Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Mondial büyük fırsatı kaçırdı herşey para değil

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Mondial çinden motor getiren ilk firmaalrdan biri aynı zamanda çok dandik motorları da ulkeye soktu başlarda. Bu nedenle çin motoru kotudur diye benımsendi oysa ki çinde japon muadili kalıteli motosıklet uretenler var ve fiyat konusunda çokta fark olmuyor bu ürünlerde. Malesef en buyuk hatayı bu zamana kadar dandık motorları satarak yaptı oradan kaybı buyuk . Şimdi ise kalıtelı urunlerı getirmeye başladı ama o algıyı yenebılecegını sanmam eskıden alanlar bidaha mondial mı aman aman derler.

İkinici kotu yanı heryerde bayisi var ama coğu kişi bayiden şikayetçi. Eğitim vermiyorlar mı bilgisiz ustalar mı çalıştırıyorlr sanırım oyle şikayetlere bakılırsa. Yani ulkedekı en ıyı satışlara sahipti en ayyagın servis agına sahipti ama buna ragmen kalıteyı artıramayıp belkı saglam motosıkletlerı bıle bozuyor olabılırler. Birazcık vizyonları olsa su anda şimdiki ettikleri karın 10 katını edıyor olurlardı diye dusunmuyor değilim
    bursalıali bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "Birazcık vizyon"

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    karbüratörlü motordan devam edecek mondial, karadüzen makinaları her zaman iyidir.

diğer şehirleri bilmiyorum fakat izmirde hiç sadece mondiale özel servis görmedim, su an ki bajaj servisim mondial servisi aynı zamanda.

Motosikleti
    Bn125
    200 cc motor getiriyorlar taş çatlasa 15bg oluyor. Düzgün motor getirdiklerini düşünmüyorum.

bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    6 senedir Mondi RX3İ EVO kullanan biriyim. Mondial değil Zongshen ( evoyu Çin de üreten firma )den çok
    memnunum. Gerçekten ZONGSHEN parasına göre iyi motosiklet. Neye göre : Türkiye dışındaki diğer ülkelere
    göre. Memleketimize gelince ne yazık ki olay tam tersine dönüyor. Bu UMA da araçların fiyat tesbitini
    yapanlar her kim ise, iyice bir kulaklarının çekilmesi gerek . Belki 10 a yakın ayrı motosiklet kaliteleri mükemmel olmasına rağmen yalnızca uma nın bir motosikletten 2 post çıkaralım sevdasıyla
    piyasadan silindi gitti. O ilk gelen CF 650 ler. + 250 virago nun en yeni enjeksiyonlu modeli şu an adı
    aklıma gelmedi. RX3 S daha niceleri. Düne kadar RX3 İ Evo, gayet mantıklı bir fiyatı vardı. Bu gün
    hiç kimsenin yanına yaklaşmak isteyeceğini sanmıyorum. Selamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

Arni Çeşme de Çalışkan motor var . O radaki bütün markaların servisi. Ben 5 yıldır Çeşme ye her gittiğimde en az iki defa Ethem de bakım yaptırıyorum . Harley de Çalışkan a getiriyor motosikletini. Bence bir kaç ayrı markaya birden hizmet vermek kötü bir şey değil. Yeterki aralarında ayırım yapmasın.k

Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arni Çeşme de Çalışkan motor var . O radaki bütün markaların servisi. Ben 5 yıldır Çeşme ye her gittiğimde en az iki defa Ethem de bakım yaptırıyorum . Harley de Çalışkan a getiriyor motosikletini. Bence bir kaç ayrı markaya birden hizmet vermek kötü bir şey değil. Yeterki aralarında ayırım yapmasın.k
    aynen abi bende onu demek istemiştim, merdivenaltı mondial kuba servisleri yerine farklı markalara bakan servislere de gitmek lazım.

Su an ki servisim mondial ve bajaj 'a bakıyor (adam diyor ki 100 motor geliyorsa 90ı ns200 :D )
    önceki servisim Bütün çin markalarına + benelli 'ya bakıyordu fena değildi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Servisleri berbar onu söyleyeyim. En azından sadece mondial olanlar öyle. Yaşadığım ilçenin ilinde yamaha/mondial servisi var mesela orası iyidir diye düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karbüratörlü motordan devam edecek mondial, karadüzen makinaları her zaman iyidir.

diğer şehirleri bilmiyorum fakat izmirde hiç sadece mondiale özel servis görmedim, su an ki bajaj servisim mondial servisi aynı zamanda.
    bizde motosiklete lpg takanlar cogalmaya basladı ozellıklede karburatorlu motora malıyet cok daha ucuz oldugu ıcın karburator olumsuz olabılır bızım ulkede. Çin tamamen ab normlarına gecerse bızım ıcın kotu olur dolar ıkı katında cıktı ama benzın fıyatı artmadı eger benzıne yansırsa lpg donusumu yogunlasır motosıklette

aga 150 cc karbutatorlu motor alıyorsun 100 km de 2.5 litre yakıyor ortalama.
    buna da fazla diyip lpg takıyor ise insanlar toplu taşıma kullansın.

Mondial gibi adamlar karadüzen motorlarda oldukca başarılı, elektronik ve enjeksiyon işine girdiği zaman malzeme kalitesini de düşürüyor , donanım da dandik oluyor. gönül ister son teknoloji ama beceremiyorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aga 150 cc karbutatorlu motor alıyorsun 100 km de 2.5 litre yakıyor ortalama.
    buna da fazla diyip lpg takıyor ise insanlar toplu taşıma kullansın.

Mondial gibi adamlar karadüzen motorlarda oldukca başarılı, elektronik ve enjeksiyon işine girdiği zaman malzeme kalitesini de düşürüyor , donanım da dandik oluyor. gönül ister son teknoloji ama beceremiyorlar
    Aynen dediğin gibi hocam ama 3ltden az yakmıyor kolacan videosu vardı admalr yılda 40-50 bin km yol yapıyor yakıt masrafı 3te 1 e düşüyormus paketcilerin yani 2 senede motorun parasi çıkıyormuş zaten motor erken biter vs de olmuyormuş gerçekten ayda çok km yapanlar kullanabilir hatta taktırmamak hata olur. Çevreye katkısı da çok büyük. Misal Ankara'da Man otobusler var hepsi cngli aslında bu ticari taksilere ÖTV indirimi yapacakalrina LPG şartı fln getirselerdi daha iyi olurdu konu başka yöne gitti ama napalim her yasada hata yapılıyor ülkede sanki çok refah içinde bir ulkeymisiz gibi taksilerde BMW Mercedes oldu ki zaten Almanya'nın tofasi bunlar bizde lüks premium fln algısı yarattılar enayilik resmen

