Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yarı Otomatik Motorda Vites Düşürme

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 100 SFC Snappy X
    Abilerim Öncelikle Selamun Aleyküm
    Ben 16 Yaşımdayım Mondial 100 SFC Snappy X bir motorum vardı,Yarı Otomatik Vites Sistemiyle çalışıyordu.
    Vites Düşürürken Arkamda Biri Varken Kafa atar gibi hareket ediyordu,ama bende hissediyordum motor bi anda böle frenleme yapar gibi oluyordu.

Sebebi Nedir ve nasıl vites düşürmeliyim ?

Şimdiden Teşekkür Ederim İyi günler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

https://youtu.be/tPTNTZk9JfQ
    Rahmetli bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı, buradan izleyebilirsin

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Şimdi şöyle anlatayım AEA'nın videosu genel olarak debriyajlı motosikletler için. Mantık gene aynı. Motorda vites düşürürken devri biraz yükseltmek gerekiyor bashettiğin yığılmayı yaşamamak için. Vites düşürürken arka vites pedalına basılı tut 1 sn kadar o sırada gaz ver ve gazı kesmeden vitesten ayağını çek. Önce gazı kapat sonra arka vites pedalına bas sonra gaz ver ve pedalı bırak. İlk başlarda zorlanabilirsin sonradan çok işine yarayacak. Kendine dikkat et ekipmanlarını takmayı unutma.

Loveless - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar F250
    Devrin iyice düşmesini beklersen o yığılmayı yaşamazsın.

Motosikleti
    Mondial 100 SFC Snappy X
    İzlemiştimde Yarı otomatikler için anlatmamış altın kalpli abimiz bende tam anlamamıştım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi şöyle anlatayım AEA'nın videosu genel olarak debriyajlı motosikletler için. Mantık gene aynı. Motorda vites düşürürken devri biraz yükseltmek gerekiyor bashettiğin yığılmayı yaşamamak için. Vites düşürürken arka vites pedalına basılı tut 1 sn kadar o sırada gaz ver ve gazı kesmeden vitesten ayağını çek. Önce gazı kapat sonra arka vites pedalına bas sonra gaz ver ve pedalı bırak. İlk başlarda zorlanabilirsin sonradan çok işine yarayacak. Kendine dikkat et ekipmanlarını takmayı unutma.
    aradığım buydu teşekkür ederim abi ekipmansız binilmez zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Alıntı BloodyBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster

abiciğim aklımda bir soru kaldı benim bildiğim yarı otomatik motorda debriyaj vitesler arasındaki yarım boşluktur
    sen diyorsun ki

"Vites düşürürken arka vites pedalına basılı tut 1 sn kadar o sırada gaz ver ve gazı kesmeden vitesten ayağını çek."

ozaman ön kaldırmaz mı ?

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Alıntı XentriasTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İzlemiştimde Yarı otomatikler için anlatmamış altın kalpli abimiz bende tam anlamamıştım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:42 ----------

aradığım buydu teşekkür ederim abi ekipmansız binilmez zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

abiciğim aklımda bir soru kaldı benim bildiğim yarı otomatik motorda debriyaj vitesler arasındaki yarım boşluktur
    sen diyorsun ki

"Vites düşürürken arka vites pedalına basılı tut 1 sn kadar o sırada gaz ver ve gazı kesmeden vitesten ayağını çek."

ozaman ön kaldırmaz mı ?
    Geç gördüm kusuruma bakma. Evet eğer gazı çok verirsen veya düşük vitesteysen kalkabilir de vereceğin gaz 1/8 1/4 kadar falan olmalı. Orada 1 snyi uzun vermişim yaptıkça kısaltırsın zaten süreyi normal vites atmaktan farkı kalmaz süre bakımından.
    XentriasTR bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Ülker.halley davidson
    Kolay bunları kullanmak 160 ı geçme ama tabloyu

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Vites topuzuna basili tutarsan debriyajı sıkmışsın gibi olur o arada aragaz verirsen öne yığılma yaşamazsın

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)