arkadaşlar ben Türkiye simülasyonunu bitiremicem galiba. bu gün bir motosiklet ilanı gördüm. tamam piyasa kötü diyorduk ama resmen bitmişiz biz. linki bırakıyorum. yorum sizlerin...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...71842861/detay
arkadaşlar ben Türkiye simülasyonunu bitiremicem galiba. bu gün bir motosiklet ilanı gördüm. tamam piyasa kötü diyorduk ama resmen bitmişiz biz. linki bırakıyorum. yorum sizlerin...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...71842861/detay
diyecek bir şey yok ülkede hobi diye bir şey kalmadı...
Evet durum hiç iyi değil, motosiklet fiyatları uçuyor hatta diğer araç tiplerinde de hiç farkı yok.
Yalnız bu honda monkey konu ile alakasız, fiyat yine uçuk ancak yanlış anlaşılan mevzu bu motorun koleksiyon amaçlı hondanın çıkarttığı bir model olması, 80'lerdeki modelin birebir aynısı sadece elektronik göstergeler, abs, led farlar gibi detaylar orjinalliği olabildiğince bozmadan eklenmiş. Bunu örnek göstermek yanlış olur.
İngiltere fiyatı 3500 pound, avrupa fiyatı 4000 euro, abd fiyatı 4200 usd olan bir motor tabi ki ülkemizde de bu kurlarla bu fiyatlarda olacak. Yanş bu motor dünyada da ucuza satılmıyor, az sayıda özel üretim gibi düşünün.
bunlar 70'lerden bu yana eski versiyonları, msx 125 çıkarttıktan sonra popülerliği üzerine 50cc versiyonu 125'e çevirip koleksiyonerlere sundular yoksa msx 125 halen model olarak sunulmazdı.
Moralimiz bozuk ama bu motorun bence olayla doğrudan alakası yok.
Yurtdışı fiyatı 3.799 İngiliz Sterlini yani 40.000TL + Vergiler= 70.000TL
msx 125 70.000 tl olduğunda konuyu açın :D
Aslında çok sevimli motor, denizde kum misali para olsa alınır.
Eski modelden getirsek bugünün teknolojisi ile kopyalansa bir yerden başlamış oluruz
Yerli üretim olsa şöyle olur, böyle olur diyoruz ama yerli yatırımcıların açgözlülüğüne bakılırsa bunun yerlisi daha pahalıya satılır
Adam basitçe "gavur parasını tl ye çevirmek" amaçlı yapmamış o çevirimleri.
İlanda motorun fiyatı 70000 tl ve kabataslak hesaplayınca o fiyatın şu anda Türkiye şartlarında normal olduğunu göstermek için çevirmiş.
Siz nedensizce üstünüze alınıp cevap vermiş gibi olmuşsunuz sadece, ya da bana öyle geldi Yoksa diğer türlü zaten haklısınız, ülkede hiçbir şeyin fiyatı olması gerektiği gibi değil zaten.
("1 km de 22.5 kuruş" diye veri sunanların kafası hep bir farklı zaten, Türkiye'de 3-5 gün sonra değeri kalmıyor o verinin, sonuna kadar katılıyorum bu konuda )
Türkiye Cumhuriyeti diyeceksiniz..
Enflasyonu %1 olan ülkede 100km'de x litre denir. 20+ yıldır 3 gün fiyatın sabit durmadığı ülkede 100km'de x kuruş denir.
Bu arada, yakıtı kuruş üzerinden hesaplamam
Tek kıstasım; 100km de ? Litre
ben bir gariplik göremedim.
motoru almak gibi bir zorunlulugun yok
İkinci el üzerinden yürümeniz hep sacma geliyor, sıfır fiyatlar üzerinden umutlarınızı yakmanız lazım.
mt25 in sıfırı 10 bin tl olsa ama ikinci eline cıkıp birisi 90 bin tl yazsa umutlarınız mı tükenecek?
Şu kadar yol gittiğimde cebimden şu kadar para çıkıyor diye hesaplarsak doğrudur ama bir motosikletin ne kadar yakıt tükettiğini hesaplıyorsak bunu sadece matematiği zayıf olanlar bu şekilde hesaplar. Hiçbir anlamı yoktur.
Bu motorun Türkiye fiyatı hemen her üründe olduğu gibi yurtdışı fiyatının iki katıdır (yukarı yuvarladım). Bizi onlardan iki kat zengin zanneden devletimiz sağ olsun. Adama sorarlar neden Hindistan'da satılan ufak KTM'ler buradakilerden kat be kat ucuz diye... Orada üretiliyor diyeceksiniz de burada üretiliyor olsalar biz onları yerli fiyattan mı alırdık yoksa Avrupa fiyatından mı ? Zamanında biz sedan Megan'ları Bursa'da üretirken, İspanya'da üretilen hatchback Megan'lar Türkiye'de bizde üretilenlerden daha ucuza satılıyordu. Bu söylediğime bile "Adam neden ucuza versin ki ?" diyecek adam çıkacaktır. "Sen eşek olduktan sonra semer vuran çok olur" lafı bizi en iyi özetleyen laftır.
Bunları sorgulamayan ve dert edinmeyen insanların refah içerisinde yaşamaya hakları da yoktur.
ekonomi bilgisi neden sıfır bi yazarmısın ?
ingiliz bunu 2 maaşı ile alırken sen 29 maaşınla alıyorsun
motosiklet pahalı değil senin paran değersiz hatta pul olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
rize çayı içiyorum
tavsiye ederim kırmızı paket
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)