İkinci eline gücünüz yetmiyorsa sıfırını alın
Reklamlar
-
İkinci eller sıfırından daha pahalı satılır olmuş. Malum sitede millet keriz avcısı. Herkes birbirinin fiyatına bakarak fiyat belirliyor ikinci el son kasa bir xmax alayım dedim tech max 250 aracın sıfırı 46 bin lira sıfırından ucuzunu bulmak ne mümkün.
2019 iron max 250 lere baktım kasko degeri 34.5 olan motosiklet 40 dan aşagı yok 50 bile isteyen utanmazlar var.
Ayıp yav bir araç bayiden çıkıp plakalandıktan sonra ikinci eldir ve %10-15 arası daha ucuz olmalı. Aksine o oranlarda pahalı.
Reklamlar
-
Bu olayı bundan daha iyi anlatan yok.
-
Talep yüksek ve bayilerdeki sıfır araçların hepsi satılınca haliyle ikinci elde de fiyat yüskeliyor. Satıcı istediği fiyatı isteyebilir, çok yüksek istiyorsa satamaz, demek alıcı buluyorlar ki bu fiyatlara satabiliyorlar. Yapacak bir şey yok, serbest piyasa ekonomisi böyle bir şey. Talep olursa fiyat yükselir.
Uzaktan eğitim vb. başlayınca Eylül başında 5bin lira olan laptop şu an 7bin'e yaklaşmış durumda. Talep artıyor yapacak bir şey yok. Haa, bunu çaresi komunist bir toplumda yaşamak ama ona da gelemiyor insanlar. Hem serbest piyasa ekonomisi olsun ama fakirler de istediğini satın alabilsin gibi bir şey yok dünyada.
-
-
Bir de bunlarin ''Satılmıştır...'' yazip ilani yayindan kaldiran versiyonları var, 1-2 ay sonra tekrar ilana giriyor. Favoriye aldığım bütün ilanlar durur belki 1 senelikten fazla olanlar vardir. Satamadiklarini gördükçe haz alıyorum. Benimki biraz psikopatca.
-
tam 30bin param var. sıkıp sıfır xmax alayım diyorum, sıkamıyorum. ikinci el bakıyorum yaşadığım şehirde yok, dışarda olsa da temizi çok nadir. sürtmüş, düşürmüş, bakımı mı gelmiş belli değil. arada kaldım yani.
-
standart acılan aglama başlıgına hoşgeldiniz.
arkadaşım size ne, isterse 2 katı fiyatına cıkar.
Adamın bizzat tüm kullanım hakları üstünde olan araca koyacagı fiyata karışma hakkınız yoktur. ben istersem kendi motorumu sıfırından pahalıya koyarım.
zorla mı alıyorsun? bıcak mı dayadık bogazına? alma arkadaşım.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Adamın bizzat tüm kullanım hakları üstünde olan araca koyacagı fiyata karışma hakkınız yoktur. ben istersem kendi motorumu sıfırından pahalıya koyarım.
Zaten almıyoruz kimsede almasın. Sizin gibi insanlar yüzünden piyasa böyle oldu. Sıfırı 46 bin olan aracı 50 bine satmak isteyenler var. Gidip sıfırına yazılırım belki birkaç ay sıra beklerim kafamda rahat olur. Kendimide enayi gibi hissetmem. Hali hazırda 2 arabam ve bir motosikletim var onlarla ulaşım saglarım teslim alana kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
cgokhana adlı üyeden alıntı
tam 30bin param var. sıkıp sıfır xmax alayım diyorum, sıkamıyorum. ikinci el bakıyorum yaşadığım şehirde yok, dışarda olsa da temizi çok nadir. sürtmüş, düşürmüş, bakımı mı gelmiş belli değil. arada kaldım yani.
Sıfıra yazıl kardeşim ben öyle yapacam
-
sezer aykaç adlı üyeden alıntı
Zaten almıyoruz kimsede almasın. Sizin gibi insanlar yüzünden piyasa böyle oldu. Sıfırı 46 bin olan aracı 50 bine satmak isteyenler var. Gidip sıfırına yazılırım belki birkaç ay sıra beklerim kafamda rahat olur. Kendimide enayi gibi hissetmem. Hali hazırda 2 arabam ve bir motosikletim var onlarla ulaşım saglarım teslim alana kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
Sıfıra yazıl kardeşim ben öyle yapacam
piyasanın böyle olması benim gibiler yüzünden mi?
gecen gün 50 dolar almıştım, desene dolar sayemde 8 tl olmuş.
pardon gencler hemen bozduruyorum.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Serbest piyasa ekonomisine hoşgeldiniz...
