Hjc FG17'niz Snellsiz olabilir!
Reklamlar
-
Herkese merhaba,
Bugün kask konusunda Hjc FG17'ye karar verdim. Ancak Snell'in sitesinde FG17 hakkında uyarı var. Diyorlar ki tüm FG17'lerde Snell yok dikkat edin. Ve bende araştırdım şu sonuca vardım. İki tip FG17 var. Birisinde sadece Ece 22 var. Diğerinde ise Dot ve Snell var. Bu amblemler kaskın arkasında yer alıyor. Sanırım Türkiyede ki ürünlerde Snell yok. Trde yapılan FG17 incelemelerine baktım ve videolarda gördüğüm kadarıyla kaskın arka bölümünde sadece ece gördüm. Yurt dışında ki incelemlere baktım ve arka bölümünde dot snell gördüm.
Sizlerde durum nedir ? Umarım benim söylediğim gibi değildir.
Reklamlar
-
Snell sandığım kaskım Snell değilmiş demek.
HJC'nin, model isminde ayırt edici bir şey yapması gerekirdi.
-
Türkiye'deki kasklarda ece 22 yazması normaldir. ece 22 avrupa birliği'nin belirlediği bir kalite standardı. dot ise abd'nin belirlediği bir standart. kaskın üzerinde dot sertifikası olması için abd'den alınmış olması gerekir.
-
-
Benim kask da shoei qwest. Sharp 5 yıldız , snell sertifikası da var ama yanında sadece ece sertifikası yazıyor. Belki satış politikası olarak snell stickerı yapıştırıyor olabilirler.
-
Remzidemir41 adlı üyeden alıntı
Belki satış politikası olarak snell stickerı yapıştırıyor olabilirler.
SNELL sticker'i para demek. SNELL sertifikaliysa SNELL sticker'i vardir. SNELL sticker'i varsa SNELL sertifikalidir.
DOT sticker'i olup olmamasi hic muhim degil, ECE sertifikasi olduktan sonra tabii ki.
-
ece sertifikası olması yeterli.
-
FG 17 ile FG St yi karşıtırıyor olabilirsiniz.
FG 17 Double D bağlantılı Snell den geçmiş bir kask.
FG ST öyle değil. Güneş vizörlü ve başka bir bağlantı sistemi var. Snell den onayı yok bildiğim kadarıyla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
https://smf.org/certlist/std_M2015.php
-
Hımm demek ki o zaman Türkiye'ye özel snell sertifikasız shoei qwest mi getiriyorlar ? Böyle saçmalık olur mu . Shoei shoei'dir. Ona bakarsanız üzerinde sharp 5* de yazmıyordu. Ama sitede 5 yıldız ile derecelendirilmiş.
-
yokon adlı üyeden alıntı
Snell sandığım kaskım Snell değilmiş demek.
HJC'nin, model isminde ayırt edici bir şey yapması gerekirdi.
Evet Ece sertifikalı FG17 için HJC'nin farklı bir isim kullanması gerekirdi. Ama şunu belirteyim elinizde ki kask Snell testinde başarısız olmadı. Snell kaskı teste almadı. Sebebi ise Dot sertifikasına sahip olmaması. Snell bir kaskı teste kabul etmek için önce o kaskta Dot arıyor. Dot sertifikası ABD Karayollarının bir sertifikası. Snell ise ABD'de güvenilir bir kuruluş. Ancak Snell diyor ki benim ülkemde satılamayan kaskı(yani dot sertifikası bulunmayan kaskı) ben teste almıyorum. Bu yüzden Ece sertifikalı FG17 Snell testine girmemiştir. Girseydi sonuç ne olurdu hiç kimse bilemez. Bu arada Dot ile Ece sertifikasını aynı anda karşılamak zor diye biliyorum.Mesela Dot kaskı daha ağır olmasını isterken Ece daha hafif olmasını istiyor(burada sadece ağırlıktan bahsetmemin sebebi tezatlığı açıklamaktır.). Ama orta yolu bulup bu iki sertifikayada sahip olan yok mu tabi ki var ama işte bulamayıp (belki de başka sebepten ötürü iki sertifikayada aynı anda sahip olamamıştır) ABD için ayrı(Dot'lu) Ece sertifikasını arayan ülkeler için ayrı kask çıkarmıştır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------
allonsy adlı üyeden alıntı
Türkiye'deki kasklarda ece 22 yazması normaldir. ece 22 avrupa birliği'nin belirlediği bir kalite standardı. dot ise abd'nin belirlediği bir standart. kaskın üzerinde dot sertifikası olması için abd'den alınmış olması gerekir.
Öncelikle verdiğiniz bilgilerde doğrulukta var yanlışlarda ben net olarak size ve diğer forumdaşlara doğrusunu belirteyim.
Dot sertifikası ve Ece aynı sizin dediğiniz şekildedir. YalnızTürkiyede ki kasklarda ece 22 yazması normaldir diye birşey yok. Üzerinde dot sertifikası olması için ABD'den alınmış olmasına da gerek yok. Eksik ve yanlış bilgileriniz mevcut. Türkiyede ecesiz bir kask satılabilir mi ? Açıkçası satılıyor. Ancak tam emin olmamakla birlikte sanırım ithal edileceği zaman ece aranıyor. Şimdi mt revenge 2 üzerinden konuşalım. Bu kaskta hem dot hem ece var. Bu kask amerikadan mı alındı ? Hayır üreticisi aynı kaskı hem ece ülkelerinde hem de abd'de satabilmek için iki sertifikayıda almış durumda. Olay bu şekilde. Yani FG17'de ece yazması, dot ve snell yazmaması normal değildir. o kaskın dota sahip olmadığını ve snele girmediğini gösterir. saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------
Vakit buldukça diğer arkadaşların mesajlarını da tek tek cevap vereceğim. şimdilik saygılar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)