Arkadaşlar 1 hafta önce motor yağı değiştirttim. Motul 5000 kondu. 1 hafta sonra baktım yağı rengine bakmak için baya kararmış. Bal rengi gibi değil yani sıfırı gibi. Normal mi bu kadar kısa sürede?
Arkadaşlar 1 hafta önce motor yağı değiştirttim. Motul 5000 kondu. 1 hafta sonra baktım yağı rengine bakmak için baya kararmış. Bal rengi gibi değil yani sıfırı gibi. Normal mi bu kadar kısa sürede?
En yalın haliyle yağların temizleyicilik özelliği vardır. Kararmayan yağ kötü yağdır. İçiniz erah olsun
Normal isterseniz 1 saat sonra bakın renk değişir.Hem sıcaklık hem arkadaşın dediği gibi motoru temizlenme hemde basınç ve sürtünmeye maruz kaldığı için.
motorun içinde o sıcaklığa ve engabeye sende maruz kalsan sende renk değiştirirsin merak etme normal )
Anladım arkadaşlar çok teşekkürler
Arkadas dogru yazmis:
Yagin rengini karartan, motor yagindaki faydali katkilarmis genelde.
Yoksa renginden bagimsiz olarak motor yagi halen islevini yerine getirmekte... Onemli olan da o.
Ne vitesi iyi geciren yag, ne de gec kararan yag iyi yagdir.
Iyi yag, islevini uzun sure yerine getirebilen yagdir. Bu da sadece laboratuar analizi ile anlasiliyor.
İçeride kalan eski yağ yeni yağı karartıyor eğer takintiliysaniz ENGİNE FLUSH denen sıvılar var şişedeki sıvının yarısını yağı boşaltmadan kartere dökün motor 1 dakika rolantide çalışsın yağı boşaltıp yeni yağı koyun uzun bir süre kararmaz çünkü motor içi tertemiz olacak
Yukarıdaki arkadaşın dediği haricinde ücretsiz bu işi yapmak istiyorsanız , bir adet yağ çubuğunun içine girebilecek boyutta 30 cm lik hortum alıyoruz. ben çamaşır makinası hortumu kullanıyorum . Yağ boşalttıktan sonra hortumu yağ çubuğu'nun giriş kısmına oturtuyorum , ardından 1,2 üfleme sonucu bütün pis yağı attırıyorum, sonrasında yeni yağı koyup devam ediyorum . Bir sonraki yağ değişiminde ciddi bir kararma gözlemlemiyorum.
sorunlu bi durumun ardından değiştirdiysen
ilk değişimden fazla bişey bekleme
ikinci değişimi daha erken yap
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)