gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Hocam uzatmayayim diyorum ama birkac nokta var farkli dusundugumuz.
- Birincisi arac muayenesi dedigin sey, aracin trafik sartlarina uyumunu kontrol etmekten ote bir sey degil. Senin aracinin metal yorgunlugunu, teknik sorunlarni incelemezler, incelememeliler zaten. Trafik sartlarinda gereken seyler de belirtilmis zaten. Isiklar/sinyaller/fren sistemleri vs.
- Arkadasinizin yasadigi durum uzucu ve bunu soyledigim icin kizacaksiniz belki ama arkadasinizin durumunda sorumlu elbette kendisi olacakti, her gun arkadasinizin kullandigi aracinda farketmedigi sorunlu menteseyi mi kontrol etmesini bekliyorsunuz herhangi bir kurumdan? Nasil olacak?
Ulke insani oyle sacma ki, muayene sirasinda iken yangin tupu, ecza cantasi degisilirdi eskiden, hala var mi bilmiyorum. Egitimli oldugunu dusundugum babam bile aracini tanidigina verir, kolayca yaptirtirdi, tamamen sacmalik. Youtube'da videolar vardi, TUVTurk muayenelerine "Alman zulmu" diyen dayilar cikmisti. Kolayciliga, sahtekarliga, isini gordurmeye, tembellige alismis dayilar. Ulke olarak tamamimiz sahtekar diyorum herkes bana kiziyor. Herkes isini en kisa surede, en ucuz sekilde yapmak istiyor, babam dahil. Bunun da nasil yapilacagini, yapildiginda kime zarari olacagini, kimin cikari olacagini dusunmuyor asla. Sahtekarlik sadece para kacirmayla, hirsizlikla, dolandiricilikla olmuyor!
Benim kisisel olarak muayene sisteminde gordugum sorun gecikme faizi vs isletilmesi. Yillardir sen muayene yaptirmamissin ben simdi senden daha fazla para alacagim demek sacmalik. Bunun icin de "trafikten cekme" oneriliyor ama o da ucretli. Trafikten cekme islemi ucretsiz olmali bana kalirsa, en azindan trafige faydam daha fazla, yaptigimda.