Arkadaşlar internet üzerinden mont alacağım ne yazık ki bulunduğum şehir de mont deneyebileceğim bir yer yok, 1,90 boy 80 kilodayım normalde de L/XL giyiniyorum (XL hafiften büyük geliyor) göğüs çevremin ölçüsü 101 cm hangi bedeni tercih etmeliyim ?
Arkadaşlar internet üzerinden mont alacağım ne yazık ki bulunduğum şehir de mont deneyebileceğim bir yer yok, 1,90 boy 80 kilodayım normalde de L/XL giyiniyorum (XL hafiften büyük geliyor) göğüs çevremin ölçüsü 101 cm hangi bedeni tercih etmeliyim ?
XL alın bence hafif büyükten sorun olmaz L beden de rahat edemeyebilirsiniz bende 180 boy 80 kiloyum L beden almıştım tam oturdu ama xl ile değiştirdim
Olcu konusunda yardimci olamayacagim ama kislik mont aliyorsaniz, bulundugunuz yerin iklimine gore, icinize bir kat daha giymek zorunda kalacaginiz durumlari da dusunun. Ben ince elyaf malzemeden fermuarli bir ust veya ince bir polar giyiyorum mont icine bu yuzden M degil de L giyiyorum bana M tam oturmasina ragmen.
Merhaba,
Mont ölçüsü, gögüs ölçüsüne göre belirleniyor. Üzerine tam oturmalı ve hareketini de kısıtlamamalı.
100-106 cm arası L geçer. Bu bilgilere rahat erişirsiniz. Seçtiğiniz mont için beden tablosu da olabilir, incele. Ancak monttan monta da kalıp fark eder. En iyi çözümü iade, değişim olan bir dükkandan alışveriş yapmanız.
İlaave olarak, kışın içine üstünüze giyeceğiniz giysi kalınlıkları da dikkatinizde olsun.
185 e 85 kilo xl aldım tam oldu ,L kurtarmaz sizi.
Kiloya göre beden seçimi yapmamak gerekiyor. Çünkü herkesin omuz genişliği ve göğüs çevre ölçüsü farklı olabiliyor. Montu internetten sipariş edeceğiniz zaman satış yapılan sitede (bazen montların markalarına ayrı olabiliyor) beden tablosu var. Oradaki tabloda 101 cm aralığı hangi bedendeyse onu sipariş edin. Mont üzerinize tam oturmalıdır. Bir beden büyük aliyim diyerek satın aldığınız montun korumaları üzerinize tam oturmazsa koruma da sağlamayacaktır. Yazlık mont alıyorsanız tam bedeninizi alın. Kışlık mont alıyorsanız da zaten her türlü bir kazak veya hırka giyecek kadar boşluk oluyor montların içerisinde. Merak etmeyin tekstil ve sağlam içliği olan tekstil uzun montlar bir kazakla kışı kurtarabiliyor. Maksimum içlik üzerine kazak giyersiniz o şekilde söyliyim.
110 göğüs ölçtüm şu an. large kullanıyorum ancak içime kazak giydiğimde boynumdaki düğme kapanmıyor. ona göre karar ver. yukarıdakiler göğüs ölçüsü önemli demiş ölçtüm diyim dedim.
bence size l gider.
gerçi boy 1.90mış omuz genişliği de önemli.
omuz büyüdükçe koldan çalıyor kollar çok dar oluyor ve hatta önünüz de kapanmayabilir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)