Merhabalar , 250cc den 125 cc ye geçtim şartlar gereği.eski motoruma tam sentetik yağ koyuyordum fakat şimdiki motoruma koymakta kararsızım. motoru kitliyor, bir işe yaramaz ,boşa masraf laflarını cok duydum bir de sizlere sorayım dedim
Merhabalar , 250cc den 125 cc ye geçtim şartlar gereği.eski motoruma tam sentetik yağ koyuyordum fakat şimdiki motoruma koymakta kararsızım. motoru kitliyor, bir işe yaramaz ,boşa masraf laflarını cok duydum bir de sizlere sorayım dedim
Motoru mu kitliyo? Yok artık. Neyse bende de drift var. İlk olarak Castrol yarı sentetik kullandım memnundum. Sonra mineral motul 3000 kullandım beğenmedim hem de yazın 10 40 almıştım onun da katkısı var yağ çabuk eskidi. En son Shell Advance Ultra tam sentetik koydum. Yağ kaliteli ve eskimiyor ama bizim motorların harcı belli. Piston silindir zaten kaç lira? 20 bin kmde 20 kere yağ değiştirsen 30 tl daha pahalı yağ koysan 600 tl yapar ki gerek yok. İlle kaliteli alacam dersen Motul 5100, Castrol yarı sentetik kullan yeterli olur. Ben bu sefer 28 tlye aldığım yarı sentetik Mondoil koyacağım bakalım fark edecek mi.
Ben hep motul 5100 koyuyorum. Drift e gayet iyi. Ama 1000 km ve üzeri vites sertleşmeye başlıyor.
"yağ çabuk eskidi"
derken
ör: dizel yağı kullandığımda, temizleyici katkısı fazla olduğu için çabuk kirleniyo
bunun gibi bişey mi
Lubex kullanmanızı ve kullanmamizi tavsiye ediyorum.
Belgin madeni yağları üretiyor. Çok eski ve köklü avrupa standartlarında ve gerekli standartları karşılıyor. Büyük firmalar tarafından onaylanmış bir yağ. Mercedes vb.
Sentetik yağı 30 tl civarı galiba
bende yarı sentetik castrol koymuştum en son ,memnun kaldım vitesleri yumuşalttı . bilemiyorum tam sentetik koymamın manası yoktur diye düşünüyorum .bundan sonra shell advance ultra yı deneyeceğim yine de baya övüyorlar , fiyatı da uygun . teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
evet fiyatı da gayet uygunmuş bunu da araştırayım teşekkürler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)