Kışın kafayı üşütmek yada üşütmemek
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler herkese. Kış girdiğinde beridir sürekli kafayı üşütuyorum ki kış daha yeni girdi. Kask gitmeden önce kar maskesi onun üstüne bandana takıyorum kaskim ff353 ls2. Ne yapsam kafayı üşütüyorum. Kaliteli bir balaklava mi almalı yada yeni bir kask mi almak lazım. Daha çok alnımı üşütüyorum gibi geliyor bana. Sizler ne dersiniz arkadaşlar ne tavsiye edersiniz.
Reklamlar
-
Alniniz usuyorsa kaskiniza ruzgar cok giriyordur, cene pedi var mi kaskinizin? O biraz egelleyebilir. Ben kisin polar boyunluk takiyorum (decathlon'dan bisiklet reyonundan almistim) tam cene kismina gelip kapatiyor, ruzgar filan da girmiyor. Ucuz bir cozum, kaskinizi degistirmeden deneyebilirsiniz.
-
Kursad55 adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler herkese. Kış girdiğinde beridir sürekli kafayı üşütuyorum ki kış daha yeni girdi. Kask gitmeden önce kar maskesi onun üstüne bandana takıyorum kaskim ff353 ls2. Ne yapsam kafayı üşütüyorum. Kaliteli bir balaklava mi almalı yada yeni bir kask mi almak lazım. Daha çok alnımı üşütüyorum gibi geliyor bana. Sizler ne dersiniz arkadaşlar ne tavsiye edersiniz.
Usta bu giydiğin şeylerden sonra kafan hala üşüyorsa kaskını değiştirmeni öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
Şükrü Çelik adlı üyeden alıntı
Usta bu giydiğin şeylerden sonra kafan hala üşüyorsa kaskını değiştirmeni öneririm.
Ama bir baktım kaskın da kötü bir model değil ls2 içerisinde
-
Şükrü Çelik adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
Ama bir baktım kaskın da kötü bir model değil ls2 içerisinde
Bende bilemedim ama boyunluk deneyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Alniniz usuyorsa kaskiniza ruzgar cok giriyordur, cene pedi var mi kaskinizin? O biraz egelleyebilir. Ben kisin polar boyunluk takiyorum (decathlon'dan bisiklet reyonundan almistim) tam cene kismina gelip kapatiyor, ruzgar filan da girmiyor. Ucuz bir cozum, kaskinizi degistirmeden deneyebilirsiniz.
Çene pedi var ama sanırım ise yaramıyor
-
Kaskın üstüne de şapka tak Şaka bir yana, rüzgar almıyorsa vücut ısın yükselirse kafan da ısınır. 3 katman yöntemi ile giyinip ara katman ekleyebilirsin ısınana kadar.
-
[QUOTE=Kursad55;4600723]Bende bilemedim ama boyunluk deneyeceğim[COLOR="Silver"]
Boyunluk önemli usta. Decathlondan aldığım bir boyunluk var çift kumaş. Ağza gelen kısmı elastik rahat. Boyunu saran kısım ise çift kat. Biraz pahalı bir boyunluğa göre ama çok sağlam. 5 liraya ince bir baf alıp bir ay sonra çöpe atmaktansa bunu almayı tercih ettim. Kesinlikle öneririm.
Bkz: https://www.decathlon.com.tr/roadr-5...d_8549181.html
-
[QUOTE=Şükrü Çelik;4600730]
Kursad55 adlı üyeden alıntı
Bende bilemedim ama boyunluk deneyeceğim[COLOR="Silver"]
Boyunluk önemli usta. Decathlondan aldığım bir boyunluk var çift kumaş. Ağza gelen kısmı elastik rahat. Boyunu saran kısım ise çift kat. Biraz pahalı bir boyunluğa göre ama çok sağlam. 5 liraya ince bir baf alıp bir ay sonra çöpe atmaktansa bunu almayı tercih ettim. Kesinlikle öneririm.
