Telli debriyajı hidrolik debriyaja çevirmek istiyorum
Reklamlar
-
Arkadaşlar Amazon'da satılan debriyaj kitleri var motosiklet için. Bunlardan alıp kullanan oldu mu daha önce? Mantıklı bir fikir mi? Ne gibi artısı ne gibi eksisi olur? Debriyaj çok mu sert olur?
https://www.amazon.com/1200mm-Hydraulic-Clutch-Master-Cylinder/dp/B078N3LJWV/ref=sr_1_11?dchild=1&keywords=Hydraulic+Clutch+Lev er+Master+Cylinder&qid=1606938727&sr=8-11
Reklamlar
-
Ben bu çin malı olanlardan birkac sene once denemek icin almistim. Cok kalitesiz, oyuncak gibi, takmaya değmeyecek kadar kotuydu.
Magura markalı olan iyi olabilir ama o pahali, alinacaksa oyle bir sey alinip denenmeli bence.
-
Neden boyle bir sey yapmak istiyorsun? Bu isi eskiden sadece offroad yapan cross motorcular yapardi. Telli debriyaja gore daha dayanikli oldugu icin.
Ozel bir sebep yoksa gereksiz bir masraf ve zahmetli bir is. Ona harcayacagin parayla motor alirsin
-
çin malı hidrolikle çalışan ne alırsanız alın maks 1 sene sonra sızdırmaya başlıyor bir de gerçekten gereksiz bir eklenti olur hidroliği takmadaki amaç ne bilmiyorum ama benim monsterda fabrikasyon hidrolik debriyaj var bazen gerçekten yorucu oluyor heleki sıcak havalarda nalet edersniz
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
benim monsterda fabrikasyon hidrolik debriyaj var bazen gerçekten yorucu oluyor heleki sıcak havalarda nalet edersniz
Ben hidrolik debriyajların daha yumuşak olacağını düşünmüştüm. Öyle değil mi? Benimde 1 sene önce falan vardı aklımda hidrolik debriyaja geçirmek, eğer dediğiniz gibi ise ben hiç bulaşmayayım. Benim takma isteğim debriyajımın sert olmasından kaynaklıydı.
-
RideForLife. adlı üyeden alıntı
Ben hidrolik debriyajların daha yumuşak olacağını düşünmüştüm. Öyle değil mi? Benimde 1 sene önce falan vardı aklımda hidrolik debriyaja geçirmek, eğer dediğiniz gibi ise ben hiç bulaşmayayım. Benim takma isteğim debriyajımın sert olmasından kaynaklıydı.
fren manetinden farksız düşün tabi bu sistemle benim motorun üstündeki farklı ama hiç bir zaman bir telli kadar yumuşak olmuyor şöyle söyliyeyim yumuşasın diye ayrı bir parça satılıyor düşün :D kötü yağ ve hidrolikle birleşince hele sol elimin kasıldığı bile oldu
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
-
Sadece debriyajı levyesini yumuşatmak istiyorsan maliyetini göz önüne alarak tercih edebilirsin.Hidrolik sistemler %40'a kadar debriyaj levyesini yumuşatır ve telli sisteme göre daha uzun ömürlüdür , ayar gerektirmez.Daha ekonomik bir tercih yapmak istersen telli sisteme takılan aparatlar var %60'a kadar verim sağlıyor (kaldıraç mantığı ile çalışıyor).
Bu aparat için başlarda ön yargılı yaklaşmıştım takılı motorda denedikten sonra farkın normal telli sisteme göre çok farkettiğini söyleyebilirim.
Magura en iyi tercih olabilir.Fazlaca çinli alternatifleri var ,iyi bir araştırma sonucunda 1 sene sonunda bozulmayan sertleşmeyen debriyaj sistemi alabilirsin
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
çin malı hidrolikle çalışan ne alırsanız alın maks 1 sene sonra sızdırmaya başlıyor bir de gerçekten gereksiz bir eklenti olur hidroliği takmadaki amaç ne bilmiyorum ama benim monsterda fabrikasyon hidrolik debriyaj var bazen gerçekten yorucu oluyor heleki sıcak havalarda nalet edersniz
Sebep Hyosung parçasının bulunmaması. Uzun yol yapıyordum sıcak havalarda. Bir kere koptu değiştirdim. Peki ya uzun yolda koparsa? Hidrolik ayar istemiyor ve kopma derdi olmadığı için takmayı düşünmüştüm ama Magura'nın fiyatını gördükten sonra vazgeçmiş olabilirim. 319,00 €*
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)