Sanırım 1 senelik borca girip naked bir motosilet alıp duruma göre bakacağım . Eğer faizler biraz olsun düşer de kar ederek satarsam aldığımı da satacağım. En kötü bir daha çekerim ve o şekilde kullanırım. Daha az borca girerim. Bu daha mantıklı geldi. 30-35 bin lira çekmekten ise bir 15 çeker z800 gibi aletlere bakarım . Gücüne alışırım ve daha sonrasında SS kullanırım diye düşünüyorum
Oldukça mantıklı bir hareket en son sarı sitede er6n 2015 2016model ve az kmlerde (20k) 45 civarı idi. Ss motor ciddi manada masraf işi ve eğer kawa alacaksan kenarsa her türlü 3-5 durması senin için hep rahatlatıcı olur. Şimdiden hayırlı olsun ve alınca fotoğraf isteriz
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------
Bir baktım aralarında bu benim hoşuma gitti. Genel itibari ile bakımlı temiz duruyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...76373423/detay
Allah nasip ederde alırsam atacağım elbette. Şimdilerde ki tek düşüncem acaba 30.000 kmlerdeki motosiklet alınır mı ? Temiz ve kayıtsız bulduk diyelim ve aldık zararsız az bir kar ile satar mıyız ? Kafamda deli sorular
Hocam kawada o zor ama şöyle düşünmek lazım şu an düşük km alırsan daha çok ödiyeceksin ve daha çok borca gireceksin. 20 30k km bana göre son bakımları yapıldıysa motor ekspertizde de sağlam çıktıysa sorunsuzdur düşünmem alırım. 10k kmdeki motorun fiyatıyla arasında şu an en az 10k tl oynuyor ikinci elde. Kendimi şu an bu derece borca sokacağıma 30k kmde temiz motor alırım. Kar etmek için kawa almamalısın. Kar etmeyi düşünmek de başlı başına hata. Fazladan para çekiceksin o kar etme amacı güttüğün motor için ve faizi de artacak. Yani o kar dediğin şey ilerleyen dönemde hem daha değersiz bir para olacak(ülke durumundan dolayı) hem de kar ediceksin diye belki fazladan 1yıl borç içinde yaşayacaksın. Uyguna bütçeni yormayacak modeli alıp her ay kenara altın veya dolar koyarsan emin ol kat ve kat kar edersin. Araçtan kar etmek için al sat yapman lazım. Motosiklet dediğin tek kazada en az satış fiyatına 5 10k etki eden bir araç. Yani ben böyle riske girmezdim. Tamamiyle kişisel görüşlerim bunlar tecrübe değil altını çizerim. İyi forumlar.
Motosikleti kar aracı olarak değil zevk aracı olarak bakın derim. Bu mantıkta giderseniz motora binmenin bir anlamı yok. Al-sat yapıp galeri açın daha iyi, işi ticarete dökecekseniz.
Ben sırf istediğim için ve hoşuma giden bir model olduğu için Yamaha XJ6 aldım. 2. el piyasası ölü, satana kadar adamın göbeği çatlar. Yedek parça sıkıntı, aksesuar yok vs. Yine de tercih ettim çünkü bu motorda zevk alıyorum ve Yamaha'nın en sorunsuz bloğuna sahip. 320 bin km'yi devirenler var. Motoru aldığım zaman son sahibi ben olacakmışım gibi aldım. Al-sat zararını düşünürsek işin içinden çıkamayız.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)