Motosikleti
    Bir de şu var ; 6 senedir kullandığım Mondial RX3 İ EVO , isminden de anlaşılacağı gibi enjeksiyonlu
    bir motosiklet. 29 bin km ve 6 yıl içinde enjeksiyon sisteminden bir arıza yaşatmadı bana . Yalnız sizler her ne kadar UMA servlslerinden sikayetçi olsanızda , benim bulunduğum bölgelerde hiç sıkıntı
    yaşamadım. Çocuklarım ve torunum İstanbul' da olduğu için her yıl en az 3- 4 kez Ataşehire motorumla
    geliyorum. Moto Aras Özkan benim motorumdaki her türlü sorunu çözdü. Normalde adresim Bursa: Bursada
    Mondi nin servisi Limit motor . Her ne kadar iş haccimleri çok olsa da servisde sıra olmasa evinde
    gideriyor sıkıntımı. Bazen hanim köy İnegöl'e gittiğimde UMA servisi Ender kardeşim beni dükkanından
    hiç geri çevirmiyor. Ya da yaz tatilinde Çeşme'de Çalışkan motor da her zaman işim görüldü. Lakin örnek
    olarak Ankara daki UMA sevislerinden her arkadaş şikayetci. Ďemek ki her yerde aynı kalite tutmuyor.
    1-2 küçük ilçede yalnızca şikayet olsa hadi normaldir , hher zaman bir sepet elma içinde bir kaç çürük
    çıkabilir diyecem . Fakat koskoca Türkiye Cumhuriyetinin başşehrinde doğru dürüst bir UMA servisi
    temin edilemiyorsa bu UMA nın SUÇUDUR. Hatasidir demiyorum. AFFEDİLMEZ SUÇUDUR diyorum. Vurdum duymazlığın son perdesidir. Kendilerinin de bizim bu yazdıklarımızi sonuna kadar okuduklarını da
    biliyorum. Niye umursamazlar anlayabilmiş değilim. Kafanızı çok şişirdim ehtiyarlığıma verin Selamlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bir de şu var ; 6 senedir kullandığım Mondial RX3 İ EVO , isminden de anlaşılacağı gibi enjeksiyonlu
    bir motosiklet. 29 bin km ve 6 yıl içinde enjeksiyon sisteminden bir arıza yaşatmadı bana . Yalnız sizler her ne kadar UMA servlslerinden sikayetçi olsanızda , benim bulunduğum bölgelerde hiç sıkıntı
    yaşamadım. Çocuklarım ve torunum İstanbul' da olduğu için her yıl en az 3- 4 kez Ataşehire motorumla
    geliyorum. Moto Aras Özkan benim motorumdaki her türlü sorunu çözdü. Normalde adresim Bursa: Bursada
    Mondi nin servisi Limit motor . Her ne kadar iş haccimleri çok olsa da servisde sıra olmasa evinde
    gideriyor sıkıntımı. Bazen hanim köy İnegöl'e gittiğimde UMA servisi Ender kardeşim beni dükkanından
    hiç geri çevirmiyor. Ya da yaz tatilinde Çeşme'de Çalışkan motor da her zaman işim görüldü. Lakin örnek
    olarak Ankara daki UMA sevislerinden her arkadaş şikayetci. Ďemek ki her yerde aynı kalite tutmuyor.
    1-2 küçük ilçede yalnızca şikayet olsa hadi normaldir , hher zaman bir sepet elma içinde bir kaç çürük
    çıkabilir diyecem . Fakat koskoca Türkiye Cumhuriyetinin başşehrinde doğru dürüst bir UMA servisi
    temin edilemiyorsa bu UMA nın SUÇUDUR. Hatasidir demiyorum. AFFEDİLMEZ SUÇUDUR diyorum. Vurdum duymazlığın son perdesidir. Kendilerinin de bizim bu yazdıklarımızi sonuna kadar okuduklarını da
    biliyorum. Niye umursamazlar anlayabilmiş değilim. Kafanızı çok şişirdim ehtiyarlığıma verin Selamlar.
    Zaten uma olmasa belkı de çin malı motor diye insanların aklında kotu bir yer de edınmemiş olacaktı bu motosıkletler adamlar çini bile zarara ugrattı esasen

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

Çinlilerde de sıkıntı var adamlar zontesi cf motoyuda aldı yanı servislere bellı stnadart getirilemedikten sonra çinin en ıyı markaları bile rezil olacak boyle giderse ilk 5te kı motorları getırıyor artık cf moto zontes zongshen olsun yanı servıs te bozarsan artık çin malı bidaha kımse almam algısı bitirecek pıyasayı o durumda hero ve bajaj one cıkıyor zaten
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    o sepette çürük elmaların olmaması gerekiyor.

vatandaşın biri tabelasına mondial yazıyor ise, çalışanından çaycısına kadar hepsi o markadan sorumludur.

bugün x mercedes servisi kötü, y servisi iyi diyebiliyor musunuz? diyemezsiniz. ben tabelasında mercedes logosu görüyorsam her servisten aynı kaliteyi isterim.

kuralkan büyük çoğunluğu ile bunu yaptı sayılır. her serviste en kötü diagnostik cihazı olduğunu biliyorum. kilometresinde parça değiştirdiğini biliyorum.
    bursalıali bunu beğendi.

mondial şans işidir, bazı modelleri %90 güzeldir bazı modelleri şansına sağlam cıkar.

benzer özellikle japon motor 60 bin tl ise mondialin 20 bine satmasını beklemeyin, o da 40 a satar.

japon zam yapınca yapılan eleştirinin 5 katını çin yapınca yapıyorsunuz. napsın bedavaya mı versin.

madem dandik madem o parayı hak etmiyor git japon al bu kadar basit.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    kadikoyde mondialin yetkili servisi var hasanpaşa'da. En iyi mondial ustası oymuş adıda Özkan usta.
    eğer o adam motosikletten anlıyorsa burda hepimiz motogp yarışçısıyız.
    mondial maddi durumun seviyesinde alınacak motosiklettir. Sırf şekli için sıfırına 39 bin lira para veren insanlara üzülüyorum.
    o paraya çok iyi tercihler yapılır.
    Ama geçen sene 14-15 civari 2018 de 11-12 civarı alınabilecek en iyi motordu.

