Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

non selam-us öküz-us hastalığı

REKLAM ALANI
    nutti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman AN400 K7
    selamlaşmak ya da selamlaşmamak... işte bütün mesele bu!

o anda eli debriyajda olanları, virajda karşılaştıklarımı, araç sollayanları... hepsini geçtim; ama dümdüz yolda giderken selam vermeyen, hadi vermese de benim verdiğim selamı da almayan pek sevgili öküz kardeşim!

eminim sen bu forumu okumuyorsundur da, belki seni tanıyan ve ne menem bir öküz olduğunu bilen bir dostun, bu mesajı sana iletir.

"cager"lar arasında gidiyoruz zaten, hani derler ya "kimimiz var birbirimizden başka" trafikte? nedir bu caka, vurdumduymazlık, aymazlık?

hemen cevaplar gelecektir belki şimdi; "apartman komşularımızla bile selamlaşmıyoruz artık, böyle oldu modern olunca"... peki, en soğuk, en frijit tipler olarak bildiğimiz kimi avrupa ülkelerinde neden insanlar selam verip selam alıyor?

bunun özürü, açıklaması yok (yukarıda saydığım güvenlik nedenleri, ve görememek dışında) sevgili öküz kardeşim, senin hastalığının adı belli "non selam-us öküz-us".

tedavisi de günde 50 kez ayna karşısında kendi kendine selam vermek!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fener1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway KW250-H SUPERSHADOW
    Son zamanlarda bu öküzlerden çok artış oldu.Mazereti ise 'ne gergi var','Selam alıp- vericemde ne olacak'

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Heeeee ben şimdi anladım
    Sabah sabah karışık geldi de önce biraz.Sonra anladık.
    Haklısın dostum.Boşver takma diyorum

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Arkadaşlar forumda takip ettiğim kadarıyla kabasaba davranışlar gösterenlere öküz diyosunuz. Ben bu tanıma karşıyım. Öküz çok faydalı bir hayvandır. Çift sürer yük çeker harmanda kullanılır ölüsü bile değerlidir en azından eti yenir derisi kullanılır. Hayatı boyunca hiçbir işe yaramamış insanlara öküz demek öküze büyük bir haksızlıktır

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    katılıyorum sana dostum bu hastalıgın ismi zor söyleniyor ama öğrencez artık yapcak bişey yok
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

Aytekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS200GS
    Yani küçük bir dı-dıt korna yada hafiften sol elini bileğinden kaldırsa, hadi hepsini geçtik de bari ellerini çekmeden hafiften kafanı eğip selam alıp verse incileri dökülür sanki öküz-us'ların.

Bir de kask bile takmadan vızır vızır dolanan scooterli veletler var, yanımdan vızz diye geçiyo ya sabır çakiyorum cahilliklerine çocukluklarına veriyorum da, bir gün bi tanesi takacak ufaktan biyerlerime, sonra yakalayıp tatbikatlı yaptırımlı motor eğitimi verecem kızılcık sopasıyla.
    Bişnev in ney çün şikâyet mîküned, Ez cüdâyîhâ hikâyet mîküned...

batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    bu konuda olabıldıgınce ıtınalı davranıyorum....
    Yani küçük bir dı-dıt korna yada hafiften sol elini bileğinden kaldırsa, hadi hepsini geçtik de bari ellerini çekmeden hafiften kafanı eğip selam alıp verse
    cok dogru bır yorum...
    bu tip küçük sayılabılırcek detaylar
    motosıklet kullanıcıları arasında kı bağı guclendırıyor bence...
    bu konuda daha hassas olmalıyız..
    ____it's my life_1982____

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    şu selam bilinci bi yerleşemedi. ya da motor sayısı arttıkça artık selamlaşmaktan da uzaklaşılıyo. ya da motor ayrımı yapılıyo. her motora selam verilmiyor bu da bi gerçek.
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Bu hastalık enteresan bir hastalık.. Çinli kardeşler, japon kardeşler, koreliler amerikalılar vs ayrımı var.. Irkçılığa benziyor... İnsanlar bu olayı direkt olarak kişisel algılıyorlar ya da motorlarının maddi değerine göre.. Bilmiyorlar ki trafikteki 4 tekerlerin bizim selamlaştığımızı görünce, kafalarında sürekli bunların kalacağı ve bir gün olur da bir motosikletli ile münakaşaya girdiklerinde bunların akıllarına gelip vazgeçecekleri.. Bi motorlu daha gelirse nolur vs...
    Belki Pollyanna nın ruhunu şad ettim çok pozitif bi yaklaşım oldu ama sonuçta küçük de olsa yalnız olmadığımızı bilmeleri laım artık... Bakın minibüsçülere, bakın taksicilere otobüsçülere...??? kavgaları ağırlıklı kendi aralarında o da yer sıra kavgası ve bir başı sıkışıklık olunca hepsinin üşüşeceği biliniyor.. Çocuk sayılabilecek bir yaşta iken 2-3 taksicinin bir motokuryeyi dövdüklerini görmüştüm... Sizce dayanışma hangisi??? Motorlarının maddi değerlerine bakarak (kendileri bile almamışlardır belki, baba parası vs..) hareket edip kendi ezik egolarını tatmin etmeye çalışanların selamları almamaları mı? yoksa kendi simgesini gördüğü anda (taksi sarısı, minibüs kremi vs..) mevzuya dalanlarınki mi?
    Sakın modlar ve admin beni yanlış anlamasınlar.. Hadi yamuk yapan 4 tekerliyi dövelim demiyorum. Sadece haksızlığa karşı durmak için işaretlerimizi üzerimize almamız lazım artık.. Vakit geldi de geçiyor.. Bakın... Taze bir örnek...
    tamero´isimli üyeden Alıntı
    gerçekten uğursuz bir hafta idi sınava giderken ataköy karakolu önünde bir kaza yaptım sığır tam sağdan sola ani dönüş yap sinyal falan olmadan o kadar ıkaza rağmen kurtaramadan kapısına patladım ufak tefek sıyrıkla kurtardım ama haklı durumda olduğuma rağmen ehlıyet yuzunden polıs cağıramadım neysekı önemlı bişi yok bende v e motorumda o yüzden kesınlıkle alın ehlıyetınızı ve ben o vazıyette sınava gıttım sınavdan döndüm tansıyon düştü ilk kez kısaca ölümden döndüm kazadan kurtardık tansıyonddan gidecektik az daha , demekki burada yazacak daha günlerimiz varmış...

