CC Aralıklarına Göre Vergi Sistemindeki Saçmalık
Reklamlar
-
Herkese merhabalar,
Son dönemlerde motosikletimi yenilemeyi düşünmem gereği MTV yüzünden CC e de dikkat etmek elzem hale geldi. Bundan 10-15 sene öncesine kadar 650 CC altında orta sınıf naked enduro supersport motosiklet alınabilirken euro normları gereği hemen hemen tüm markalar orta sınıf denebilecek modellerini 650CC nin üzerine taşıdı. (MT 07, Trident 660, NC 750, Duke 690-790, F700-800 vs vs)R1 ile NC 750 nin aynı segmentte sayılması bir tek bana saçma geliyor olamaz. Ayrıca a2 gibi bir ehliyetle kullanılabilen xmax 300 ve R25 den ayrı vergiler alınması da ayrı muamma.
Sorum şu; bu vergi düzenlemelerini kim, hangi kuruluş yapıyor? Bu düzenlemeleri yapanların konuya hakimiyeti nedir?(çok umurları olduğunu sanmıyorum ama) Bu konuda biz motosiklet sürücülerinin yapabileceği bir şey var mıdır? Beygir gücüne göre bir dağılım olması daha mantıklı değil midir?
Reklamlar
-
Hocam aslında Mtv'nin kendisi saçmalık. Taşıt sahibiyim diye zaten sigortacı, benzinci, otoparkçı, muayene istasyonu beni kertiyor, bir de her sene 2 eşit taksit şeklinde devlete vergi ödemek tam bir kepazelik.
-
650 ile 1200 arasına bi 999 da koyulması lazım o 1200 de 1500 e çıkartılmalı
5 yıl 660 ve nc 700/750 kullandım motorun 1200 cc ile alakası ama vergisi aynı
-
Milyon sacmalıktan sadece birisi.
herşeyden para almaya calısılmasından nefret ediyorm
-
250 650 aralığı 350 750 olarak güncellenmeli.
-
Şikayetinizi dile getirip içinizi rahatlattınız, başka da bir şey olmaz hadi dağılalım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)