Elleri Cebinde Motosiklet Süren Sürücü Kameralara Yansıdı..
Reklamlar
-
Bursa’da elleri montunun cebinde olduğu görülen sürücünün, motosikletiyle tehlikeli yolculuğu cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Osmangazi ilçesi İzmir Yolu Caddesi’nde seyir halindeki motosikletin sürücüsünün elleri montunun cebinde olduğunu görenler, şaşkınlık yaşadı. Motosiklet sürücüsünün tehlikeli yolcuğu bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülere; motosikletin diğer araçların arasında ilerlediği ve sürücünün elleri cebindeyken şerit değiştirdiği anlar yansıdı. Görüntü, sosyal medyada paylaşılınca tepki topladı.
Video ve kaynak : https://www.dha.com.tr/yurt/elleri-m.../haber-1803626
Reklamlar
-
muhtemel üşüdüğü için yapmıştır ama böyle dangozluk yapacagına toplu taşıma kullansın yani.
-
Motosiklet sürerken biri motosiklet üstünde kahve içer, diğeri çavuşu tokatlar, bu da babasının tarlasında yürüyormuş gibi elleri cebinde takılıyor. Değişik insanlar olduk.
-
Ben bunda çok garip bir şey göremedim. Bazen ben de yokuş aşağı gidonu bırakıp kendim kontrol etmesini seviyorum.
-
Üşümüş zaaar
-
Gidonu iki eliyle tutan birçok sürücüden daha iyi kullanıyor .
Öyle bile gözükse büyük bir güvenlik açığı tasvip etmek mümkün değil.
Motor demek, yolda olmak demek.
Önce güvenlik sonra keyf.
-
bizim buralarda fırtına kopuyor, direksiyonu bırakmak bir kenara bazen ben yola çıkmaya korkuyorum rüzgar beni götürür diye.. yinede ara sokaklarda yol boşken bazen 2 el bırakıyorum çünkü zevkli oluyor ama üşüdüğüm için değil zevk için. hem fazla sürmüyor çünkü elleri bırakınca motor kendi kendine yavaşlıyor..
dediğim gibi buralarda tayfun çıkıyor bazen ve hele yerler ıslak ise hızımı 30 ile 40 arasında tutuyorum ve rüzgar vurunca ona direnmek yerine ona ayak uyduruyorum, yani rüzgara göre direksiyon çevirip direnirsem ilk vuruşta ön tekerimi kaydırıp düşmeme sebep olabilir..
kışın buzlu yollarda çok motor sürdüm, yaz kış sürerim ama bu rüzgar aşırı derecede sinir ediyor beni.. 2018 yılının şubatıydı sanırım; sabah dışarı çıktım işe gideceğim, marş motoru donmuş, ayak marşı ile çalıştırdım motoru, orta sehpa donmuştu ve motoru indirirken çatır çutur etti, arka fren donmuştu basınca kitlenip kalıyordu ve bir süre bas çek yaparak düzelttim ama yolda giderken tekrar dondu sanırım ve yine basınca kitli kalıyordu ve arka freni kullanmadım pek o sabah..
iş yerine vardığımda orta sehpaya kaldıramadım çünkü yolda giderken sehpa yine donmuş ve motora yapışmıştı, bende yan ayaklığa aldım ve dört beş tane foto çekip çalıştığımız binaya geçmiştim...
foto 1
foto 2
-
Dengesi iyiymiş ama adam gidonu tutmadan şerit değiştirdi.
-
Elinin cebinde olması çok sakat yoksa elini bırakıp sürmekte bişi yok. Ben aşağı doğru virajları bazen ellerimi bırakır dönerim. Yani kısacası haber olacak bişi değil.
-
19 Aralık 2020, 13:21
Valla helal olsun, akan trafikte elleri cebinde gezmeyi bile normal karşılamaya başladı bu forum.
-
19 Aralık 2020, 14:03
Denge açısından bir risk olmaz, ama gaz ve frenin hemen ulaşılabilir olması gerekir. Riskli hareket.
-
19 Aralık 2020, 15:10
Eldiven alamadığı / almadığı için ölmek...
-
19 Aralık 2020, 15:33
saçmalamayın şerit takip sistemi var motorda :D :D :D
aslında kitap bile okuyabilirdi :S
-
19 Aralık 2020, 15:56
Hadi buyur Mersinli çıktı Bu aralar burada sıcaklık 17-20 aralığında o kadar soğuk da yok, O değilde gazı nası nasıl veriyor ?
-
19 Aralık 2020, 17:14
MR.BERK adlı üyeden alıntı
Hadi buyur Mersinli çıktı
Bu aralar burada sıcaklık 17-20 aralığında o kadar soğuk da yok, O değilde gazı nası nasıl veriyor ?
Ben motoru arkadan Vespa Px200'e benzettim. Px200'lerde gaz kolunu bıraktın mı aşağı inmezdi, sabit kalırdı. Gaz kesmek için elinle gaz kesmek gerekirdi.
-
20 Aralık 2020, 16:07
Hava soğuk. Tamam. Fakat, burada abartılı bir üşengeçlik var. Kışlık eldiven yada aşağıdaki gibi bir elcik koruma yoksa yola çıkmayacaksın. O yolu biliyorum. Öyle ıssız bir yaylada gezer gibi gidilecek bir yol değil. Azraille flört edeceğine git bir elcik koruma al...
https://www.sevpaonline.com/scooter-...ruma-elck7yujo
-
20 Aralık 2020, 18:38
Benim anlamadığım o yol cok da aşağı meyilli değil nasıl yavaşlamadan böyle gidebilmis ya da göremedigim bir nokta mi var?
-
20 Aralık 2020, 19:16
szczesny adlı üyeden alıntı
Benim anlamadığım o yol cok da aşağı meyilli değil nasıl yavaşlamadan böyle gidebilmis ya da göremedigim bir nokta mi var?
Bazıları scooterleri boşa alıyor yokuş aşağı. Belki öyle yapmıştır.
-
21 Aralık 2020, 10:17
Buda birşeymi ben arabasını makyaj yaparken kullananları görüyorum.Elinde telefonla whatsupta msj yazanımı dersın,Film izlerken sürenimi dersin,otobanda orta şeritte kapı açanımı dersin...Daha sayabileceğim okadr çok şey varki.Tamam buda doğru değil ama yanlışların arasında en doğrusu bile bu olabilir...
-
21 Aralık 2020, 10:23
amma abartmışlar. kendinden başka tehlikeye attığı kimse yok. ben de ellerimi bırakıp sürerim arada. hatta tümsekten çukurdan da geçerim motor ip gibi gider yine. araba olsa başka da motosiklette kendinden başka kimseye zarar vermen zor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)