Merhaba benim bu güne kadar hiç başıma gelmemiş ama yakın çevremde şahit olduğum hırsızlık olayları ve bunların sonuçlarından bahsetmek, yoruma açmak istiyorum. Yakın bir arkadaşım başına gelen hırsızlık olayını şöyle anlatmıştı;
- "Ramazan ayında komşumuz iftar yemeğine davet etmişti. Yemek yedik çayımızı içtik akşam 9-10 gibi eve döndük. Döndüğümüzde kapıyı aralık görünce durumu anladık korka korka eve girdik. Gördüğümüz manzara karşısında hepimiz şaşkına dönmüştük. Evde taş üstünde taş kalmamış. Girmedik dağıtmadık yer bırakmamışlar. Hanımın takılarını, televizyonu, kızımın üniversitesi için aldığımız kamera, oğlumun playstationu, takılar ve saatler hepsi çalınmış. O an hepimiz ağlamaklı olduk. Daha taksitleri bitmemiş tek maaşla geçinmeye çalışırken yıllardır biriktirdiğim emeğim bir anda elinmizden alınmıştı. İlk şaşkınlığın ardından polis çağırdık. Parmak izi alındı. Hırsız yakalandı eşyalar bulunamadı. Hırsız adliye korudorunda şikayetinden vazgeç 100 -100 taksitle ödeyelim paranı dedi. Sonuçta mahkemede iyi hal idrimleriyle birlikte 1 yıl ceza aldı ve hiç hapis yatmadı. Elini kolunu sallayarak çıktı. Ve bana ne oldu sana söylemedik mi? dedi. "
Bu anlattığım bir aileyi maddi olarak 10 yıl geriye götüren, günlerce kendi evlerinde korku içinde yaşamalarına sebep olan, asarız keseriz gibi çirkef tehditlere mağdur bırakmış bir olay. Ve sonucu 1 yıl ertelenmiş hapis cezası.
Forumda gün geçmiyor ki yeni bir hırsızlık olayı olmasın. Dişimizden tırnağımızdan çocuğumuzun rızkından artırdığımız parayla bir mal alıyoruz. Adam bunu bir saatte çalıyor. Yakalanırsa 1-3 yıl arası ceza alıyor. Bir araç kolay alınmıyor. Benim kapımda duran motor iki yıllık birikimimin karşılğı. Arabam belki 10 yıllık birikimimin karşılığı. Bunu çalan adamın cezası bana verdiği zararın 10 katı olmalı ki benim içim soğusun.
Dediğim gibi hiç başıma gelmedi. Umarım kimseninde başına gelmez. Bu olayların bir an önce bitmesini arzu ediyorum. Başına bu tür olay gelen varsa görüşlerini merak ediyorum. Saygılarımla. İyi forumlar...