Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Türkiye Şartlarında Kışlık Lastik Tavsiyesi ?

REKLAM ALANI
    Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Herkese iyi günler.

Öncelikle Tüm İzmir'li hemşerilerimize depremden dolayı geçmiş olsun diliyorum. Umarım bu kötü günleri daha fazla üzücü haber almadan atlatırız.

Konumuza gelecek olursak.

Aslında daha basite indirgersek.

MICHELIN Power 5

MICHELIN Road 5

MICHELIN Pilot Road 4

Bunlardan hangisini seçerdiniz. Motor modelini ve lastik fiyatını şimdilik düşünmemenizi isteyeceğim.

Kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi?
    Veya yağmurlu zeminde bu lastiklerden daha iyi performans sağlayan başka marka model kullanmış olan ve önerebilecek arkadaşlar var mı? (Tecrübe etmiş arkadaşlar önemli)

Şimdiden Teşekkürler. İyi forumlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

Not: Buzlu havaları hesaba katmayalım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Merhaba,

Power 5, Road 5, Pilot Road 4 modellerin hepsi, yağmurlu havalar için kullanıma uygundur. Alternatif aramaya bence gerek yoktur ama illa ki şart ise, bridgestone modellerine bakılabilir.

Road 5'in fren mesafesine diğer modellerden daha fazla etki sağladığını Türkiye de asfalt kalitesini ele alarak söyleyebilirim. Ama bu fark, kayde değer derecede bir fark değil. Bunu da eklemek isterim.

Power 5 ise, diğer iki modele oranla daha sportif sürüşlere uyumsağlaması açısından geliştirilmiş, bana göre. Bunu da yine çok abartılı bir fark olmamakla beraber kullanırken hissettiriyor.

Pilot Road 4, iki modelden de daha az ömürlü, en azından benim gözlemim bu yönde gerçekleşti.

Hiç bir model kötü diyemem. Aralarında da atla deve şeklinde bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Daha sportif kullanıyorsanız, Power 5 önerebilir.
    Daha uyumlu olsun derseniz, şehir içi sürüşler, düşük hız, daha az viraj, Road 5 de Pilot Road 4 de uygundur.

Yani demek istediğim şudur ki; Bu modellerin hepsi neredeyse birbirine denk ve aralarında çok büyük farklar da olduğunu düşünmüyorum.

Keyifli sürüşler dilerim.

Geçmiş olsun dilekleriniz için, teşekkürler.
    karakan68 bunu beğendi.

Motosikleti
    R1
    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Power 5, Road 5, Pilot Road 4 modellerin hepsi, yağmurlu havalar için kullanıma uygundur. Alternatif aramaya bence gerek yoktur ama illa ki şart ise, bridgestone modellerine bakılabilir.

Road 5'in fren mesafesine diğer modellerden daha fazla etki sağladığını Türkiye de asfalt kalitesini ele alarak söyleyebilirim. Ama bu fark, kayde değer derecede bir fark değil. Bunu da eklemek isterim.

Power 5 ise, diğer iki modele oranla daha sportif sürüşlere uyumsağlaması açısından geliştirilmiş, bana göre. Bunu da yine çok abartılı bir fark olmamakla beraber kullanırken hissettiriyor.

Pilot Road 4, iki modelden de daha az ömürlü, en azından benim gözlemim bu yönde gerçekleşti.

Hiç bir model kötü diyemem. Aralarında da atla deve şeklinde bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Daha sportif kullanıyorsanız, Power 5 önerebilir.
    Daha uyumlu olsun derseniz, şehir içi sürüşler, düşük hız, daha az viraj, Road 5 de Pilot Road 4 de uygundur.

Yani demek istediğim şudur ki; Bu modellerin hepsi neredeyse birbirine denk ve aralarında çok büyük farklar da olduğunu düşünmüyorum.

Keyifli sürüşler dilerim.

Geçmiş olsun dilekleriniz için, teşekkürler.
    Hocam çok sağ olun.

En son pilot road 4 kullanıyordum. Açıkçası çok memnundum.

En son çıkan teknolojilerle yani bir marka model çıkmış mıdır sorusu aklımızı kurcaladı.

