Ducati Monster 696 vites geçişleri
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba öncelikle iyi günler dilerim.
Sürekli soru soruyorum farkındayım yeni monster 696 kullanıcısıyım fazla bilgim yok
vitez geçişleri malesef çok sert tak tuk sesler geliyor acaba bu durum normal midir kuru debraj oldugu için.ayrıca motorumun yağını motul 7100 15 50 olarak yağını değiştirdim fakat pek memnun kalmadım gibi .shell 15 50 full sentetik olarak değiştirmemi önerir misiniz zaten ilk yağ değişiminden çıkan yağ rengi korkunçtu gri renkte çıkmıştı yağ değiştirmemişlerdi uzun zamandır içi temizlenmiş olur diye düşünüyorum motul ile
Reklamlar
-
Merhaba,
İsminizin anlam kazandığı bu değerli günde, nasılsınız Kemal beyciğim?
Yine müsadenize sığınarak size en sağlıklı ve doğru bilgileri vermesi adına, Sayın Bakanım @berk_cglr ' ı kürsüye davet etmek istiyorum.
Vites konusuna gelirsek, bir gün lütfen GS modellerini deneyimleyin. Şahane şıkır, şıkır vites geçişleri var.
Mutlu günler.
-
sağolasın @berk_cglr şimdiden teşekkürler
-
kemal488 adlı üyeden alıntı
sağolasın
@berk_cglr şimdiden teşekkürler
ahahahah yav ne adamsın
696 da kuru debriyaj yok yağlı klasik ama sesler normal boştan 1 atınca ağa gitti dişliler dedirtir öyle ses geliyor çok normal yağ olarak tek bir tavsiyem var kullan direk yuh farka bak diyip bir daha motulun yüzüne bakmazsın net diyorum,
lique moly street 4t 150w 50
kesinlikle macare arama al direk gözün kapalı , yağ filtresi hiflo hf-153 al sorunsuz orijinalle birebir birde hidrolik debriyaj malum onu kaliteli dot 5 vs bir hidrolik yağ ile değiştirt oda bayağı yumuşayacak yine telli kadar olmuyor etki ediyor ediyor bunları yap ula ben çile çekiyormuşum dersin
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
-
Berk çok teşekkür ederim bu bilgileri para ile satın alamam Ufuk la senin desteklerin için çok teşekkür ederim dikkat edin kendinize sağolun
-
debriyaj manetinin boşluğunu alın ve çok az sıkın aynı zamanda sol ayağınızı vites çubuğuna dayayın boşluğunu alın, gazı kısarak vites geçişini yapın.
debriyajı sıktıktan sonra geçen süre içinde dişliler arasında hız farkı oluşuyor. vites geçişi sonrası hızlı dişli ondan daha yavaş dişliye eşleşince hızlı dişli aniden yavaşlıyor ve tak sesi geliyor.
devir farkı olmadan yapılan vites geçişi sessiz olur. bunun içinde yukarıda anlattığım gibi boşluk alıp yapılan vites geçişinde dişlilerde devir farkı oluşmadan geçiş yapmış oluyorsunuz.
bide böyle deneyin.
-
zuluman adlı üyeden alıntı
debriyaj manetinin boşluğunu alın ve çok az sıkın aynı zamanda sol ayağınızı vites çubuğuna dayayın boşluğunu alın, gazı kısarak vites geçişini yapın.
debriyajı sıktıktan sonra geçen süre içinde dişliler arasında hız farkı oluşuyor. vites geçişi sonrası hızlı dişli ondan daha yavaş dişliye eşleşince hızlı dişli aniden yavaşlıyor ve tak sesi geliyor.
devir farkı olmadan yapılan vites geçişi sessiz olur. bunun içinde yukarıda anlattığım gibi boşluk alıp yapılan vites geçişinde dişlilerde devir farkı oluşmadan geçiş yapmış oluyorsunuz.
bide böyle deneyin.
debriyaj hidrolik monsterlarda o yüzden bu dediklerinin hiç biri mümkün değil maalesef , yinede telli debriyajı olanlar için güzel bir bilgi teşekkürler.
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)