Triumph Trident
Honda CB650R
Yamaha Mt7
Hırbocum sen kaliteyi hep sağlamlık üzerinden belirliyorsun , ok Honda sağlamdır Suzuki dahada sağlam bir Japondur , ee yol tutuş , fren , amortisör , süspansiyon , hafiflik , denge , elektronik destekler , konfor gibi konularda kalite önemli değil mi ? Avrupa'lı lar bence bu konularda Japonlar dan önde..
Nikicim
İnsanlar bu dedigini gormuyor mu peki ?
Hadi ben kafayi saglamlikla bozdum.peki ustun Alman irkina mensup motorculari ne yapacagiz ?
Artilar eksiler toplaninca totalde ustun japon kalitesi ağir basiyor demekki(gs modeli haric)
Ayrica,
Yemin ediyorum avrupa tercih edene iddia edildigi gibi(utanmaz yalanci dogan trendci)salak falan kimse demedi.ama mt7 tercih eden itin bir tarafina sokuldu.
Eee abi noldu ?
Mt07 tridentin eline tum dunyada verdi mi vermedi mi ?
Ustelik o igrenc kafa tasarimi oldugu halde.tipi biraz guzel olsa hornet belki de bu kadar baskin olmazdi.
Hırbo test sürüşü manyağı olduğumu biliyorsun benim görüşüm sendeki satış rakamları ile değişmeyecek maalesef , bugüne kadar kullandığım bazı Avrupa motorlarının özellikle süspansiyon kalitesi olarak karşılığı maalesef Japonlarda yok , enteresan modeller Japonlar'da da vardır elbette atıyorum Kawasaki H2 gibi..
"Bence" diye başlayan bütün yorumlar, bütünsel eleştiriyi de içeren dayanakları somutlaştırmak durumunda kalıyor...tabii bence
Meseleyi Amerikalı/Avrupalı/Uzakdoğulu/Japon ekseninde tartıştığımız sürece alacağımız yol belli...
Bundan ziyade, marka/model/segment bazında tartışmak daha isabetli olmaz mı? Yani hemen her markanın biricik olan, üzerine titrediği, lansmanını gerine gerine yaptığı modelleri dışında, sıradan kullanıcıya ucuza sattığı modelleri yok mu? Genelleme yaparsak neyi neyle karşılaştırdığımızın önemi kalacak mı? Bir de buna kendi beğenilerimizle yükleyeceğimiz doğa üstü yakıştırmalarımızla, tartışmayı iyice safsataya çevirdiğimizin farkında değil miyiz? Zaten dünyada bu motosiklet işini hakkıyla yapan, piyasayı domine eden, hak ettiği ilgi ve cazibeyi pekiştirmiş, kendi kullanıcı fanını oluşturmuş bir avuç marka varken, şu mütevazi forumda neyi değiştirmeyi umuyoruz ki!
Aprilia/KTM seçkin butik markalar, Honda/Suzuki genele hitap eden, sorunsuz ama heyecansız ve sıradan makineler...bu mudur yani gelinen nokta...Bana göre de Harley-Davidson dışında hepsi aynı geliyor örneğin. Ne yapacağız? Çok kişisel değil mi? Ama o da Amerikalı. Bir Amerikalı ile bir Japon'un motosikletten beklentileri aynı olabilir mi yav?
Ez cümle, her ürünü kendi üretim mantığı ve hedefleri perspektifinde değerlendirirsek, artık şu sakız olmuş anlamsız tartışmalardan kurtulup ferahlayacağız gibime geliyor. Hırbonen'de atılmasın artık yahu
Dostum sabah uyanıp daha yüzümü yıkamadan bence böyledir konu kapanmıştır falan yazmadım yaklaşık 400.000 km kendi motorlarımda hasbelkader bir tecrübemiz var , birçok motoruda gerek test sürüşü olsun gerek etrafımızdaki arkadaşlardan olsun kullandım , bence yazarak mütevazi olduğumu düşünüyorum keskin bir şekilde Japon yaramaz Avrupa ya parayı gömün de demedim Hırboyuda sutlayın pis Honda cı falan da demedim :D niye böyle birşey yazdın sonuna onuda anlamadım..
Hocam seni alıntıladım ama aslında genele yazdım. Çünkü tartışmalar rijit konumlamalar ve el yordamıyla yürütülüyor sanki...motosiklette olmasa dahi benim de motorlu taşıtlarda milyona varan deneyimlerim, marka fanatikliğinin anlamsız olduğunu öğretti çünkü...
Hırbonen'de tam girdabın ortasında işte. Öyle veya böyle atılıyor. Forumun rengi soluyor...
Yaav konuyu hortlatan kisi dun 23:40 ta mesaji yazıyor.
8 saat uyusa,bugun 08:00 uyanir.
Saat 13 gibi mesaj geliyor, triumph aldim diye.
Buna inanmam mumkun degil, yine korlas tan salih kanbur un fake uyelikleri bunlar.
Motosiklet sürmeyi öğrendiğiniz zaman anlayabileceğiniz farklar için bugünden hayıflanmayın.
En nihayetinde Yazıcıoğlu'ndan aldığınız Pilipis kulaklıklarla dinlediğiniz müzikten hoşnutsanız konu kapanmıştır,
Ay kicimin kenari.ne kadar elit bir adam.
Motoru da butik zaten, rs660..
Masaratti bugatti arasinda
Yaa su adami basliklarimdan cekin adminler..
miy miy miy sabah sabah sinirleniyirum, tuyylerim diken diken oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
İsabet olmuss.
Boyun cok uzun yakismazdi sana
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)