Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

hem sevinç hemde üzüntü

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2022 DL650A
    Kısa keseceğim: Pahalı değil değerli kardeşim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Evet arkadaşım genç ve tecrübesiz. Kasayi teker bijonlarını vs. İncelemek aklına gelmez ve bedelini ödüyor... Şimdi muayene pahalı değil diyorsunuz ama boş yere alınan 5 lira bile pahalı demektir. Ben size muayene yaptırmaya para bulamıyorum demedim, ona niye boşuna para vereyim dedim çünkü bana faydası yok.. Tekrar ediyorum, ben muayene yaptırmaya para ayirabilirim ama bu haksız kazanç.

Herhangi birimiz kanun koysa daha aklı başında bir kanun koyar. Kanunları koyanları bir görmek lazım, bu kanunlara niye bu kadar güveniyorsunuz ben onu merak ediyorum, çok kusurlu kanunlar.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    fatih hocam genel olarak her konuda zaten kurallara uyulmamasını öneriyorsunuz.

muayanenin sana faydası olmayabilir, ancak en azından 2 yılda bir motorun bozuk sinyalini, tutmayan frenini, yamuk gidonunu yaptırmaya gidiyorlar. muayane olmasa sokaklar daha fazla çöp motor ile dolacaktır.

kanunlara güvenmiyoruz zaten, ancak iyi ya da kötü onlar olmazsa anarşi cıkar. Muayane gerekli birşeydir yukarda da belirttim, bu sürecin işlemesi için de bir işletme bedeli gerekiyor, velev ki 50 tl yetiyor ise üstü haksızlıktır. ama bu ülkede yaşıyorsanız başka care yok.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşım genç ve tecrübesiz. Kasayi teker bijonlarını vs. İncelemek aklına gelmez ve bedelini ödüyor... Şimdi muayene pahalı değil diyorsunuz ama boş yere alınan 5 lira bile pahalı demektir. Ben size muayene yaptırmaya para bulamıyorum demedim, ona niye boşuna para vereyim dedim çünkü bana faydası yok.. Tekrar ediyorum, ben muayene yaptırmaya para ayirabilirim ama bu haksız kazanç.

Herhangi birimiz kanun koysa daha aklı başında bir kanun koyar. Kanunları koyanları bir görmek lazım, bu kanunlara niye bu kadar güveniyorsunuz ben onu merak ediyorum, çok kusurlu kanunlar.
    Asagidaki videoyu izlemeni oneriyorum. Videodaki herhangi bir aracin muayene zorunlulugu oldugunu hic sanmiyorum. Hani cok begenilen bu Pakistan/Hindistan kamyonlari var ya super renkli, ahsap kasali, ahsap kabinli. Onlarin hic birinin bir proje dahilinde yapildigini, bizdeki TSE gibi bir kurumdan izin aldiklarini, yola cikarken de herhangi bir kural dahilinde kabul edildiklerini hic mi hic sanmiyorum.

Yollarimiz, trafigimiz boyle olsun mu istiyorsunuz hocam ? Ben istemem.

Motosikleti
    2022 DL650A

Araç sahipleri muayene var diye kabak lastiklerini değiştirse, yanmayan lambalarını düzeltse, araçlarına taze doldurulmuş yangın söndürme tüpü koysa, abuk sabuk projesiz / onaysız modifikasyonlar yapmasa, vs. vs. bir sürü kaza, sakatlanma, can ve/veya mal kaybı engellenmiş olur. Bu tip ihmaller için %100 çözüm değil ama hiç yoktan iyidir...

Düzenleme:
    Bunu yazıp sonra hemen göndermemiştim. Ben gönderene kadar yukarıda başka arkadaşlar benzer şeyler yazmış bile. Kusura bakmayın...

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fatih hocam genel olarak her konuda zaten kurallara uyulmamasını öneriyorsunuz.

muayanenin sana faydası olmayabilir, ancak en azından 2 yılda bir motorun bozuk sinyalini, tutmayan frenini, yamuk gidonunu yaptırmaya gidiyorlar. muayane olmasa sokaklar daha fazla çöp motor ile dolacaktır.

kanunlara güvenmiyoruz zaten, ancak iyi ya da kötü onlar olmazsa anarşi cıkar. Muayane gerekli birşeydir yukarda da belirttim, bu sürecin işlemesi için de bir işletme bedeli gerekiyor, velev ki 50 tl yetiyor ise üstü haksızlıktır. ama bu ülkede yaşıyorsanız başka care yok.
    "muayene sistemi kaldırılsın ve yerine başka bir şey gelmesin" diyormuş gibi izlenim oluşturdum sizin gözünüzde. o yüzden bana karşı çıkıyorsunuz. ben aracımın bakımlarını sık yaparım ve muayene benim için israftan başka bir şey değil, daha işlevsel bir şey gelsin diyorum, komple kalksın demek istemedim ama öyle anlaşılmış.

ben kanunların bir kısmına karşı çıkarım, bir kısım kanunlara karşı olmak beni güvenilmeyecek biri yapmaz, kural tanımayan biri yapmaz. ben kuralcı biriyim, kuralcıyım yani koyun gibi güdülecek biri değilim. adam gibi kural koysunlar, çok gerekli bir kanunu(araç bakım, muayene v.s.) sadece ceplerini dolduracak şekilde modifiye edip önünüze koymuşlar ve sizlerde yiyorsunuz, afiyet olsun. her konuda olduğu gibi buna da kimse ses soluk çıkarmıyor ve ben de şaşırmıyorum dolayısıyla.
    Osm@n bunu beğendi.

superboycu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mtv adı altında aldıkları ücreti göz önüne alarak vatandaşlarını düşündüğünü göstermek için muayene ya ücretsiz yada uygun bir fiyata düşürülmesi lazım.

