Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosiklet akü problemi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    domicik 400 ug
    aküden olduğunu düşünüyorum.
    2 gün kullanmasam motor marş basıyor ama çalışmıyor. böyle 5 dakika deniyorum sonra olduğu yerde motoru sürüyorum elimle sonra deniyorum birkaç denemede çalışıyor ama her seferinde 10 dakika uğraştırıyor.

bugün her neyse sabah aldım motoru öyle böyle 10 dakikada çalıştırdım işe gittim ama bu sefer akşam da çalışmadı. gittim yokuş aşağı aşağı saldım 2. viteste debriyajı birden bıraktım çalıştı ama durmam gerekti stop etti. bir süre de onu çalıştırmakla uğraştım.

herhalde akü şarj olmuyor diye düşünüyorum. daha kolay yolu var mı çalıştırmanın bu durumda motoru? ayak marşı işe yaramıyor. çalıştıramıyorum ayak marşıyla. bozuk herhalde
    bir de kesin aküdür değil mi bu? motor ustasına gitmeye de korkuyorum ne yalan söyliyim fobi oluştu. yeni bir akü şart gibi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Büyük ihtimal aküdendir. Ama değiştirmeden önce bi kaç volt verdiğini kontrol etmek iyi olur.

Motosikleti
    domicik 400 ug
    yine ustaya gidip göstermek gerekiyor kendim bakabilirim de cihazla falan uğraşılmaz. aküdür aynen.
    galiba ben full uzun far yakıyorum. kısa far hiç aydınlatmıyor belki de o çok yiyo aküyü bilemedım

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Yani ustaya göstermeye gerek yok bence. Tanıdık elekrronikten anlayan bi yakınınız varsa onda büyük ihtimal multimetre vardır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

Bir de motoru kullanırken uzunları yakmak aküyü bitirmez. Tabi seyir halindeyken. Motor seyir halindeyken alternatör ürettiği elektriğin bir kısmını motorun elektrik ihtiyacında kullanır geri kalanıyka aküyü şarj eder.

Benim eski motorumda akü da yoktu. Farı her türlü açıyorduk. Hatta rölantideyken far kısık yanardı. Tabi sonra farı da gitti farsız kullandık.
    natijax bunu beğendi.

Motosikleti
    domicik 400 ug
    Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani ustaya göstermeye gerek yok bence. Tanıdık elekrronikten anlayan bi yakınınız varsa onda büyük ihtimal multimetre vardır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

Bir de motoru kullanırken uzunları yakmak aküyü bitirmez. Tabi seyir halindeyken. Motor seyir halindeyken alternatör ürettiği elektriğin bir kısmını motorun elektrik ihtiyacında kullanır geri kalanıyka aküyü şarj eder.

Benim eski motorumda akü da yoktu. Farı her türlü açıyorduk. Hatta rölantideyken far kısık yanardı. Tabi sonra farı da gitti farsız kullandık.
    göstermekte fayda var stop lambası da sıkıntıymış ona da baktırcaktım belki aküyle alakalıdır. teşekkürler aküden olsun sorunu bileyim de yeter.
    motordan bisiklete doğru kaymış o eski
    BloodyBaron bunu beğendi.

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    aküden değil gibi anlattıklarınıza bakılırsa.. aküden olsa 10 dk marşa bastıktan sonra neden çalışsın ki? aküden olsa yak marşıyla çalışır.. ateşleme veya karbüratör aklıma ilk gelenler.. usta deneyerek problemi bulur artık zaten gidecekmişsiniz.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    soğukken çalışmama problemi subap ayarıyla ilgili olabilir subap ayarı yaptırın.

Loveless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar F250
    Motor çalıştıktan sonra stop ediyorsa aküden değildir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)