Yakıt tasarrufu yapmak için öneriler
Reklamlar
-
23 yaşında genç bir kardeşiniz olarak siz değerli abilerimden tavsiyeler bekliyorum motorum kuba çita 100 cc 20 liraya 2.8 litre benzin aldım şuan 130 kilometrede yedek depoya geçmedim daha, şehir içi 40 kilometre hız ve 3500-4000 devirle gidiyorum.
Reklamlar
-
Motorunun maksimum torkunu verdiği devri öğren, o devre yakın sür motoru. Tabi sıkışık trafikte 1. viteste zorlama aleti. Rahat yollarda yap dediğimi.
-
Ani hızlanmalardan ve limitlerde kullanmaktan kaçın.
-
yokon adlı üyeden alıntı
Motorunun maksimum torkunu verdiği devri öğren, o devre yakın sür motoru. Tabi sıkışık trafikte 1. viteste zorlama aleti. Rahat yollarda yap dediğimi.
Bu genellenebilir bir doğru değil. Bir Harley Davidson'da dediğiniz doğru iken, bir SS makinada yanlış.
Maksimum torka yakın devirde sürmek ara hızlanmalarda avantaj sağlar, yakıt tasarrufunda değil. Yakıt tasarrufu için olabildiğince düşük devirde gitmek gerek, motoru boğmamak şartıyla tabi.
mıymıntı musa suşi yerken halıya ispirto döktü
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Bu genellenebilir bir doğru değil. Bir Harley Davidson'da dediğiniz doğru iken, bir SS makinada yanlış.
Maksimum torka yakın devirde sürmek ara hızlanmalarda avantaj sağlar, yakıt tasarrufunda değil. Yakıt tasarrufu için olabildiğince düşük devirde gitmek gerek, motoru boğmamak şartıyla tabi.
Bu dediğinizde tam olarak doğru değil. Bazı motorların rahat çalışabildiği devir aralıkları var. Şuan sahip olduğum 390'da devir aralığını tam bilmiyorum ancak 6.viteste 95 ile giderken 80 ile gittiğimden daha az yakıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:32 ----------
Tavsiye olarakta; 100cc ekonomik bir motosiklet kullanıyorsun. Tadını çıkar bunların hesabını yapmamalısın. Zaten CC yükseldiği zaman istemesen de yapmak zorunda kalıyorsun
-
Ros1n2 adlı üyeden alıntı
Bu dediğinizde tam olarak doğru değil. Bazı motorların rahat çalışabildiği devir aralıkları var. Şuan sahip olduğum 390'da devir aralığını tam bilmiyorum ancak 6.viteste 95 ile giderken 80 ile gittiğimden daha az yakıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:32 ----------
Tavsiye olarakta; 100cc ekonomik bir motosiklet kullanıyorsun. Tadını çıkar bunların hesabını yapmamalısın. Zaten CC yükseldiği zaman istemesen de yapmak zorunda kalıyorsun
6. vitese 80 az zaten. 2-3 yıl 390 kullandım, o motorun 6. viteste en hesaplı en tatlı gittiği aralık 90 110 arası.
mıymıntı musa suşi yerken halıya ispirto döktü
-
2.8 litre benzin almışsın 130 kilometre gittiğin halde daha yedeğe düşmemişsin. Hala nasıl tasarruf yaparım diyorsun. Sana verilebilecek tek tavsiye daha da ekonomik olmasını istiyorsan motosikletini iterek getir götür.
-
kardeş sen bu yukarda yorum yazan abilerine bakma onlar motosikletten anlamaz heleki ismet abimiz hiç anlamaz sen beni dinle 2 litre benzine 1 litre su koy tasarrufun kralını yaparsın ..
-
-
depoya işersen daha uzun kilometreler gidebilirsin,test edildi onaylandı
-
2.8 litre ile 130 km gitmişsin trol bey.
daha iyisini istiyorsan otobüs kullan
-
-
oluroyle adlı üyeden alıntı
Boşver, bisiklet iyidir.
bisikletinde kalitelisini almalı ki 1 pedal ile uzun süre bisiklet gitsin.
mesela cannondale alabilir
-
bu ara en güzel çözüm hiç kullanmamak sanırım.
-
Ros1n2 adlı üyeden alıntı
6.vites 80 ile gidilir mi
Benim 250 lik motor
3.vites 104 yapıyor
6.vites 110 ile giderken 7bin devire geliyor hız sınırı aşmayım diye gaz kesince 6 bin devire düşüyor 100 ile 5,6 devir
Ara ara 5.vitese atıyorum
-
Gofretcocuk5 adlı üyeden alıntı
Benim 250 lik motor
3.vites 104 yapıyor
6.vites 110 ile giderken 7bin devire geliyor hız sınırı aşmayım diye gaz kesince 6 bin devire düşüyor 100 ile 5,6 devir
Ben mt07yle gidiyorum zır zır titriyor çok hoşuma gidiyo
-
zeynelhazan adlı üyeden alıntı
Ben mt07yle gidiyorum zır zır titriyor çok hoşuma gidiyo
Titreme değil motor boğulmasın diye diyom
-
Benim 250 lik motor
3.vites 104 yapıyor
başkan devir ile alakalı, her motorun durumu farklı. 6 - 7 bin aralıgı motoru yormamak için en ideali. ona göre hesap et hangi viteste kacla gidilir
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
başkan devir ile alakalı, her motorun durumu farklı. 6 - 7 bin aralıgı motoru yormamak için en ideali. ona göre hesap et hangi viteste kacla gidilir
Bendeki ninja 250sl tek silindir
Çift silindir motorda farklı olabilir belki
-
Titreme değil motor boğulmasın diye diyom
boğulmuyo yav gazı veriyosun tar tar tar altında bişey kükrüyo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)