Arkadaşlar aynalı vizöre takmıştım raleri pinlock’u oradan çıkarıp normal vizörüme taksam kullanılmaz hale gelir mi çıkarınca deneyen var mı?
Arkadaşlar aynalı vizöre takmıştım raleri pinlock’u oradan çıkarıp normal vizörüme taksam kullanılmaz hale gelir mi çıkarınca deneyen var mı?
Çıkarınca kullanılamaz hale geliyor.
muhtemel yalan olur yanlar yapışkanlı bende kullanıyorum ama henüz sökmedim
Ben LS2 nin içinden çıkanı kullanıyorum. Bir çok kez yıkadım bir sıkıntı olmadı. Resmine baktım da bizimki tırnaklı imiş.
tek kullanımlık onlar. yani tek vizöre takıyon yıpranana kadar orada kalıyor. çıkarttığın zaman işi biter
tırnaklılar çıkartılıp tekrar takılabilir, ancak yapıştırma olanları ikinci kez yapıştıramayabilirsiniz.
Doğru şekilde hareket ederseniz zarar vermeden yerinden sökebilirsiniz.
Kolayca sökmek için sağlam ve ince bir naylon ip kullanın. İpi iki elinizin parmaklarına dolayarak vizörle pinlock arasına geçirin ve iple yapıştırıcıyı keserek vizörden ayırın. Bu tekniği otomobil camcıları çelik tel ile arka camı şaseden ayırmak için de kullanırlar.
Ardından akrilik yapıştırıcı bant ile vizörün kenar kısımlarını çok ince bir kesit şeklinde bantlayarak çerçeveleyin. Pinlock' ı yeni gibi kullanabilirsiniz. Vizöre monte etmeden önce parmak izin kalmadığından emin olun, yoksa lekeler yüzünden işlemi tekrarlamanız gerekebilir.
Ya abi bu kadar bilgi yaşanmışlıktan mı geliyor gerçekten ? Ayıptır söylemesi ne zaman bir konu açılsa genelde insanlara siz yardımcı oluyorsunuz... Takdir ediyorum gerçekten.
Eski bant kalıntıları temizlenip ince çift taraflı bant ile denenebilir.
söküp yeni bant atarken bandı düzgün oturtamazsanız ultra buhar yapmış bir vizörede selam derseniz
Raleri almayı düşünenlere bilgi:
Bu pinlock 2 farklı boyutta satılıyor. Standart ve Small olarak.
Geçen sene Standart boyut almıştım. HJC FG17 kaskıma tam olarak uymamıştı. Bir köşesinin ucu (yarım mm kadar) vizörün çıkıntısına denk geliyordu. O kısmı iyice bastırarak vs yapışmasını sağlamıştım. Fakat tam olarak oturmadığı ve zaman içerisinde yapışkan bant vizörden ayrıldığı için kış bitmeden özelliğini yitirdi ve buğu yapmaya başladı ve ben de söküp attım.
Bu sene Small boyutundan satın aldım. Kenarlarda 1'er cm boşluk kalacak şekilde yapıştırdım. Şimdilik bir sorun yaşamadım.
Ayrıca ürün yorumlarına baktığımda Standart boyutun çene açılır kasklar için, Small boyutun kapalı kasklar için uyumlu olduğu yazıyordu. Bunu bir sene geç fark ettim.
Özetle: kapalı kask kullananların Small boyutlu pinlock alması önerilir.
Standart olanı genel olarak çene açılır ve benim gibi vizöründe (Bell Qualifier) pinlock tümseği (her ne ise) ve pinlock vidası olmayanlar için.
Agv corsa’da small kullanıyorum memnunum bu arada bi tane daha aldım firmayı zengin ettim bu ay ahaha
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)