Ev imkanlarıyla far parlatma?
Reklamlar
-
Marketlerde bulunan deterjanlar ile veya zımpara ile nasıl etkili bir şekilde matlaşmış farları temizlerim? diş macunuyla yapılan işlemleri gördüm ama tekrar eski haline dönüyormuş. Bu arada nalburdan aldığım parlatıcı macun da var. Bunlarla nasıl etkili ve kalıcı bir parlatma yaparım?
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Reklamlar
-
Otomobil farlarına yapılan uygulamaların youtubede çokça videosu var. Aynı şekilde ince zımpara sonrası pasta cila ile çözülür. Eğer matlaşma çok yoğun değilse sadece pasta ile de iyileşiyor.
-
1500-2000 sulu zımparayı yüzey matlaşana kadar uygulayın, ardından 2 kat sprey vernik atın.
Ev şartları için oldukça iyi bir iş cıkarmış olursunuz
-
En ince kum sünger zımpara ile sulu zımparalama yapın, ardından mümkünse bir makinenin de yardımı ile kaliteli bir pasta cila uygulayın. Sonuç fazlasıyla yeterli olacaktır.
-
kalından başlayarak en inceye kadar 3-4 farklı zımpara işlemi uygula pütür kalmayacak şekilde. Far camının üzerindeki vernik tabakasını tamamen aldığından emin ol. Daha sonra parlatma işlemine geçmen gerek (farklı pasta çeşitleri mevcut nette). Kalıcı olması için üzerine uygun vernik atılmalı yoksa kısa zamanda puslanma meydana gelir. UV ve ısıya dayanıklı bir vernik bulabilirseniz daha iyi.
geçen nette dolaşırken şöyle bir uygulama daha gördüm. kloroform ile parlatılıyor, bunu da araştırmak gerek.
https://www.youtube.com/watch?v=v_wbWuAx7Pw
-
Saatlerce debelenip amele bir sonuç elde etmek İstemiyorsanız kalından inceye bir aletle zımparalamanız lazım. En sonda sulu parlatıcı hamur veya jelle bitirerek. Düzgün yapınca oluyor ama uğraştırıyor. En sonda UV koruması şart. Zaten farın matlaşmasının ana sebeplerinden biri UV.
-
Ben Aracımın farlarını 2 -3 ayda bir temizlerim. şarjlı matkabım var.. Onun ucuna pasta süngeri aldım. 2000 kum ince zımpara ve bir şişe camsil su ile su püskürterek fazla bastırmadan, fardaki sararma gidip temiz mat beyaz bir görüntü alana kadar zımparalarım. sonra farı bir bezle kurularım. sonra pstayı yeteri kadar fara sürüp, matkapla iyice yediririm. tertemiz sonuç alıyorum. ayrıca vernik atmadğım için 2-3 ay gidiyor. sonra tekrar sararmaya başlıyor.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
Merhaba
Ben bu yukarıdaki işlemleri yapamadığım için, biraz araştırıp internetten bulduğum okuduğum bir bilgiyi denedim ; bimden narsprin alıp,spreyleyip wd40 sürdüm. Eski görüntüye nazaran parladı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)