acemilik zamanı usta kazığı nedir nasıl yenilir
sonrası tamirat tadilat hangi alet nedir ne işe yarar
sonu gelmeyen para harcama rutini
sürekli hayallerini güncelleyip bir şekilde onu alınca sıradakini ne zamna alırım nasıl alırım
bankalardan en düşük faizli krediyi kim verir
bir de ne alırsan al sürekli bunu alıcağını şunu al ya da şu motor daha iyi bundan demi ve ya sürekli senin motor öyle deler benim ki böyle deler muhabbeti
birde ekipman özellikle karbon fiber kask fetişistliği
böyle şeyler kattı ama gram değiştirmedi beni değişsem ben olmazdım zaten motor da almazdım
Ben motora binmeye başladıktan sonra insana ve canlılara yeteri kadar değer verilmediğini fark eden biri olarak ayrıca şunuda gördüm.
O lüks araba yada araba alanlar varya alayı arabaya ödedikleri paraya yollarıda dahil ettiklerini gördüm eğer o araba senin motorundan daha pahalı yada cafcaflıysa tüm trafik kuralları ve hakları ona ait senin bi önemin yok :S
Ama kaçırdıkları bişey var onların sahip olduğu en kral araba bizim 50 cc lik scoterimizin verdiği keyifi asla veremez ! :D
deme öyle arabanın keyfi kışın yağmurda soğukta çıkıyor oda ayrı bir keyif mesela v8 ya da v12 motorlu araçla gez araba var araba varmış la dersin :D bir de 50 cc hakkikaten keyif değil çile ya 100cc scooter sürdüm kısa süre işe gidip gelmeye diye aldım temde ya da e5 yürüyerek gitsem daha az korkardım :D
Ne kattığını değil ama, yokluğunda ne yaptığını söyleyeyim. 12 yaşımdan bu yana yani 29 yıldır motosiklet sürerim. Ömrümde ilk kez bu kadar uzun süre motorsuz kaldım (17 aydır.;
Yarı açık cezaevinde gibiyim.
Şahsen 250cc motosiklet kullanacağıma, 250+ beygir, arkadan çekişli bir spor araba kullanırım daha zevkli.
Virajlı yollarda araba kullanmak ta zevkli. Geçenlerde motosikletle gittiğim dağ yollarına oğlumla arabayla gittik. Gayet güzel ve zevkli geçti. Hatta bir Porsche (GT2 ya da GT3) ile bayağı birlikte devam ettik. Araba önemli ama. Yol tutuşu iyi olmayan, virajlarda savrulan standart bir arabayla işkence olur o yol.
sana ne keyif verir tabi onun tercihi tercih edene göre değişir uzun yol, otoban, d100, e5, şehir içi köy yolu 50 cc lik motoru nerde sürdüğünle de alakalı hangi aracı nerde kullanacağımızıda bilmek gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------
sizin görüşünüz sizin zevkiniz yada imkanınız saygı duyarım
21 ülke binlerce km.dolaştım, yüzlerce güzel yere bahane bulup gittim,çok güzel hatıralar edindim,şimdi vücudumda 14 titanyum implantla aylardır tedavi görüyorum. Birkaç ay sonra iyileşip tekrar sağlam olarak yollara düşmeyi planlıyorum ama belkiler de var aklımda... @mototravelist73
daha önce bisiklet sürüyordum ilk motorumu aldıktan sonra biraz kilo aldığımı fark ettim ve ayrıca istanbulda motorla her yere gidebiliyorsunuz toplu taşıma derdi olmadan şimdi iş yapmak istiyorum motorumla 2 gün iznim oluyor onu motorumla ek iş yaparak günlük ödemeli bir şekilde değerlendimek istiyorum
+ birçok yeni dost kazandırdı. motosiklet montuyla gittiğin bir iş toplantısında, motosiklet kullananı veya ilgi duyanı çıkar. yeni tanıştığın kişilerle sıcak bir diyaloğa girersin.
+ cesaret kazandırdı. istanbul trafiğinde motor kullanmak kolay iş değil.
+ trafiği okuma ve kullandığın araca tam anlamıyla hakim olma yetisi kazandırdı. yakınındaki araç sürücüsünün neredeyse zihnini okuyup bir sonraki hamlesini kestirir hale geliyorsun. kullandığın aracın da benzer şekilde, virajda, çukurda, hızlanırken, yavaşlarken vereceği tepkileri hisseder hale geliyorsun.
+ güvenlik bilinci kazandırdı.
+ bol miktarda zaman, benzin ve park ücreti tasarrufundan para, bolca keyif
Trafikte daha az zaman, ailemle daha çok zaman. Odaklanma sürem arttı. Trafikte kim ne halt eder daha fazla tahmin edebilme yeteneği.
İşi düşünce arayanların kim olduğunu öğrenmeme vesile oldu ...
trafikde zaman
iş yerinde arkadaşlarla küs olmamı sagladı 1 kerem evine bırakdık bida bırakmayınca küstüler
bacagımı kırdım platinle gezmeme vesile oldu
hatun düşürmek için idaal
istanbul artık bana küçük geliyo
cok para harcattırıyor ...
motosiklet benim için antideprasan gibi bir piskolog misali moralim bozukken bindiğimde mutlu iniyorum.
İkitekerin zevki ve rüzgarın terapisi olmasaydı birinin canını yakmış olabilirdim.
Gençliğimde çok sık olmasada bisiklet kullandım. 80 yıllarda sürücü belgesi aldım ve bu güne kadar kazaya veya tehlikeye karışmadan geldim, öyle mıymıy araç da kullanmam tabiri caizse limitleri zorlarım ve halada aynıyım. Aracım sürekli dört çeker bir SUV. 57 yaşımda 50cc lik motorla başladım 3 ay sonra satıp NMAX aldım, oda yetmedi şimdi XMAX kullanıyorum ve hedefim TMAX, yaş 58. Bu yaşa kadar motor kullanmadığıma hiç pişman değilim zira uslanmayan yapımla bu yaşa gelemezdim. Motor kullanırken sürüş dinamiklerinin çok ani değişebildiğini idrak ettiğimden dolayı elimden geldiğince edepli kullanıyorum. Ama içimdeki deli ruh asla uslanmıyor. Bugün bisikletimle şaka yapayım derken asfaltı öptüm. Gün sonu raporu; sol dizde 4 dikiş, sağ el ayasının derisi epey bir eksildi, sağ elmacık kemiğim ile sağ azı dişim sıkı darbeden dolayı şiş, yarın muhtemelen morarır. Son tahlilde dizde mekanik hasar yok, kafa tomografisi sağlam. Şuan yarın kaskı nasıl takabilirim diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)