Kullanım olarak normal şartlarda beni kazasız bir şekilde hedefime götürmesi yeterli. Bu durumda Road 5 daha mantıklı

Tekrardan ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. İyi forumlar.
    karakan68 bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    PR4 kullanıyor ve memnunsanız R5 daha da memnun edecektir. İkisi arasında hissedilir fark var. Ben R5'lerimi 21.000km kullandım, ömrü de iyi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Seramik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam çok sağ olun.

En son pilot road 4 kullanıyordum. Açıkçası çok memnundum.

En son çıkan teknolojilerle yani bir marka model çıkmış mıdır sorusu aklımızı kurcaladı.

Kullanım olarak normal şartlarda beni kazasız bir şekilde hedefime götürmesi yeterli. Bu durumda Road 5 daha mantıklı

Tekrardan ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. İyi forumlar.
    Estağfurullah, ben teşekkür ederim.

Bunlar benim kişisel bilgi ve düşüncelerim. Konuya daha hakim, diğer tecrübe sahibi arkadaşlar da muhakkak bilgi ve deneyimlerini paylaşacaktır.

Ben çok daha başarılı yeni bir marka model konusuna ne olumlu nede olumsuz bir yorumda bulunamam.
    Olada bilir, olmaya da bilir çünkü. Her gün takip ettiğim bir konu değil bu konular benim. İllaki şahsına münhasır bir arkadaşımız tüm sorulara cevap verecektir.

İyi forumlar, saygılar.

Motosikleti
    R1
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PR4 kullanıyor ve memnunsanız R5 daha da memnun edecektir. İkisi arasında hissedilir fark var. Ben R5'lerimi 21.000km kullandım, ömrü de iyi.
    Teşekkürler. Ömür olayı önemli çünkü ben lastikleri bir türlü eskitemiyorum. Üzerinden kaç bin km geçti hala tırnak derinlikleri kullanılabilir düzeyde. Tabi ama mantık sınırlarını da aşmamak için yeni lastik almak gerekiyor. Fiyatlar fazla pahalanmadan 2 takım alalım. Sağ olun tecrübenizi aktardığınız için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------

Estağfurullah, ben teşekkür ederim.

Bunlar benim kişisel bilgi ve düşüncelerim. Konuya daha hakim, diğer tecrübe sahibi arkadaşlar da muhakkak bilgi ve deneyimlerini paylaşacaktır.

Ben çok daha başarılı yeni bir marka model konusuna ne olumlu nede olumsuz bir yorumda bulunamam.
    Olada bilir, olmaya da bilir çünkü. Her gün takip ettiğim bir konu değil bu konular benim. İllaki şahsına münhasır bir arkadaşımız tüm sorulara cevap verecektir.

İyi forumlar, saygılar.
    Hocam bu iş tecrübe işi. Teknik bilgilerdeki bilgileri azıcık bilgisi olan bile yorumlayabilir ama önemli olan gerçek hayatta kullanılması.

Özellikle dalgalı yolları ve çukurları bol olan ve çamurlu sulu asfaltı olan bizim gibi ülke için çok daha önemli.

Teşekkürler.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Ben de eskitemedim o kadar, sadece hamur yapısı değişti ve yol tutuşta hafif bir azalma hissettim + izlerin içlerinde çatlaklar oluşmaya başladı. Ben de her geçen gün artan fiyatlar sebebiyle bir 4-5.000km daha idare etmeye çalışmadan değiştirdim. (Aslen 15.000km veya 2 yıl hangisi önce olursa değiştirmek lazım zaten. Bende 2,5 yıl ve 21.000km olmuştu...)

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    ikinci road 4'üm, yaz kış yağmur çamur kullanıyorum motoru, power 5 daha yumuşak hamurlu, ülke şartlarına road 4 ve road 5 daha uygun, road 4'den memnun olduğum için önerebilirim, road 5'e göre ekonomik de, ekonomik kısmı önemli değil dersen road 5 tercihim olurdu.