Arkadaşlarım olaya biraz geniş açıdan bakalım, tamam muayene ücreti çok yüksek değil ama toplum olarak gırtlağa kadar borctayiz ve o 2 senede bir gelen muayene ücreti asgari ücretle çalışan adamı çok üzüyor, muayeneyi geçtim , muayeneden geçemeyecek bir durumu varsa eksra masraf çıkıyor, ustalarimizi biliyorsunuz fahis fiyatlara tamir ediyorlar iste devletin demesi gereken ( Kardeşim ben vatandaşımıdan zaten Mtv vergisi alıyorum, bundan ucretsiz yapmam lazım) demesi gerekli.

isyan etmemek elde değil. Maas alırsın gelir vergisi diye alnının terini alırlar, geri kalan parayla gider alis veriş yaparsın gene vergi alırlar.

Gelişmemiz lazım hemde cooookkkk ( Üretim Olarak )

kabaca bugün 2500tl maaş aliyorsan , bunun sadece 1000tl si senin.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "muayene sistemi kaldırılsın ve yerine başka bir şey gelmesin" diyormuş gibi izlenim oluşturdum sizin gözünüzde. o yüzden bana karşı çıkıyorsunuz. ben aracımın bakımlarını sık yaparım ve muayene benim için israftan başka bir şey değil, daha işlevsel bir şey gelsin diyorum, komple kalksın demek istemedim ama öyle anlaşılmış.

ben kanunların bir kısmına karşı çıkarım, bir kısım kanunlara karşı olmak beni güvenilmeyecek biri yapmaz, kural tanımayan biri yapmaz. ben kuralcı biriyim, kuralcıyım yani koyun gibi güdülecek biri değilim. adam gibi kural koysunlar, çok gerekli bir kanunu(araç bakım, muayene v.s.) sadece ceplerini dolduracak şekilde modifiye edip önünüze koymuşlar ve sizlerde yiyorsunuz, afiyet olsun. her konuda olduğu gibi buna da kimse ses soluk çıkarmıyor ve ben de şaşırmıyorum dolayısıyla.

hocam bu konuyu siz acmadınız, konu sahibi muayenesiz yakalanmış.
    Siz bakımını yapıyor olabilirsiniz , ancak milyonlarca araç var burada. Gurcan yukarda cok güzel bir örnek verdi konuya.

Mesela bu konuda muayane israftan başka birşey diyerek aslında başkasının konusuna olumsuz mesaj veriyorsunuz. (farazi konusuyorum) konu sahibi belki bakımları muayaneden muayaneye bakım yapan birisi, bu durumda hatalı yönlendirme oluyor yaptıgınız.

Dediğim gibi herkes sizin gibi bakımları yapmıyor bu ülkede. emin olun ülkemin insanının profilini bilmesem "muayane gereksiz" bile derim.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yollarimiz, trafigimiz boyle olsun mu istiyorsunuz hocam ? Ben istemem.
    https://www.youtube.com/watch?v=yIgtKFaBm3o

furkanguvenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim babam ve tanıdıklarım da öyle yapıyor. Yangın tüpü ve ilk yardım eşyalarını muayene zamanı koyuyor sonra çıkarıyor. Kızıyorum ona ama pek değişen bir şey olmuyor. Bagaj zaten küçük vs diyor. Babam eğitimli biri ama bu konularda ülkece bir eksikliğimiz var.
    Bu arada çok saçma ve garip bir olay yaşadım. 2020 model 0 KM Seat aracımda yangın tüpü olmadığını fark ettim geçen ay. Ülke de muayene de zorunluluk olan bu hayati öneme sahip tüp bayi tarafından ekstra olarak satıldığını öğrendim. Baya büyük jant almak gibi opsiyonel olduğunu söylediler bana.

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    muayene olayına karşı değilim. keşke daha efektif yapılsa.

son muayenemi yaptırırken erken gittim baya bi gözlemleme şansım oldu.

- farları çalışmayan motorlar,
    - sinyalleri çalışmayan motorlar,
    - amortisörleri patlak motorlar,
    - hatta son gelen skutır şasesi kırıktı motor sallanıyordu

bunlar muhtemelen cezayı yedikten sonra muayene istasyonuna adım atan vatandaşlar.

hanginiz bana söyleyebilir? trafikte farları çalışmayan gece karşıdan gelen motosiklet görmek istersiniz?

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı furkanguvenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada çok saçma ve garip bir olay yaşadım. 2020 model 0 KM Seat aracımda yangın tüpü olmadığını fark ettim geçen ay. Ülke de muayene de zorunluluk olan bu hayati öneme sahip tüp bayi tarafından ekstra olarak satıldığını öğrendim. Baya büyük jant almak gibi opsiyonel olduğunu söylediler bana.
    Firmalar artık maliyetten kısmak için olabildiğince az şey veriyorlar. Kötü olmuş gerçekten.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Trafik canavarligi. Herhangi bir olayda yuruyus yapan insanlara "trafigi engellemekten" ceza yazan polisin, bu insanlara da "trafigi tehlikeye sokmaktan" ceza yazmasi gerekiyor ama bu ulkede surekli olarak dincilerin diger insanlar uzerine psikolojik baskisi var, kim ne derse desin.

Ama isin iyi yani, en azindan -kendi goruslerine gore- cennete gidecekler bir trafik kazasi olursa, carpana yazik olacak.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)