama çok memnunum. Periyodik bakımları hariç daha hiç servisle işim olmadı. Diğer soruna gelince ben motorumu yaz kış kullanıyorum buzlu çok soğuk havalar hariç hergün biniyorum. yağışlı havalarda bile hiç sorun yaşamadım. Ama zincirli makinanın bakımı bu tip makinalara nazaran daha zor ve daha sık ilgilenmen gerek. Kışın yağmurda çamurda pek binemezsin. scooterda ise makinanın heryeri kapalı motor ve yürüyen aksamda aynı kapalı düzeneğin içinde çalıştığı için neredeyse hiç sorun çıkarmıyor. Rahatlıkla kışında scooter kullanabilirsin. Yazından anladığım kadarıyla daha önce pek motor kullanmadın galiba tabiki ehliyet almadan motor alabilirsin ayrıca motoru ehliyet değil üzerindeki sürücü kullanır. ama sana tavsiyem binmeden önce profesyonel yardım alman. ve ayrıca ehliyetinide mutlaka alman çünkü motora binmeye başlayınca scooterdan başka morlarında olacaktır. mesela biraz ilerletince daha büyükleriyle ilgilenmeye başlıycaksın ve en sonunda kaçınılmaz olacak. Zaten kendi iyiliğin içinde şart Allah korusun kaza veya bir trafik konturolünde başın ağrımaz. motorsiklet seçimi ve modeller başlıklı forumda maxi scooterlarla ilgili pekçok arkadaşımızın yazdığı faydalı bilgiler var. Okumanı tavsiye edrim. Benim fikrim elindeki paraya hemen motor sahibi olmak istiyorsan sabredemeyeceksen 2002 veya 2003 model şöyle km az suzuki burgman 400 veya Bu ayın içinde piyasaya çıkacak yine suzukinin ithal ettiği SYM marka voyager 250 hem çok kaliteli hem senin almak istediğin rakamlarda sanırım 6,500 ytl civarında olacakmış kataloktan gördüğüm kadarıyla çok hoş hem kalıplı güvenli duruyor, hemde en önemlisi suzuki garantisi altında iyice bir düşün derim sıfır makina almanda fayda var. Şİmdiden hayırlı olsun.

soruisareti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba,
    Ben de önümüzdeki günlerde bir scooter almayı kafama koydum. Vespa almak gibi bir düşüncem var.. Hem tipleri güzel, hem de Vespa bu kadar marka olmuşsa herhalde boşuna değildir, sonuçta adamların uzmanlık alanı scooter diye besit bir mantıkla hareket ediyorum.. Yannış değildir umarım??

Bu arada uygun motoru bulup alana kadar bari kullanamayı ööreneyim ve ehliyet alayım diyorum. Ehliyet almak için kursa gitmek şart mıdır? tanıdığım motorlu arkadaşlarımdan trafiğe kapalı yerlerde öğrensem sonra sınava girebilirmiyim? Sınav ne sıklıkta yapılıyor? Şimdi bu işe girişsem ne kadar sonra ehliyetim olur acabaaaa?? BU konularda merakımı giderebilecek kimse var mııı?

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @balkesli_125cc
    SENIN O KADAR PARAN VARSA BENCE GIT KENDINE BIR EN AZINDAN 500 ER5 AL BENCE DAHA IYI
    Her insanın motosiklet tarzı farklıdır. Bunun parayla hiçbir ilgisi yok. Haa paran vardır tarzın olan motorun en iyisini alırsın. Scooter demek ucuz, yavaş, dandik motor demek değildir. Runner 180 üzerinde modifikasyon yapmış ve racinge kafa tutumuş motorcular var. Şu tarz motor en iyi motordur diye birşey yok.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Sems - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    belirli bir silindir hacmine kadar B ehliyetle kullanıldığını duydum, sınırı bilen varmı...?

cevaplarınızı için çok teşekkürler...zaten forumun diğer yazılarını da okudum ve baya bilgilendim.sıra ehliyet ve de motorda

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Sems, yok öyle bir şey şimdilik.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    Kymco Agility City
    ngonge,
    valla 6 milyara kadar

majesty 400
    x9 250
    burgman 400 bulamass1n ama

x8 200cc bulabilirsin ve güsel motordur tavsiye ederim
    :bestmt:

freewind;öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
    6 milyara kadar 2.el bi ürün almayı düşünüyorum.
    burgman ın falan 2.eli 6 ya bulamaz mıyım?
    x8 200 ün 0 fiyatı 8 milyar,galiba en iyi tercih de o gözüküyor.
    ben biraz heybetli bir şey almak istiyoru sizce benim ihtiyacımız karşılar mı?

motosonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr-125
    yeni tck'nin 1 haziranda yürülüge girmesiyle birlikte 125 cc'ye kadar motorlarin B ehliyetle kullanilacagini duydum. bunu 2 alakasiz kaynaktan duydum. birisi sürücü kursumun sahibi...

Misafir
    B+A2 ye gidiyorum...Gelen var mı peşimden

Usta Prometheus`a saygılar ....

(Forumu kirletmeden yanaştım bu topiğe )

Bugün itibari ile Ehliyet kursuna yazılmış bulunuyorum....Allah sonumuzu hayır etsin....Bulaştırdınız banada...Sayenizde ehliyet alacağız...Annem kızıyor ama olsun zaten hemen motor almak niyetinde değilim küçük adımlarla geliyorum yanınıza

Fiyat konusunda bilgi vereyim yeni başlayacaklara...En tazesinden .....

Kurs parası 130 ytl ye anlaştım.
    Sınav parası (25+25) 50 ytl
    Sağlık raporu 35 ytl
    Ehliyeti alırken Emniyete(50+30) 80 ytl

Burası 295 ytl oldu...

Bunların dışında bir muhtara ,bir adliyeye,bir notere,birde fotoğrafçıya (17 taneymiş) gideceğiz sanırım ama bunlar o kadar fazla tutmaz herhalde...Umarım yanılmıyorumdur.Yakın zamanda bunları yaptıran varsa devam etsin bu kanaldan...

O kadar çok evrak isteniyorki kaz misali evirip çevirip yolunuyoruz.Ah neredesin e-devlet ...Yaktın bizi ,yaktınn.....Bundan 10 sene sonra güleriz bu halimize eminim...
    Ama şimdilik kucaktan kucağa....

Sıradakiii !!!
    "Alışkanlık yapmaz diye umut ediyoruz"

Kalın sağlıcakla...

Birde Bu B**** Tıp Merkezi ile anlaşmışlar...Başka biryerde olmaz mı ?Bu sağlık raporu...Hayır o kuruluşa gıcığım.Kaza geçirmiştim acile geldik arabamızla öküzün teki oraya parketmeyin dedi...İnip adamın suratına estetik yapacaktım...Fakat Acım vardı Etfale gittik....

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı player77 adlı üyeden alıntı
    [b]
    Usta Prometheus`a saygılar ....

(Forumu kirletmeden yanaştım bu topiğe )
    Saygı bizden efendim

Birde Bu B**** Tıp Merkezi ile anlaşmışlar...Başka biryerde olmaz mı ?Bu sağlık raporu...Hayır o kuruluşa gıcığım.Kaza geçirmiştim acile geldik arabamızla öküzün teki oraya parketmeyin dedi...İnip adamın suratına estetik yapacaktım...Fakat Acım vardı Etfale gittik....
    Merak etme, anlaşmalı olmak pek bir şey ifade etmiyor. Sadece güya o kursun öğrencilerine daha ucuz oluyor ama hikaye. Ben başka yerde pazarlık yapıp anlaşmalıymış gibi almıştım
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler