Cup Motorumun Kornasından ses gelmiyor sadece titriyor neden ?
Reklamlar
-
Öncelikle Selamlar arkadaşlar aranızda yeniyim motorada hemen hemen yeni başladım Seger 100-2 Tipi bir Cup motosiklet kullanıyorum eski ama idare eder bakımını grenajlarini hepsini yaptırdım bizzat kendim yaptım, Nedense kornaya bastığımda korna sadece Titriyor ses çıkarmıyor bu neden böyle oluyor?
Reklamlar
-
aman hocam ılk defa duydum boyle bıseyı, elektrikten yangın mangın cıkar bır elektrıkcıye goster kornanı değiştir gerekırse basma su durumda kornaya
-
-
abicim çok sağol ama malesef sorunu çözemedim, Korna titremiyormuş sonradan fark ettim Röle titriyorumuş "tız tız" diye.
Rölemi bozuk acaba ?
-
Belirttiğiniz gibi ise yüksek ihtimalle röle bozuk hocam.
-
Sorunu buldum galiba:
1.Akü bitik,
2.Rölantideyken Konjektörden aküye gelen + ve - kutuplarını Avometre ile ölçtüm en fazla 4 volt verdi,
3.1 hafta önce aldığım Konjektörüm bozulmuş galiba çünkü Aküyü en fazla 4 volt ile şarj ediyor,
4.kabloları sağlam gibi motosikletin,
5.Motor Rölantideyken en fazla 4 volt ve gaz verince bu voltaj değeri düşüyorrr çok saçma
Statörün voltaj değerini ölçtüm rölantide 19 ve 20 arası.
Daha önceden Korna sorunu yokken Akü bitik iken Motosiklet Rölantide iken Akünün + ve - kutuplarını ölçtüğümde 14 voltlari görüyordum avometre ekranında fakat şuan 4 volt, 4 volt olduğu için Korna gereken Voltjı alamıyor galiba?
Kornalarin (Röle) Artı kutpu Konjektörden gelen Akü kablolarına mı bağlı yoksa, Arka stop ve ön farlar gibi direk Statöre mi bağlı ?
Konjektörüm ölmüşmü? Ölmüşse neden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler