Aliexpress'ten ayarlı ön amortisör başlığı almak
Reklamlar
-
İyi günler herkese,
Mevcut Honda Tralsalp xl 700 için ön amortisörleri şehir içi kullanımında daha stabil hale getirmek istiyorum. Ön freni sıktığımda ciddi bir öne yığılma oluyor. Arazi koşullarında da yumuşak olması gerekiyor. Ben de çareyi ön amortisör sertliğini yol durumuna göre ayarlamayı düşündüm ve aliexpresste linkteki gibi başlıkları buldum. Tek korkum çin malı olduğu için sert sönümlemelerde kırılma ihtimali. Daha önce alıp kullanan veya tanıdığı birisi kullanmış olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Reklamlar
-
motoru pol tarres gibi kullanmıyorsan kırılacağını sanmıyorum.Yay'a baskı yapan pul .Fotoğraflardan malzeme kalitesi,ölçüsü anlaşılamıyor .Teslim aldığında zayıf olduğunu düşünürsen daha kalın krom'dan pul takar veya torna'da yaptırırsan en azından için rahat eder.
-
Bende AliExpress ten Rx3i Evo için 300cc lik big bore kit almak istiyorum ama daha önce hiç alışveriş yapmadım. Gümrüğe yada başka bir yere takılıp elime ulaşmama ihtimali var mıdır? Ve bunun vergisi oluyormuş sanırım onu nereye ödüyoruz nasıl oluyor. Sipariş verip bekleyecek miyim yoksa siparişimle birlikte yapmam gereken başka prosedürler var mıdır?
-
hic amortisor yaglarini degistinizmi? degismedi iseniz orjinal wizkozitede bir degistirio deneyin. illa modifiye edicem derseniz bir ust vizkozite yagi koyun ama ml azaltin.
-
Böyle bir şey alırsanız orijinal "spacer" parçalarını bu kapağın orijinal kapak ile derinlik farkı kadar kısaltmanız gerekecektir.
Bir not: Bu tip eklentiler progresif yaylar ile birlikte daha faydalı oluyor...
-
Yunus Özbek adlı üyeden alıntı
Bende AliExpress ten Rx3i Evo için 300cc lik big bore kit almak istiyorum ama daha önce hiç alışveriş yapmadım. Gümrüğe yada başka bir yere takılıp elime ulaşmama ihtimali var mıdır? Ve bunun vergisi oluyormuş sanırım onu nereye ödüyoruz nasıl oluyor. Sipariş verip bekleyecek miyim yoksa siparişimle birlikte yapmam gereken başka prosedürler var mıdır?
Siparişi veriyorsun sonra bekliyorsun artık kargo ne zaman gelirse.2 parça sipariş verdim aynı günde biri 2 haftada geldi diğerine 1 buçuk ay oldu ses yok.Vergiyi ptt'ye ödüyorsun kargoyu alırken.Gümrüğe takılma şeyi şans ama sanmam takılcağını.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Böyle bir şey alırsanız orijinal "spacer" parçalarını bu kapağın orijinal kapak ile derinlik farkı kadar kısaltmanız gerekecektir.
Bir not: Bu tip eklentiler progresif yaylar ile birlikte daha faydalı oluyor...
Asfalt kullanımı için amortisörlerin öne yığılmasını engellemek istiyor.derinlik farkını ayarlıyayım diye o burçları kısaltırsanız bu sefer amortisörün çalışma aralığı uzar,yayları sertleştiremez.Zaten her amortisörde o burçlar olmuyor transalp'ta bunlarda biri .Bu aparatlar ilave parça ,işçilik gerektirmeyen tak kullan tarzı oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
siparişi verip bekliyorsun.Sana gönderilen takip numarası ile takibini yaparsın,gümrükçülerin biçtiği vergi bedelini kapıda ödersin.
-
@roofroof
@greyhorse
Teşekkürler
-
Bunu takinca ecnebilerin static sag dedigi olayi azaltirsiniz. Motosikletin normal pozisyonundaykenki suspansiyon uzunlugu artar. Geri esneyebilecek mesafe azalir. 1 cm yay sikistirmak cok bir sertlik saglamaz. Asil ihtiyac olan sonumleme. Zaten suspansiyon yagi su gibi olmustur ya orijinali yada kaliniyla degistirmek cok daha reel sonuclar verecektir
-
20 Aralık 2020, 22:12
gezginbekir adlı üyeden alıntı
İyi günler herkese,
Mevcut Honda Tralsalp xl 700 için ön amortisörleri şehir içi kullanımında daha stabil hale getirmek istiyorum. Ön freni sıktığımda ciddi bir öne yığılma oluyor. Arazi koşullarında da yumuşak olması gerekiyor. Ben de çareyi ön amortisör sertliğini yol durumuna göre ayarlamayı düşündüm ve aliexpresste
linkteki gibi başlıkları buldum. Tek korkum çin malı olduğu için sert sönümlemelerde kırılma ihtimali. Daha önce alıp kullanan veya tanıdığı birisi kullanmış olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Bu parçayı güzel bir tonacıya da yaptırmayı da düşünmenizi öneririm. İster alüminyum ister normal metal ister paslanmaz metal. Tavsiyedir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:10 ----------
Hocam arama motorunda Aliexpress sipariş incelikleri veya Aliexpress siparişinde dikkat edilmesi gerekenler diye arattırmanızı tavsiye ederim.
Kısaca konuyu güzel bir arattırın. Her şey de olduğu gibi bu alışverişin de incelikleri var.
Mesela her kargo şirketindeki takip numarasını Türkiye de takip edemiyorsunuz gibi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler