7100 koydum motor yavaşladı 🤔
Reklamlar
-
10 Aralık 2020, 19:02
cbr 125 12bin çeviriyor 7100 fazla mı
Reklamlar
-
10 Aralık 2020, 19:06
Her yağ her motora konulmaz. Tam sentetikler, yüksek cc ve daha çok devir çeviren motorlar için kullanılır genelde. 250cc ve altında motul 5100 serisi fazlasıyla yeterli.
-
bu motorda 8bin km yaptım 6. yağ değişimim ve ilk kez yağım eksik çıktı. motul 7100, 1000km de 200ml yağ eksilmiş. lastiğim kötü olduğu için çok nadir zorlamıştım oysa. 100 lira vermiştim ağlıyorum şu an :'(
-
Yawww boşver Motulüne koyayım gel seni biz Lubex yağlara alalım. 28 lira full sentetik yağ. En azından bir dene bence.
-
BloodyBaron adlı üyeden alıntı
Yawww boşver Motulüne koyayım gel seni biz Lubex yağlara alalım. 28 lira full sentetik yağ. En azından bir dene bence.
Reis burda markacıların gazabına uğramamak için söylemedim 2 kere yarı-sentetik olanını kullandım yukarıda Allah var çok memnundum, şimdi full sentetiğini koydum az önce 35 gayme bayıldım. Siz nereden alıyorsunuz 28 liraya?
-
300V koyun 20 bin km gezin hic bir seyi kalmaz.
-
zeynelhazan adlı üyeden alıntı
Reis burda markacıların gazabına uğramamak için söylemedim 2 kere yarı-sentetik olanını kullandım yukarıda Allah var çok memnundum, şimdi full sentetiğini koydum az önce 35 gayme bayıldım. Siz nereden alıyorsunuz 28 liraya?
https://www.oilmarkt.com/motorsiklet...808002-01.html
İkili alınca ucuza geliyor. Kargo ücretsiz. Satıcı da Lubex bayiisi. Zaten Lubexin de çakmasını yaparlarsa yuh derim.
-
Kardes 10w30 degilde 10w50 yada 15w50 koyman gerekmezmi performans icin
-
Bana da bu firma yolladı. Dün gece değiştim bugün deneyeceğim bakalım ne olacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------
Atincozkan adlı üyeden alıntı
Kardes 10w30 degilde 10w50 yada 15w50 koyman gerekmezmi performans icin
Ben yağ filmi inceldikçe motor hızlanıyor diye biliyorum
-
Sondaki rakam incelince iste yag yuksek hararete ve devre daha cok dayaniyor o yuzden dedim.arkadas 10w30 koymus nedense.obur arkadas da 300v ye 20bin km yazmis.300v nin km omru cok azdir pistlere cikanlar kullanir yanlis yazmissjn
-
Önceki yağ 10w40 sıradan bir Castrol Yağ idi. CBR 250r da Motul 7100 koymuştum. Vites geçişleri yumuşasın diye yaptığım debriyaj ayarına karşılık Çat çat geçen vitesler yine çat çat geçiyordu ama bariz Motul 7100 daha yumuşak geçişler sağlamıştı. Motorda herhangi bir kasma veya yavaşlama tespit etmedim. Aşağı yukarı aynı performansa sahipti. Psikolojiktir belki ama Motul 7100 diğer yağlardan +1 hissettiriyordu. Aşırı da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bütçenize göre değerlendirin.
-
mavzer-i adlı üyeden alıntı
işe gidip gelmeğe 50 cc aldım. ona ben sıvı yağ bile koysam çekişten düşmes
Aha Ayçiçek yağının fiyatını yükselten adamı bulduk.
-
z1000ne 7100 koyuyorlar cbr125 ede.sence de bir gariplik yokmu ?? anlamsız yağa para verme hastalığı çağımızın modifiyesi
-
Atincozkan adlı üyeden alıntı
Sondaki rakam incelince iste yag yuksek hararete ve devre daha cok dayaniyor o yuzden dedim.arkadas 10w30 koymus nedense.obur arkadas da 300v ye 20bin km yazmis.300v nin km omru cok azdir pistlere cikanlar kullanir yanlis yazmissjn
Sıvı soğutmalı makine yağ sıcaklığı çok oynamaz bence. Honda 10w30 demiş 10w30dur
-
bu motorda 8bin km yaptım 6. yağ değişimim ve ilk kez yağım eksik çıktı. motul 7100, 1000km de 200ml yağ eksilmiş. lastiğim kötü olduğu için çok nadir zorlamıştım oysa. 100 lira vermiştim ağlıyorum şu an :'(
8.000 km de 6 kez yağ değişmek ? dostum gereksiz yere masraf ediyorsun vede çevre kirliliğine sebep oluyorsun , ayrıca sürekli yeni yağla motoru çalıştırmak sanıldığı gibi çok iyi bir şey değil , yağların içinde ilk kilometrelerde görev yapan çeşitli deterjanlar mevcut , bunu en sevdiğin elbiseni hergün giymesende yıkamak gibi düşün , içten yanmalı motorların içinde çok faydalı hafif bir karbon birikintisi kalmalı , sürekli yeni yağa maruz bırakarak faydalı kurumları tamamen yok ediyorsun , bu sebeple motorun kompresyonu düşer , yağ tüketimi artar , motor ilk rodajda ki gibi bir kullanım gerektirebilir aksi halde aşınması söz konusu olabilir..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
8.000 km de 6 kez yağ değişmek ? dostum gereksiz yere masraf ediyorsun vede çevre kirliliğine sebep oluyorsun , ayrıca sürekli yeni yağla motoru çalıştırmak sanıldığı gibi çok iyi bir şey değil , yağların içinde ilk kilometrelerde görev yapan çeşitli deterjanlar mevcut , bunu en sevdiğin elbiseni hergün giymesende yıkamak gibi düşün , içten yanmalı motorların içinde çok faydalı hafif bir karbon birikintisi kalmalı , sürekli yeni yağa maruz bırakarak faydalı kurumları tamamen yok ediyorsun , bu sebeple motorun kompresyonu düşer , yağ tüketimi artar , motor ilk rodajda ki gibi bir kullanım gerektirebilir aksi halde aşınması söz konusu olabilir..
Mondial hemen hemen bütün motorlarında 1000 kmde yağı değiştirin demiş. Erken mı sizce? Ben yağı konrtol ederek 1500de değiştirdim. Aslında bu yağlar ne kadar ggider deneyeyim böyle 2500 km falan diyorum da motoru elime alırsam hiç iyi olmaz.
-
Mondial hemen hemen bütün motorlarında 1000 kmde yağı değiştirin demiş. Erken mı sizce? Ben yağı konrtol ederek 1500de değiştirdim. Aslında bu yağlar ne kadar ggider deneyeyim böyle 2500 km falan diyorum da motoru elime alırsam hiç iyi olmaz.
1000km çok erken bence, yağ filtresiz motorlar için 2000km ideal bence. Honda 4000 demiş ama kendimi tutamıyorum başka yağları denemek istiyorum :D
-
1000km çok erken bence, yağ filtresiz motorlar için 2000km ideal bence. Honda 4000 demiş ama kendimi tutamıyorum başka yağları denemek istiyorum :D
Bence de yağ filtesi varsa cbrda erken değiştirmenin bir manası yok. Benim motorun içi çorbaya döndü her değişimde farklı yağ kattım. Çok da bir fark hissedemedim ama kesinlikle en kötüsü Motul 3000dü. Mineral olduğu için sanırsam.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)