Bu tarz bi olayda sizce polis gelse kimin tarafını tutar? birlik olanın mı parça parça olanın mı??? Benzeri başıma geldi... Haklıydım... Fakat haksız konuma düştüm... Neden? Çünkü polis taksicinin yanında durdu...
    [SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
    [/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]

SAVASXXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V
    Bu tarz bi olayda sizce polis gelse kimin tarafını tutar? birlik olanın mı parça parça olanın mı??? Benzeri başıma geldi... Haklıydım... Fakat haksız konuma düştüm... Neden? Çünkü polis taksicinin yanında durdu...

demişsin cihan kardeşimde birlik olanıda polis kurtaramaz parça olanıda
    polis ehliyeti olanı kurtarır..
    o gün bende ehliyet olmasaydı ...
    düşünemiyorum bile başıma gelecekleri...
    [B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]

Arkadaşlar , daha önce defalarca söyledim ; yine de söylerim...
    Bazılarınız bu sözlerime katılmıyor ama yinede sizlere bastıra bastıra hatırlatmak istiyorum!

Motosiklet kullanan canlı varlıklar kendi aralarında bölümlere ayrılır. Birtanesi esnaf amcadır , dükkana gider - gelir ; motosikleti , arabadan ucuz olduğu için almıştır.Kaskı ceza yememek için takmaktadır. Sen yolda giderken önünde kaza yapsan bile durmaz , basar gider ; sadece dükkana gittiğinde arkadaşlarına anlatır. <<Hehe yolda bi kaza gördüm.Çocuk arabaya çarpmış>>>
    Bu tipler scooter kullanır.

Diğer tip motosiklet kullanan şahsiyet , kendinden başka motorculara takılmaz.Daha çok altında kırmızı renkli racing olur.Kornaya bastığın zaman öküz moduna geçer.Bön bön bakar.Kaskı motorun üstünde file ile sabitlidir!

Bir başka tip ; ırkçıdır. Japon , çin ayrımı ; ufak , büyük ayrımı , grup ayırımı yapar.Daha önce eğer aynı ortamda bulunmuşsan mutlaka kafalarsın elemanı.Eğer yok bulunmamışsan eywahh olmaz bu selam işi...

Son tip de , parası bol olan motosiklet sever abilerimizdir.Bu tip insanlar daha çok JEEP+OTOMOBİL'in üzerine çerze olarak TOURİNG alırlar. Goldwing vb türlerle takılırlar.Onlar da sadece burunlarının önünü görür.

Büyük motorla küçük motorlara da selam verdim.Küçük motor la büyüklere de selam verdim.Ama selam verdiğim motorların hiçbirinden saygı ve cevap göremedim...

En iyisini ben yapıyorum artık ; ben de kimseye selam vermiyorum.

Fakat helal olsun , kurye arkadaşlar selam da veriyor / selam da alıyor!!!

heysem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper 150
    Ben ısrarla herkese selam veriyorum bazen de alıyorum.Almıyanlar sağolsun onlar da birgün motorcu dayanışması yaşarlar ve sonra onlar da selam almaya başlarlar.
    Ben gene selam vermeye devam edicem.
    Almayanlara da öküz demiyecem ,büyüyünce alırlar.....

valla arkadaşlar bu selam konusunda sanırım ben biraz daha şanslıyım çünkü şimdiye kadar hep selam verdim ve hep de cevap aldım. yeni bir motorcu olduğum için bu durum beni acayip mutlu ediyor ve herkesin bu şekilde selamlaştığını zannediyordum. Meğer ööle diilmiş.

