Benim bildiğim bisiklet ile aynı statüde , veya kaykayla birine çarptınız , koşarken birine çarptınız düştü kafayı vurdu. Hepsi aynı.
Benim bildiğim bisiklet ile aynı statüde , veya kaykayla birine çarptınız , koşarken birine çarptınız düştü kafayı vurdu. Hepsi aynı.
Trafik sigortası 41 bin liraya kadar ödüyor. yani 500 bin liralık hasara sigortalı araç ile bile sebep olsan bile 460 bin lirasını yine cebinden ödersin. Ayrıca 50 cc ye istersen sigorta yaptırabilirsin ( 50'den büyük başka bir motoru sisteme girdirerek).
Yav adam okuma biliyor ama konuyu anlamıyr video flnda koyduk dınlıyor yıne anlamıyor hadi anlamıyor dememde hatalı oldu yanlıs anlıyorlar yanı Türkçe mizde mi sorun var nasıl anlatacaz daha baska bu konuyu ben bılemıyorum
50cc motoru kullanan insanın B sınıfı ehliyeti vardır, en azından trafik kurallarını biliyordur. Daha tehlikeli olan şey ehliyetsiz kullanılan elektrikliler. Bizim burada çok yaygın olarak ehliyetsiz kişiler 3 tekerli elektrikli bisiklet kullanıyor; yaşlı teyzeler, engelli amcalar, genç kızlar, Suriyeliler vs. Ters yönden giden mi dersin, kafasına göre şerit değiştiren mi dersin, ansızın yola çıkan mı dersin, kalabalık yolda 20km/h hızla seyreden mi dersin.
Kaç kere kaza atlattım onların yüzünden. Gerçekten trafikte tehlike oluşturuyorlar.
Okuma-yazma, okuduğunu anlama konusunda bir sıkıntımız olduğunu sanmıyorum. Toplum güvenliğine ve anayasaya ters düşen bir kanun ya da yönetmeliği kader olarak görmeyi ise anladığımı sanmıyorum. Yeri geldiğinde anayasaya aykırı bir kanun düzeltilebiliyor.
Bir tane mağduriyet örneği var mı? Sorduk. Cevap var mı? Yok. Hülle ile de olsa Sigortayı yapan şirket var. Bu hülle denen şey TBMM de bile kullanılıyor mu? Kullanılıyor. Bu da bizim toplumumuzun alaturkalığı. Alaturkalığı çok mu seviyoruz? Hayır. Hatalı düzenlemelerin düzeltilmesi için girişimde bulunacağız. En azından yanlışlığını ifade edeceğiz.
Daha da önemlisi elektirikli motorlar. Bunların 3 tekerlisi de var.
- Ehliyet yok.
- Sigorta yok.
- Özellikle 3 teker olanlara anneanne, dede, torun biniyor.
- Diğer araçlarla aynı yolda çok düşük bir hızda kullanılıyor. Risk zirvede.
- Bu araçların karıştığı çok kötü kazalar görebiliriz.
Hangi zeka sigorta, ehliyet gereksizdir sonucunu çıkarabilir?
Yanlış bir uygulamayı kader olarak görmek yerine değiştirilmesini talep etmek gerekiyor diye düşünüyorum.
@Azçok,
Hala neyin ısrarındasınız?
KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI GENEL ŞARTLARI
A.6. TEMİNAT DIŞINDA KALAN HALLER
ı) Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar,
Tutturmuşsunuz bozuk plak gibi,
"Bir tane mağduriyet örneği var mı? Sorduk. Cevap var mı? Yok." diye.
Kanunu veriyoruz olmuyor.
Yargıtay kararı veriyoruz olmuyor.
Kanun açık. Bundan gayrısı boş laf.
Hadi o zaman hodri meydan...
50cc motosiklete sigorta yaptırıp kaza yapmış, suçlu olmasına rağmen karşı tarafın hasarı ödenmiş örnekleri göster"
Hadi, hadi. Beklemedeyiz.
Not : Kanunda zaafiyet var mı? Var. Buna hayır diyende yok. 50cc bile olsa sigorta yaptırılabilmeli ve bu sigorta geçerli olmalı. Bazı Avrupa ülkelerinde trafiğe çıkan bisiklet için bile sigorta zorunlu.
Burda bir kesim de geldi sigorta yapılıyor. Yav kardeşim sigorta yapılıyor ama işe yaramıyor bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz diyoruz yok kafa basmayor adam anlamıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------
tamam işte bunu tum yonetıcıler bakanlar bılıyor cımere yazılmıs bınlerce yazı var hatta birçok kazada oluyor ancak kesınlıkle bilerek bunlar duzeltılmıyor demekkı. Hatta su anda 50 cc motor alan adam baska marka model uzerınden sıgorta yapılınca sıgortam var nasılsa dıyıp bınıyor ama yaralamalı olumlu kaza meydana geldıgınde sigorta karşılamayınca çok geç olacak bir hayat daha bıtecek orada adamın onumuzdekı 30 yıllık maasına belkı hacız konacak yanı o durumda zaten adam calışmayıp ulke standartlarında dolandırcı ve hırsız yada ıllegal ıslere girecek sonuc itibariyle toplum zarar gorecek bakanalr maaslarını her yıl zamlı almaya devam edecek
Bazı motosiklet modelleri sigorta kayıtlarında gözükmüyor.
Eski mondial mr150 motorum kt150 olarak sigortaya işlenmişti, bu bir sıkıntıya sebebiyer olmadı.
tabi 50 cc bambaşka bir olay.
Yukarda farklı bir algı olusmus "isteyen her istediği şeye sigorta yaptırır, insanlar bunu herşeye yaptırır" diyor.
Araç sigortasında kaza yaptıgınızda karşı tarafınkini ödediğiniz için farklı bir durum. yani jenıfır lopezin kalcalarını sigortalatmasıyla karıştırmayn
Sigorta şirketinin yetki verdiği acenta poliçe düzenleyecek ve tahsil ettikleri parayı paylaşacaklar , ama kaza sonucu ödemeye sıra gelince vay efendim yanlış olmuş , sizce de bir gariplik yok mu , poliçenin bir kopyası şirkete ulaşmıyor mu ? neden kaza olana kadar farkedilmiyor ? poliçe neden yeniden düzenlenmiyor yahut iptal edip parayı iade edemiyorlar mı ?
Arny,
Bence o algı bitek sende oluşmuş.
Evet. Herşey sigorta edilebilir. Ama özel bir sözleşme ve mukavele ile. 50cc ye bile 3. Şajıslara veriecek hasarlara karşı sigorta yapılır. Ama bunun adı zorunlu trafik sigortası olmaz. Başka bir şey olur. Ne olur, kaça olur bilemem ama olur.
Örnek vermek gerekirse, kalçasını, dudaklarını, memelerini sigorta ettiren mankenleri gösterebiliriz.
Eski Mondialinde hiç hasarın oldu mu?
Sigorta yapılması başka, hasar durumunda ödeme yapılması başka...
Başka bir açıdan bakarsak yargıtay kararına göre kafa karıştıran bir çok tezat var.
50cc kaza yapıyor. Suçlu. Sigortası olmadığı için karşı taraf güvence hesabından zararının karşılanmasını istiyor.
Yargıtay motorun 50cc den küçükmü/büyükmü olduğunun bilirkişi tarafından tespitini istiyor. 50cc den küçük çıkarsa, güvence hesabı devreye girmeyecek motorcu zararı cebinden ödeyecek. 50cc den büyük ama sigortası yoksa güvence hesabı karşı tarafın hasarını ödeyecek. Elbette motosiklet sahibine rücu edecek daha sonra...
Bu arada önemli bir dip not...
Benim motoru başka marka model göstermişler poliçede olayını yemezler...
Geçen ay BN125 in sigortası yenilendi.
Tabi daha watsapptan resmi gelir gelmez ruhsatla bilgileri karşılaştırdım.
Herşey doğru ancak model TNT25 yazıyor.
Aradım sigortacı arkadaşı.
Konuştu merkezle.
Efendim listelerinde BN125 yokmuş, o yüzden TNT25 yazmışlarmış.
Ulan dedim sildirmesinler belalarını.
2 yıldır BN125 olarak sigorta tapan şirketin bugünmü aklına gelmiş BN125 listede yok demek.
Rıhsatın fotokopisini gönderdim.
Yapın adam gibi dedim.
2 saat sonra aynı poliçe BN125 olarak geldi.
O yüzden benim motoru başka model sigorta etmişler diye ağlamayın. O poliçeyi okumamak tamamen kendi suçunuz...
Ya atıyorum aracı başka model seçerler bu çok önemli değil kasko değeri bedeli fln var ondan dolayı tutup Şahin'e Lamborghini secmedikten sonra sıkıntı yok ama motorlu bisiklet yerine motosiklet seçilince orada yasal hicbir geçerliliği olmuyormus yukarıda motoyol kanalı videosu var kendisi çimlere yazmış gelen cevap orada yani durum çok çok vahim yaralamalı veya olumlu kaza olursa csrpaninda hayatı kayacak olseydim daha iyi diyecek
Trol hesapla gelıp kufredıp gıdıyor mesajıda sılınmemış şimdi mahkemeye versem 5-6 servis bakımını bedavaya getiririm ama garibansa bosver
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
Konunun ozetı arkadaslar 50cc ye sigorta yaptırsanızda yaralamalı olumlu kaza yaptıgınızda sıgortanız gecerli olmayabılıyor hayatınız kayar yanı bunu anlatmaya calıstık birkaç vdeo var cimerden gelen cevaplar fln var mutlaka okuyun derim
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------
Hocam birde ölüm yaralama olsa sonuçlarını düşünemiyorum bile maalesef kaza bu yani olmadık yerde olabiliyor kamera görüntüsü yoksa haklı bile olsanız ispatinizda yok sigorta yanında kamera da şart olmalı Rusya'daki gibi
İstanbul trafiğinde çekilmiş bazı videolar gördüm orada çevre yolu gibi olan yerlerde biraz motosiklete en sağ seritte yok veriyorlar bilinç artmış ama maşallah biri kapı açsa sikinti
Konu baslıgının oldugu ılk mesajı duzeltemıyoruz sanırım orada trafık sigortasınında ıse yaramadıgnı eklemek ıstedım ama yapamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------
İşte sorun orda başka motorsiklet girilince motorlu bisiklet olduğundan sigorta geçersiz sayılacaktır deniyor yani sigorta yapılsa da geçersiz
@ezio bu kişimi?
50 cc yi bisiklet kullanır gibi kullanırsanız hiç bir sıkıntı olmaz.
gider limitörü kaldırırsanız. bide kitlerler 80 cc yaparsanız. hızı baya artar ama motorun frenleri 45km gitmeye göre ayarlı olduğundan duramazsınız
virajıda alamazsınız.
bisiklet mantığı ile kullanılırsa kaza yapmanız mümkün değil.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)