15 senedir motosiklet ehliyetine sahibim, bunun,12 senesi neredeyse senede 300 günden fazla motor kullanıyorum, motorum otoparkta ancak arabalar için ayrılan yerin yarısından bile daha dar iki kolon arasında bir alanda tutuyorum, yanlarda çıkışa yakın iki kolon var, bu alanın çıkışı bir araba genişliğinde garaj yolu ve park alanımın yanlarında da genelde iki araba da park halinde oluyor, yani yanlardan rahat çıkış pek olmuyor, o iki kolon arasından kalkışla hemen keskin bir sağ yapıp garaj kapısına geçiyorum, bazen bu 90 derecelik dönüşün hemen bitiminde bir arabanın burnu dışarıda da oluyor daha da dar dönmek gerekiyor, buradan tam 9 senedir iki scooter, bir naked ve en son kullandığım sport touring motor ile ayağımı bile açmadan ya da yere koymadan binlerce kezsıkıntısız dönüş yaptım, son motorumla da yaklaşık 1.5 senedir oradan dönüyorum, ta ki bir kaç ay öncesinde kadar
tam dönecekken hiç anlamadığım bir şekilde motoru stop ettireceğimi zannedip panikle ön fren sıktım, garajlar bildiğiniz üzere genelde yerler beton olduğundan kaygandır, ön biraz kaydı motor yan yattı, tutmaya çalıştım ama ağırlığı kontrol edemedim yere bıraktım resmen, hiçbir şey olmadı, uzun takoz olduğu için sadece motoru o takozun üzerinden kaldırdım, ancak bunca yıldır aklımın ucundan geçmeyen bu durumu yaşamak beni şaşırttı, yani bu işin zamanı yok, saçma sapan bir şekilde motoru devirebilirsiniz, önemli bir zarar yoksa koruma demirleri varsa umurunuzda bile olmasın, ciddi kaza olmasın da bunlar hikaye, en fazla grenaj kırılır, ayna kırılır, biraz da gururunuz incinir
bunların hepsi anlık gelip geçici şeyler..