İlave %10 gümrük vergisi gelseydi farkı ödeyecekmiydinz? Anlaşmaniz nasildi ?
ilave gümrük ile alakalısı yok avrupalı motorlar için geçerli değil bu konu.eğer indirim geldiyse tabiki gidiceksiniz parasınız üstünü alıcaksınız en doğal hakkınız.yok vermiyorlar ise cayma hakkınızı kullanın kısaca hakkınız arayın zaten ben saçma nedenler sebepler sürebiliceklerine inanmıyorum.onuda geçtim atıyorum 130 bin tl anlaştınız ödediniz 2 ay sonra motor geldi 110bin tl aradaki 20bin tl tabiki ödenmek zorunda.motor gelmeden hemen bu işin peşine düşün yarın direk mağazaya gidin 5000tl şu şartlarda para değil telefon bile alamazsınız ama konumuz bu değil.merakla konuyu takip ediyoruz
bu arada bu motor ingiltere üretimimi yani avrupa üretimimi?? bir ara xmax300 ve tracer 700 fransa üretimi olarak geliyordu o yüzden vergi avantajı vardı çok uyguna satıldı.
Ben size biraz daha isin ic yuzunu anlatayim: Ornek veriyorum Yamaha Turkiye Honda Turkiye perakendesi 50 bin lira olan bir motoru kendi muhtemelen 27.500e falan getiriyor, uzerine otv gumrugu kdvsi karini koyduktan sonra bayiye en iyi ihtimalle 46-47den falan veriyor.
Korlas'ta durum boyle degil. Eger Trident'e ek gumruk vergisi dusulmus haliyle "Korlas tesvikli" 84.500 yaziyorsa mutlak suretle bilinki Korlas'a vergiyle birlikte maliyeti maksimum 55-60 bindir. Korlas'ta kar marji japonlara oranla %15-20 daha fazladir.
Isterlerse daha da indirim yapabilirler. Ama bir yamaha honda gibi 10.000ler adetlerinde motor satmadiklari icin asla kucuk kar marjlarina girmezler. Cok buyuk heveslere kapilmayin o yuzden. Japonlari satanlar baskaaa, italyanlari almanlari satanlar baska.
Bende siz söyledikten sonra fark ettim mutlaka bir düzenleme yapılacaktır. Korlas'ın ön sipariş verenlere böyle bir kazık atacağını sanmam yoksa çok büyük bir tepki alırlar. Bana söylenen fiyat artışından etkilenmeyeceğimizdi. Lakin yaşanan düşüşler buna dahil olmamalı. Dediğiniz gibi bu vergi kaynaklı bir düşüş olmuş ve oda satış esnasında ödeniyor yada gümrükten geçerken.
Honda CBR125R- Yamaha MT07- Yamaha Nmax 155- Honda PCX125- KTM Duke250- Yamaha Xmax 250- Ducati Scrambler İcon- Honda Forza 250
Arkadaşlar Korlas da bir yetkili ile görüştüm az önce ön sipariş verenler içinde geçerli bir indirim olduğunu belirtti.
Beklenmedik bir indirim gibisi var mıdır?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
Ayrıca kötü bir haber geldi. İngiltere ve Avrupa'da yaşanan pandemi de ki yoğunluk sebebiyle sevkiyatlar da aksama yaşanabileceğini belirtti. Sanırım Şubat'ı geçecek bizim makinanın gelmesi, bu biraz üzdü.
Dün Korlas ile görüştüm ilk sevkiyatta motosiklet alacaklardan birisiydim fakat sevkiyatlarda gecikme olacakmış bu yüzden 20 Mart gibi bir tarih verdiler. Sanırım ön sipariş verenler dışında bu motoru almak isteyen birisi uzunca bir süre beklemek zorunda kalacak. Söylenene göre üretim hazır olmasına rağmen gümrük ve sevkiyat işlemlerinde bazı sorunlar oluşmuş bu yüzden bir sonra ki sevkiyat ile birlikte gönderilecekmiş Şubat teslimatları.
Param olsa alacagim motorlardan bir tanesi
Hocam ben geçen hafta Korlas'a teslimat ne zaman diye sorduğumda bana Mayıs dediler. Bir de 85bin i verdikten sonra, motosiklet gelesiye kadar fiyatı artıp verin bakalım 5-10 bin daha teslimatı öyle yapalım derler mi diye de korktum açıkçası. Var mıdır böyle bir ihtimal?
ama bu euro dolar devam ederse bir 5 kağıt daha cebinize kalıcak gibi gözüküyor.ama çok ayıp ön ödemesini alıp 4 ay beklemiş olucaksınız resmen.süre aşırı uzun
Şahsi fikrim yeni bir teslimatın Mayıs'ta gelmesi bir mucize olur. He ilk sevkiyattan sonra işler hızlanır mı bilemem ama şaun ki durum kasım sonundan beri bekliyorum ben. Tamam bunu bilerek girdim zaten sıraya ama biraz daha sarkması üzdü. Fiyat konusunda da bana söylenen ve sözleşmede olan sabit fiyat ile sahip olacağımızdı. Lakin Korlas yıl başından sonra yaşanan ÖTV indirimini de fiyata yansıttı ve normalde 89.990 olan fiyat şuan 84,490₺ olarak alınacak.
Honda CBR125R- Yamaha MT07- Yamaha Nmax 155- Honda PCX125- KTM Duke250- Yamaha Xmax 250- Ducati Scrambler İcon- Honda Forza 250
Çok güzel motosiklet de henüz aksesuar sıkıntısı var; bana mutlaka rüzgarlık ve yan çanta / arka çanta takabilmem lazım. Henüz Givi / Puig gibi markalarda buna uygun bir şey yok. 2022'de bakarız.
4 Ocak 2021 tarihinde ek gümrük vergisi ve euro kurundaki düşüşle 89.990 liradan 84.490 Liraya düştü fiyat. Ancak 4 ocak tarihinde Euro kuru 9.06TL iken şu anda 8.55TL.Yani 4 ocak tarihinde 9380 Euro fiyat ile sipariş alınırken şu anda neredeyse 9900 Euroya denk gelmekte.9380 Euro bugün 80.199 lira yapar.İndirimler tam anlamıyla yansıtılmıyor. Zaten Avrupadaki fiyatlardan sahip olmak hayal ancak distribütörler en azından döviz kurundaki düşüşü yansıtabilir.Zaten Euro kuru 10 lira üzerindeyken 91.900 lira ile fiyatlanmıştı.
Kesinlikle mantıklı söyledikleriniz fakat birinci ağızdan duyduklarımdan yaptığım çıkarıma göre dertleri çok motor satmak değil. MT07 gibi ele ayağa düşmesini hiç istemiyorlar. Fiyat politikasını da buna bağlıyorum ben. Zaten o kadar talebi de karşılayamazlar bence. Sadece getirip satmak değil mesele yedek parçasını servisini vs. karşılamaktan bahsediyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)