Motosikleti
    R1
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de eskitemedim o kadar, sadece hamur yapısı değişti ve yol tutuşta hafif bir azalma hissettim + izlerin içlerinde çatlaklar oluşmaya başladı. Ben de her geçen gün artan fiyatlar sebebiyle bir 4-5.000km daha idare etmeye çalışmadan değiştirdim. (Aslen 15.000km veya 2 yıl hangisi önce olursa değiştirmek lazım zaten. Bende 2,5 yıl ve 21.000km olmuştu...)
    Açıkçası bende 2 set almayı düşünüyorum. Böyle giderse fiyatlar malum. Güzel uygun bir de saklama yeri ayarladığımızda eğer zorlayabilirsem 3 set almayı düşünüyorum.
    Yarının ne olacağı belli olmuyor maalesef.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------

Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikinci road 4'üm, yaz kış yağmur çamur kullanıyorum motoru, power 5 daha yumuşak hamurlu, ülke şartlarına road 4 ve road 5 daha uygun, road 4'den memnun olduğum için önerebilirim, road 5'e göre ekonomik de, ekonomik kısmı önemli değil dersen road 5 tercihim olurdu.
    Tecrübeniz için Teşekkürler hocam. Road 5 siparişi vermeye karar verdik. Tecrübe önce gelir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Hocam bu iş tecrübe işi. Teknik bilgilerdeki bilgileri azıcık bilgisi olan bile yorumlayabilir ama önemli olan gerçek hayatta kullanılması.

Özellikle dalgalı yolları ve çukurları bol olan ve çamurlu sulu asfaltı olan bizim gibi ülke için çok daha önemli.

Teşekkürler.
    Açıkçası ben artık eskisi kadar aktif ve bozuk havalarda motosiklet kullanmıyorum. Biraz daha tatlı su motorcusu oldum denebilir.

Buna tekabül, çok yakın olmayan bir tarihte ufak bir İtalya turu yapma amacı ile sürüşe çıkmıştım. Ben söz konusu olan, Power 5 ve Road 5 modellerini iki farklı motosiklet türünde kullanmaktayım. Bu İtalya turuna da Road 5 modeli ile çıktım.
    Türkiye şartlarında memnun olduğum bir modeldi. İtalya sonrası, tır rotalarını kullanarak biraz da alp dağlarını gezeyim dedim. Her ne kadar artık tatlı su motorcusu olsakta, hava zaman, zaman bozabiliyor. Hem kısmen arazi sürüşü, hem bozuk yollar ve virajlar, aynı zamanda belli derece altı yağmurlu havalar olarak ben Road 5 modelinden gayet memnunum.
    Bu yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Olumsuz bir yönüne rastlamadım.

Motosikleti
    R1
    Açıkçası ben artık eskisi kadar aktif ve bozuk havalarda motosiklet kullanmıyorum. Biraz daha tatlı su motorcusu oldum denebilir.

Buna tekabül, çok yakın olmayan bir tarihte ufak bir İtalya turu yapma amacı ile sürüşe çıkmıştım. Ben söz konusu olan, Power 5 ve Road 5 modellerini iki farklı motosiklet türünde kullanmaktayım. Bu İtalya turuna da Road 5 modeli ile çıktım.
    Türkiye şartlarında memnun olduğum bir modeldi. İtalya sonrası, tır rotalarını kullanarak biraz da alp dağlarını gezeyim dedim. Her ne kadar artık tatlı su motorcusu olsakta, hava zaman, zaman bozabiliyor. Hem kısmen arazi sürüşü, hem bozuk yollar ve virajlar, aynı zamanda belli derece altı yağmurlu havalar olarak ben Road 5 modelinden gayet memnunum.
    Bu yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Olumsuz bir yönüne rastlamadım.
    Umarım bizler de bir gün sizler gibi dünyayı gezip görebiliriz. Bakalım gelecek ne gösterecek.
    U.KALKAVAN bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Umarım bizler de bir gün sizler gibi dünyayı gezip görebiliriz. Bakalım gelecek ne gösterecek.
    Doğal felaketlerden, hastalıklardan ve bir toprak bütünlüğüne bağlanma zihniyetinden kurtulmamızı umarak, bu temenninize inşallah demekteyim. Zira Dünyanın tamamı biz insanoğlu için yaratılmış. Her ne kadar biz, birbirimize sınırlar koyarak uzaklaştırmaya çalışsak da bu gezegen hepimizin. Her ne kadar yok etmeye çalışsak da hala çok doğal ve güzel.

Road 5 siparişiniz hayırlı olsun. Güzel sağlıklı ve keyifli günlerde kullanmanızı dilerim.

Sevgiler.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    R1
    Tecrübelerini ve bilgilerini aktaran tüm arkadaşlara Teşekkürler.

Tüm güzellik ve iyilikler sizleri bulsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)