McA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vitello Life 80
    Motoru ilk aldıgım zamanlar çok uzulmuştum.. Kimse sallamıyodu beni.. Sonra sonra bir kaç kişi selamladı, ben pır pır giderken "acaba bi sorunu mu var?" diye yanımda yavaslayıp ben selam verince "tamamdır" diyerek uzayan Bmwli arkadaşa minnettarım halen.. İnsan tek basına o yolda giderken çok mutlu oluyor bu tip kucuk ama değerli şeyleri yasadıkca.
    -McA-

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    selam vermek çok zor bi iş abi ya parmağı kaldır düğmeye bas, aküden akım buton üzerinden kornaya oradan bobin ve diyafram vasıtasıyla bip sesi çıkar fallann ooooo kim uğraşacak
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    İstanbulda defalarca şahıt oldum

--yolda kalmıs motorcu gordum hıc dusunmeden durdum

--ben yolda kaldım sagolsunlar
    hıc tanımadıgım motorcu arkadaslar yardım ettı

ben bu dayanısmanın sonuna kadar arkasındayım
    olsun selam vermesın ama yolun kenarında bır motor gordugunde
    durup ''yardıma ıhtıyacın var mı.??'' demesını bılsın yeter...

bu konuda kurye arkadaslara tesekkur edıyorum...
    ____it's my life_1982____

ARMAGEDON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZAT 150
    Alıntı obkavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam vermek çok zor bi iş abi ya parmağı kaldır düğmeye bas, aküden akım buton üzerinden kornaya oradan bobin ve diyafram vasıtasıyla bip sesi çıkar fallann ooooo kim uğraşacak
    iyide abi bukadar değil hatta öncesi var bunun önce karşıdaki şahısı göreceksin bu gördüğünü beyne iletip sonra buna korna çalmak gerektiğini kararına varıp beyin elektrotları yardımı ile parmağa komuk göndereceksin ondan sonra parmak olayından iş başlıyo
    [B]TÜRK MİLLETİ PARAYA BENZER İÇİNDE [COLOR="DarkOrange"]ATATÜRK [/COLOR]YOKSA SAHTEDİR:cat:[/B]

Motosikleti
    mondial 100 kh
    ben alışamadım birtürlü. herhalde otomobilden alışkanlık. korna çalan motorcular daha çok yol istermiş gibi geliyor bana. ama sonradan fark ettiğimde geç oluyor. tabiki bilinçli olarak selam vermeyen tipler için ne söylenir bilmem. bu adam sokaktada böyle işte güçte de böyle motora binince neden değişsinki?

bu arada öküz güzel hayvandır.. ondan "kazma" diyelim bundan sonra böylelerine.

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende selam veririm bu kimi zaman bi korna sesi,kimi zaman bi selektör,kimi zamanda basit bir kafa sallamadır aslında...Ama altında yatan anlam benim için çok değerli.Kimisi için gereksiz bir iş ama bence mükemmel birşey...Dün anayolda giderken bir kırmızı ışıkta durdum,yanımda da bir suzuki süper sport durdu(gsxr600 dü sanırım) ben genellikle o tür makineleri kullananların çoğunun burnunun kalkık olduğunu düşündüğüm için tereddüt dolu bakışlarla kafamı çevirdim ona doğru baktım ve o benden önce bana selam verdi,bende selamımı verdim ve ışık yandı gitti...Benim için o adamın motosiklet ruhunu hissettiği belliydi,korumaları tamdı ve selamını verdi.Eminim ki kötü bişey bana olmuş olsaydı altımdakinin scooter olmasına bakmaz yardım da ederdi.Ben dediğim gibi mümkün olduğunca selamımı veriyorum,ha şuda var ki zaten artık kimin selam verip vermeyeceğini iyi kötü anlıyorum,dolayısıyla kimin ne olduğunu...Selam vermek istemezse vermez,bu aslında motorcu olmadığı anlamına gelmez,fakat bu ruhu ne kadar bütünüyle benimsediğini açıklar.Mesela BBRR abim de bir mesajında böyle bir konu üzerine,"ne yani motorcuyuz diye ne yapalım illaki selam mı vercez,oldu olacak inip kucaklaşalım" gibi bişey yazmıştı,umarım yanlış hatırlamıyorumdur.Dediğim gibi insanın kendisine kalmış birşey bu,seçim olayı yani...Ben seçimimi selam vermekten yöne kullanıyorum

FIRFIR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax momo
    çalacagımız bir korna yarın birgün bizi zor bir durumdan kurtaracak belki bu kadar basit gelio bazılarına nolcak selam versem vermesem.ben veriyimde o vermezse vermesin tüm 2 teker ayrımcılık olmadan herkese veririm selamımı her yol kenarında iki teker görsem işim acilde olsa dururum durdumda.benim benzinim bitti yolun kenarındayım kimsenin durdugu yok kaza yaptım düştüm kactane motorcu gecti duran yok yardım eden yok ben kime selam veriyorum kime yardım ediyorum ama olsun ben selamımı veriyim oda bizden elbet birgün yardıma ihtiyacım olucak yardıma ihityacı olucak....
    sen hiç gitmeyecek gibisin degilmi, o gidenlerde senin gibiydiler...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler