Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Artık ABUS'ları da patlatıyorlar

REKLAM ALANI

Motosikleti
    V-Strom DL650
    İzmir'de belediyenin kapalı otoparkına abone oldum; orası güvenli. 140 lira ödeyeceğim ayda. Kafam rahat uyurum bari, aklım motorda kalmıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yawuz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero xpulse
    Alıntı Turker11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzmir'de belediyenin kapalı otoparkına abone oldum; orası güvenli. 140 lira ödeyeceğim ayda. Kafam rahat uyurum bari, aklım motorda kalmıyor.
    Otoparka bile güvenme bende belediyenin otoparkına koyuyorum birgün baktım benim motorun yanına honda cbr koymuşlar bir hafta durdu motoru almaya gittiğim gün bir baktım motoru benim motorun yanına sıfır yanaştırmışlar şüphelendim gittim güvenliğe söyledim dedim bu motor ne ayak kayıtlımı bana söylemiyor bir bakayım sonra dedi istersen polise haber ver diyor, ben dedim beni ilgilendirmez benim motor çalınırsa senden bilirim dedim aradan bir süre daha geçti gececi güvenlik ile karşılaştım onunla konuştuk motor nerde dedim ben attırdım dedi kayıtlı değil mahallenin torbacılarının motoru her yol var dedi onlarda hatta motoru sattılar dedi polis plakayı alıp şüpheli diye geçmiş sisteme oyüzden satmışlar

Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Apartmana yer yapana kadar ben de ispark'a koyacağım da oradan da çalıyorlar iyi bağlanmazsa. Güvenmeyin yani

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    çok kuvvetli bir alarm olacak, yani alarm çalıyorken kulaklarını tutmak zorunda kalacaksın o kadar şiddetli bir alarm olmalı, bunun yanı sıra direksiyon kilidi, bir kaç adet zincir kilit ve disk kilidi ile bağlayacaksın motoru...

kilitler zaman kaybettirmek için olacak tabi ki ve çok kuvvetli 2 adet alarm sayesinde alarmın birini parçalasalar diğeri susmayacak.. branda olacak birde, hem motoru dış hava koşullarından korur hemde hırsızlar için zorluk çıkarır..

bu sefer hırsızlar inadına alarmı öttürüp kaçabilirler, burası türkiye, her şey olur.. ben motoruma alarm taktığımda acaba millet rahatsız olur mu diye çekiniyordum sonra dedim millet rahatsız olursa daha iyi olur, bu millet adam olsa ben zaten alarm takmak zorunda kalmazdım...

ne hale getirdiler ülkeyi.

edit: her ihtimale karşı motorun üzerine telefon numaranızı koymayı unutmayın, belki yanlış yere park etmişsinizdir yada ötüyordur sizi bilgilendirmek için arasınlar..

Loveless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar F250
    Ben apartmanın içine sokuyorum. Kilit kullanmıyorum. zaten ben hemen bir üst katta oturduğum için ses gelince bakıyorum motoru mu götürüyolar diye :D Bahçe dar apartmanın da kapısı hep kapalı olduğundan rahatım açıkçası.

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    "yutub" da lock picking lawyer aratırsanız abus mabus hikaye olduğunu görürsünüz. Keşke herkesin kapalı kameralı alarmlı garajı olsa...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    OnGuard'ım var diye içim rahat uyuyordum

Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Bizim gerizekalılarda bunları yapacak yetenek yok, bu adam bir profesyonel. Sıfır gerilim altında rahat rahat çalışıyor onun bile zamanını alıyor. Aynısını bir hırsız alarm çalarken kolay kolay yapamaz. O yüzden kaliteli kilit görünce açmaya değil patlatmaya uğraşıyorlar genelde.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Kerem34_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim gerizekalılarda bunları yapacak yetenek yok, bu adam bir profesyonel. Sıfır gerilim altında rahat rahat çalışıyor onun bile zamanını alıyor. Aynısını bir hırsız alarm çalarken kolay kolay yapamaz. O yüzden kaliteli kilit görünce açmaya değil patlatmaya uğraşıyorlar genelde.
    Ben alt komşumun cam demirine rica edip zincirle bağladım.

Küçük cocuklar bazen motora çıkıp oturuyor, geçen üstünde 3 çocuk gördüm birisi benzin deposuna oturmuş

Bu yüzden alarm kullanamıyorum, sürekli öterse komşular rahatsız olur.

Hatta geçenlerde o çocuklar yüzünden motorun orta sehpası yamuldu, 150 lira verdim yenisine

Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Rahatsız olsunlar sıkıntı yok, ben paramdan emeğimden olacağıma komşular günde 3 dakika rahatsız olsun. Alarmı gören çocuklar bir oturur iki oturur üçüncüye gelmezler zaten.