-
Adam koymuş dükkanın önüne 3-5 motor 3-5 araba malum yerlerini kantarlaya kantarlaya alırsan bu fiyat diyor
ufoz adlı üyeden alıntı
Serbest piyasa ekonomisine hoşgeldiniz...
Serbest piyasa S*?%+-! hoşgeldiniz olacaktı
-
otomobilde bu iş saadet zincirine döndü fiyatlar yükseliyor diye herkes araba alıp tekrar ilana koyuyor alan tekrar fiyat yükseltip ilana koyuyor öyle öyle gidiyor.
Motosiklet tarafı ayrı saçmalık, zaten sezon bitmiş, kış gelmiş. Bayide sıfır motor olsa ne olur olmasa ne olur. Şu mevsimde sıfırından pahalıya ikinci el motosikleti gerçekten alan var mı sanmıyorum varsa da çok nadirdir heralde. Ya tutarsa hesabı koyuyorlar ilana.
-
Tr'de taşıt piyasası ponzi şemasına döndü. Adeta bir saadet zinciri oluştu. Bu zincir bir yerde kırılır, kabak bakalım kimin kıçında patlayacak?
Bu arada tr'de serbest piyasa ekonomisi demek, kör tuttuğunu zker misali kim kimi düdüklerse kâr sayar demektir.
Bu ülkeye serbest piyasa ekonomisi girmeden önce evrensel ahlak öğretileri girmeliydi. Kundaktaki bebeğin sütüne el uzatan mahluklar birbirini zkerken bunu da serbest piyasa ekonomisi diye adlandırıyorlar yerseniz..
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Piyasa aynen böyle yükseliyor.
-
" İkinci eline gücünüz yetmiyorsa , sıfırını alın "
Marie Antoinette
-
arndiol adlı üyeden alıntı
senin gibiler yüzünden zaten piyasa böyle oldu. Herkes senin gibi bencil olduğu için. Gerizekalı olmak lazım kullanılmış mala sıfırdan fazla para istemek için. Hiç aracı olmayanın elindeki para sürekli eriyor artan piyasa yüzünden. sıfırı 8700 olan ybryi adam binip canını çıkartıp 18.700e satıyor. Bu paraya satsa bile almak istediği motor 15000tl artıyor belki de. Kimse karda değil yani. Alım gücünün düştüğü bu zamanlarda kimse başkasının para etmez malına sıfırdan fazla vermez.
-
Fahiş ikinci el piyasasını desteklemiyorum.
Ama ''serbest'' ekonomilerde, satıcı istediği fiyatı talep edebilir. O fiyatlara alanlar var demek ki, adamlar o fiyata satışa sunuyor.
-
Loveless adlı üyeden alıntı
senin gibiler yüzünden zaten piyasa böyle oldu. Herkes senin gibi bencil olduğu için. Gerizekalı olmak lazım kullanılmış mala sıfırdan fazla para istemek için. Hiç aracı olmayanın elindeki para sürekli eriyor artan piyasa yüzünden. sıfırı 8700 olan ybryi adam binip canını çıkartıp 18.700e satıyor. Bu paraya satsa bile almak istediği motor 15000tl artıyor belki de. Kimse karda değil yani. Alım gücünün düştüğü bu zamanlarda kimse başkasının para etmez malına sıfırdan fazla vermez.
kibarca anlattım ama olmadı, madem "senin gibiler" - "bencil" tabirini kullanıyorsunuz bende size kibarca değil gerektiği gibi cevap vereyim
-Arkadaşım sanane ! Sen kimsin de tüm kullanım ve mülkiyet hakları üzerime olan araca biçtiğim fiyata karışıyorsun? Alooo mal benim malım. İstediğim fiyata satarım. Benle bir mi ödedin kredi taksitlerini birader?
bu ne anasını satayım, tiplere bak gelip benim malımı satışa koydugum fiyata karışıyor.
Gidin agzınız biraz hükümete calıssın. ikinci el fiyatları değil sıfır fiyatları sıkıntı.
Ben sene başında 9.5 k a ns200 aldım, amacım 1 sene içerisinde mt25 e geçmek idi. ns200 o zaman sıfırı 16bin tl idi, simdi 26 bin tl.
O zamanla r ikinci eli 17 18 bine mt25 bulunuyordu simdi fiyatlar ucmus sıfırları 50 binlerde dolanıyor. Kusura bakma güzel kardeşim, bir sonraki hedefimi hükümet bu fiyata yükseltti ise ben kendi motorumu 19 20 bine koyarım ilana. sen de karışamazsın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)