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Kaliteli bloklu kroniksiz olduktan sonra mondial alınır. Ama ben bu servislerin çoğuyla enjeksiyonlu motor almam. Gerçi daha 1 tanesini deneyimledim ama sütten agzım yandı bir kere. Belki ildeki Mondial Yamaha servisine gidersem fikrim değişir.

Motosikleti
    Alıntı ulkerhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o sepette çürük elmaların olmaması gerekiyor.

vatandaşın biri tabelasına mondial yazıyor ise, çalışanından çaycısına kadar hepsi o markadan sorumludur.

bugün x mercedes servisi kötü, y servisi iyi diyebiliyor musunuz? diyemezsiniz. ben tabelasında mercedes logosu görüyorsam her servisten aynı kaliteyi isterim.

kuralkan büyük çoğunluğu ile bunu yaptı sayılır. her serviste en kötü diagnostik cihazı olduğunu biliyorum. kilometresinde parça değiştirdiğini biliyorum.
    Sevgili Ülkerhan tabi ki aslında doğruyu söylüyorsun. Evet o sepetin içinde bir tek çürük elma olmamalı. İyi de yine yukarıda yazdığım kısma dönüyorum .
    Ülkemin başşehrinde bile UMA adam gibi bir servis bulamıyorsa demiyorum bulmuyorsa bizler niçün burada
    birbirimizle cebelleşip duruyoruz ki . Hani olay ;
    ummuştum hakim bey ----- razıydım hakim bey ----- insaf be hakim bey fıkrasındaki hale gelmiyor mu?
    Selamlarla.
    bursevi

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı plectrum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial çinden motor getiren ilk firmaalrdan biri aynı zamanda çok dandik motorları da ulkeye soktu başlarda. Bu nedenle çin motoru kotudur diye benımsendi oysa ki çinde japon muadili kalıteli motosıklet uretenler var ve fiyat konusunda çokta fark olmuyor bu ürünlerde. Malesef en buyuk hatayı bu zamana kadar dandık motorları satarak yaptı oradan kaybı buyuk . Şimdi ise kalıtelı urunlerı getirmeye başladı ama o algıyı yenebılecegını sanmam eskıden alanlar bidaha mondial mı aman aman derler.
    Bir örnek alabilir miyim?

Merhaba, forumda yeniyim. Mondial RX3S sahibiyim ve şimdilik memnunum. Aylarca Honda NC750X DCT almak için araştırdım, isim yazdırdım, bayii arşınladım. Bulamayınca, güncel fiyatına gelmeden önce Mondial aldım. Markaya karşı ben de olumsuz ve alaycı yaklaşıma sahiptim, ancak RX3i-Evo ile artçılı 1800 km.'lik gezinin ardından bayii de RX3i kalmaması üzerine, en azından yeni NC gelene kadar elimde motosiklet olsun isteğiyle hareket ettim. Gelecekte RX3S yeniden getirilir mi bilemiyorum fakat, kullanım imkanı bulan her kim denediyse, "bu hiç de kötü değilmiş, hayret" tepkisiyle karşılaşıyorum. İkinci elde nasıl kullanıldığını bilmediğim bir profilden motosiklet almaktansa, sıfır alıp kendi ilgim doğrultusunda binmeyi tercih ederim. özellikle Ekim ayı başına kadar fiyatlarını ufak artışlarla gerçekleştirirken, kalan süreçte son vagondan binmeye çalışan yolcu misali agresif bir artış sergiledi. Kurum kimliği ve bayii eğitimleri konusunda kendilerini geliştirmek isteseler, kısa süre içerisinde yaygın algıyı değiştirebilirler. Çünkü yanlış yere şahlanan ekonomik verilerimiz(!) insanların elinden "beğenmeme, tepeden bakma ve hafife alma" lüksünü aldı.
    bursalıali ve BloodyBaron bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yav bizim ulkede egitim yokmu otomobıldede oyle adam 10 sene yetkılı servıste calısmıs hala trıger degıstırmeyı bılmıyor hatta bııyorum dıye arabayı bozuyor sacmalık

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)