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskoya 5-6 bin lira para verene kadar, her sene o parayı en kaliteli kilitleri almaya harcarım,şuan 2 zincir kilit 1 de abus alarmlı disk kilidi kullanıyorum,ikinci bi disk kilidi daha alacam,yapacak bişey yok,adaletde yok,motosikletin varsa çalınma riski maalesef var,bulunduğun yere göre önlemini alacan okadar
    Kasko sadece çalınma için olsaydı ben de aynı şekilde kilide alarm vs. harcardım ama iş öyle değil ayrıca 5-6 bin gibi bir rakam uçuk bir söylem ve abartı olmuş. 1900 tl verdim kaskoya. Kasko hırsızlık yanında kaza, doğal afet gibi konuları da kapsar, kaza zaten her zaman olabilecek bir şey, 1900 tl vermeyip motoruna göre olmadık bir kazada 8-10 bin tl masraf çıkınca keşke kasko yaptırsaydım deyip ağlarsınız, yani kimse enayi gibi kasko demiyor, şunu da unutmayın herkes her dakika nereye gitse üç beş kilidi motoruna bağlayıp bir yere girmiyor, çoğunlukla gidon kilidi ile bırakıyoruz.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Gencim. Altımda 2020 model motosiklet var 16bin lira Allianz, 8bin lira Anadolu, 7bin lira AXA veriyor. 5 6 bine uçuk rakam diyorsanız hayal dünyasından biraz çıkmanız gerekiyor.

Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    OnGuard'ım var diye içim rahat uyuyordum

https://www.youtube.com/watch?v=4iBxD6ypolM
    Bende de OnGuard var. Fiyatına göre F/P bir kilit. Bizim hırsızlar böyle rahat rahat uğraşamazlar. Kesmeye ya da patlatmaya odaklanırlar daha çok. Çalmayı kafaya koymuş hırsız her türlü ne yapar eder çalar zaten. Hırsıza kilit dayanmaz diye boşuna demiyorlar. Maksat caydırıcılığı arttırıcı önlemler alabilmek.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bendede onguard var çok memnunum
    tekrar 2. bir zincir kilit alacağım heryeri kilitle doldurmaya devamke

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kilide 1000 küsür lira vereceğinize alın bir tane saçmalı 200 liralık alarmlı disk kilidi öttüğünde balkona çıkıp hırsız avlayın. Nasıl olsa ceza alamyacaksınız

Motosikleti
    Mt-25 ABS
    O da var sıkıntı yok, denk gelirse evlat sevemeyecek hale getiririm tek atışta.

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    Alıntı Kerem34_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gencim. Altımda 2020 model motosiklet var 16bin lira Allianz, 8bin lira Anadolu, 7bin lira AXA veriyor. 5 6 bine uçuk rakam diyorsanız hayal dünyasından biraz çıkmanız gerekiyor.
    Acaba hangi yerlerden teklif aldın, senin iki katın yaşındayım ve bir çok aracım oldu, hayal dünyasında çık diyecek kadar ukalalık yapmanı sağlayacak öz güveni nereden buluyorsun merak ediyorum.
    Stock Sever bunu beğendi.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Ben ince bir zincirle bağlıyorum. Geçen konusunu burda açıp 14mm zincir ve Yale asma kilit aldım ama motoru bağlayamadım. En alt katın cam demirine bağlıyorum ince zinciri ama camın demirini dış köpüğe vidalamışlar geçen elimle tutarken bir köşesini çıkarttım yanlışlıkla o derece. yeni aldığım zincir çok ağır eğer oraya bağlarsam demiri yerinden çıkarabilir ve benim için hiç iyi olmaz. En azından motor alt komşunun camında, güvenlik kamerası var ve bahçenin içinde. Komşunun cup motoru var( 3 subaplı süper bir şey, arka tekerini de dişli takmış tam bir köy motoru) kaç senedir hiçbir önlem almamasına rağmen çalınmıyor.

Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Enayiliğin verdiği özgüvendir belki, En az 5 6 farklı sigortacıdan teklif aldım, forumda herkesin övdüğü yerlerden de ekstra teklif aldım. Bizzat ailemden biri Allianz'da departman müdürü. O da bilmiyordur belki, yanlış bakıyordur. Çıkanlar da adı bile olmayan firmaların, yarı muafiyetli kapalı otopark isteyen kaskoları. Çevremden de bir çok kişiye kasko yaptırdık. Yedi basamak hasarsızlığa gelmeden çıkmıyor dediğiniz fiyatlar spor motorlara. Beş altı senelik cbf'e bile 2 küsür fiyat çıkarttılar geçen gün muafiyetli olarak. Hepimiz biliyoruz kaskonun sadece çalınmaya yaramadığını, gerekli bir şey olduğunu. Tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Geçtiğimiz hafta haberi vardı , iki tane zincir kilit bir tane alarmlı disk kilit takılmış 2021 model GS i Borusan dan evin garajına getirip park ettiği daha ilk gün çalmışlar , pes dedim akıl mantık almıyor adamlarda nasıl bir teşkilat varsa alarmlı kilitmiş zincirmiş hikâye..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)