Bkz:
https://www.decathlon.com.tr/roadr-5...d_8549181.html
Bundan bende de var, tavsiye ederim ben de. Yine bisiklet kiyafetleri reyonunda bulursunuz. Boyunlukta su;
https://www.decathlon.com.tr/100-boy...d_8155055.html
-
Kar maskesi + badana ile bu havada üşüyorsan, muhtemelen kaskın yalıtımı iyi değildir.
Ben HJC FG-17 kaskımla ve yazlık balaklavam ile bu havada idare edebiliyorum. Kullandığım kask, tüm kasklar arasında orta (belki ortanın biraz altı) seviyededir.
-
Bende de FF353 var ve yazlık balaklavam ile kullanıyorum. Sabah soğuğunda da kullandım hafif soğuk hissettirse de üşütecek kadar olmadı. Mesela diğer Bell kaskım tam kaşımın oraya bir yerlerden hava alıyor. Sabahları hava soğuk olduğundan hemen belli oluyor. Bence kaskınızı bir kontol edin.
-
05 Aralık 2020, 01:56
hocam rüzgar kesen neopren bir şeyler alman lazım. bir de göz kısmı ne kadar dar olursa o kadar iyi olur. geniş oldukça yüzün daha çok soğuğa maruz kalır.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
-
05 Aralık 2020, 09:34
Cevaplarınız için teşekkür ederim decathlon dan boyunluk alıp deneyeceğim olmadı kaskı değiştirmeyi düşünüyorum
-
05 Aralık 2020, 09:58
Merhaba
Kask çok rüzgar geçirir olmamalı. En önemlisi boyun kısmından da çok girer soğuk hava. Boyunluk yerinde olmuş ancak, beden konusuna dikkat edin. Gerçek anlamda koruyucu olsun ki. Kayıp ya da geçirgen olup etkisiz olmasın.
-
05 Aralık 2020, 10:52
Kafana bandana , boynuna polar boyunluk tak.
Polar boyunlugu burnuna kadar çek tamamdır.
ben öyle yapıyorum, polar kalın oldugu için kaskın içine hava girmesini de engelliyor.
-
05 Aralık 2020, 11:21
Bende de FF353 var, aynı şekilde rüzgar alıyor ve üşütüyor.
Bu termal balaklava olmasına rağmen.
-
05 Aralık 2020, 13:06
Polar bir bandana alıp denemek lazım
-
05 Aralık 2020, 14:02
Kaskın üstündeki hava deliklerini açıp kapatan bir şey yok mu? Benim kaskım nolan N87, kaskın üzerinde hava deliklerini kışın kapatıyordum, ince bir balaklava giymem yetiyordu. Kaskın üstündeki hava deliklerini açık tutunca çok kısa sürede rüzgar hisstmesem bile kafam buz gibi oluyordu.
Kask bir yerinde hava alıyor olabilir.
-
Sorunu çözebildiniz mi? Bende 5 aydır ilk motosikletimi kullanıyorum. LS2 FF353 kasktan dolayı ciddi problem yaşıyorum. Kaskın içine sürekli hava geliyor ve gözlerim ciddi şekilde üşüyor. Motorla gece işe geliyorum ve gün doğumunda eve dönerken kullanıyorum. Hava -10 derece falan. Ne ellerim ne göğsüm ne ayaklarım ne de dizlerim soğuktan hiç etkilenmezken kasktan dolayı saatte 60-70 km hızı geçemiyorum.
-
MOTOSİKLETE uzun ön cam takın hiçbir sorun kalmaz
-
vandamme adlı üyeden alıntı
buna rağmen üşüyorsan böbrekleri de üşütürsün o havada çıkmamak lazım.
-
Şimdiye kadar kullandıklarımın arasında en iyisi. Dışı wind stopper içi ince polar.
Özellikle soğuklardan korunmak için tavsiye ederim.
https://www.aliexpress.com/item/4000061089198.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5cee7 3faPYBdKV&algo_pvid=d7445a7e-0af1-4339-8afb-7b1ce7657e6b&algo_expid=d7445a7e-0af1-4339-8afb-7b1ce7657e6b-0&btsid=2100bddb16112167910458220ee1e9&ws_ab_test= searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler