MT125-MSX125-CRF250L-MT07 gibi motosikletlerin tamamında denedim, bir süre kullanıldılar ve hepsinde kusursuz sonuç aldım. Henüz motorları söküp incelemedim ancak şimdilik sorun görünmüyor. Bu yüzden öneriyorum. Yani okuduğum veya oradan buradan duyduklarımla değil, kendi denemelerimle yorumladığım bir durum.
Her biri yaklaşık 10.000 km yaptığında endoskop ile silindir cidarlarını da kontrol edip kesin sonucu yazabilirim, ancak tekrar belirtiyorum ki en memnun kaldığım motor yağı 300V oldu. Şu anda 10W-30 ve 10W-40 viskozite endekslerindekilerini deniyorum, gerçekten de beklemediğim kadar iyi sonuçlar aldım, tavsiye ederim.
Açıkçası performans beklediğiniz bir motor değilse MOTUL 5100 serisi fazlasıyla yeterli oluyor. Maliyetini dert etmiyorsanız 125cc motora da kullanabilirsiniz, sonuç olarak pahalı bir motor yağı ama hakkını kesinlikle veriyor. Performans istiyorsanız kesinlikle 300V.
Firmayla görüşüp, arayıp sormadım ama API standartlarını fazlasıyla karşıladığını varsayabilirim. Malesef ki yetkili bayisinin dahi bu motor yağı hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını söyleyebilirim, sonuçta benim sorularım yanıtsız kaldı. Bu nedenle denemek istedim zaten