Herkese iyi forumlar hic motor tecrübem yok bir kere amcamın 3 tekerlekli elektrikli motoruna binmistim 5 km kullandım onun dışında hiç tecrubem yok eğitim almadan baslanilirmi eğitim şart degilmi ?eğitimsiz başlasam ne olur ?Herkese iyi forumlar
Herkese iyi forumlar hic motor tecrübem yok bir kere amcamın 3 tekerlekli elektrikli motoruna binmistim 5 km kullandım onun dışında hiç tecrubem yok eğitim almadan baslanilirmi eğitim şart degilmi ?eğitimsiz başlasam ne olur ?Herkese iyi forumlar
İyi bir eğitim alırsanız MT-25 ile başlanabilir. Eğitim almadan direkt 250 cc ilk aşamada biraz sizi yıpratabilir hâkimiyet açısından.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
bu motorlardan birini ikinci el olarak alacaksan olabilir. çünkü düşündüğün motorların neredeyse hepsi kazalı. sende alıp kaza yaparsan çok koymaz
ama ekipmanın tam olsun. en azından kaza yaparsan en düşük zararla atlatmalısın.
Başlanır Hatta Cbr 250 Den Daha Güvenli Gaz Tepkisi Olarak
yakup, niye sürekli en başa döndürüyorsun güzel kardeşim konuyu.
allah aşkına 16 yaşındasın, daha ehliyetini alamadıgın motorları sürebilir miyim diye troll konular acıyorsun.
R25-MT25 ile baslanilirmi
600RR İle başlanılır mı (Troll konu değildir)
Elektrikli motor tavsiyesi
Ailem motora karşı lütfen yardım :( (17 yaşındayım sayılırım )
Yaşınız küçükse, kendinize hakimiyetiniz zayıfsa, sıkıntı olur, hem bahsettiğiniz motorlar hafif sayılamayacak kilodalar ve durduğunuz yerde dengete tutmak zor olabilir, hemde güçlü motorlar en basiti virajda gaza gelip gaz açmanızla sonuçlanan faicalar olabilir. Her ikisi de bir acemi için agresif sayılabilecek makineler...
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Salih reis h2r aşası kesmez
Yakup, 16 yaşında, 5 km tecrübeyle ve sıfır eğitimle Mt25/R25 ile başlanır ama kuvvetle muhtemel bir süre sonra forumun "Onlar hep bizimle birlikteler" bölümünde biz de seni anmaya başlarız.
Yeni başlayan arkadaşlar genelde bu motorları çocuk oyuncağı zannediyorlar. Fakat üzerine binince işler değişiyor. Aman yolun sonu "RIP" yazan tabela olmasın. Benim gibi YBR ile başla sonra 250cc geçersin.
Hayalindeki motoru güzel güzel sürebilmen için öncesinde daha sakin bir motorla başlangıç yapsan sence de daha iyi olmaz mı? Buarada 250 cc çift silindir motordan daha farklı motorları hayal etmeni tavsiye ederim. R25 iyidir, güzeldir, çok hoştur ama aynı fiyata hayal edilecek daha tatlı motorlar da var.
hayalindeki motor olması bir şeyi değiştirmez. geçtiğimiz yıllarda 600rr a çok hayran olduğu için onunla başlayan bir arkadaş direk 600rr ile başladığı için hayatını kaybetmişti, motorun bir suçu yok ama hazır olmayan için değil. direk üst cc ile başlanmaz demiyorum ama ilerleme sürecini ve temel becerileri kazanma sürecini ciddi uzatıyor. önerim hafif rahat, bol bol yola ve trafiğe vakit ayırarak sürebileceğin trafik ve temel becerilerini geliştireceğin motorlara bakmak yoksa işte "yav çok açtım gazı ayarlayamadım, arka tekeri kaydı, bu motorda ne ağırmış, dengeyi ayarlayamadım düştüm" falan filanı olmadan zamanı gelince yükseltirsin. en mantıklısı. sabırlı olmak mezarda olmaktan iyidir herhalde :D zamanı gelince o motorları da sürersin
Hiç motor tecrübem yokken hiç motor üstüne binmeme rağmen ilk motorum R25le başladım motor serüvenine. Bu başlama yada başlamama olayı biraz kişinin kendisinde bitiyor. Araştırma ilgi ve en önemlisi kendine hakimiyetin varsa bileğini kontrol edebiliyorsan akıllı bir şekilde kullanacağına inanıyorsan çokta gözde büyütülecek bir motor değil R25-MT25. Ekipmanlarını güzelce tamamla eğitimini al ondan sonra güvenli bir şekilde sür.
Arkadaslar böyle salak veletlere cevap vermemenizi tavsiye ederim,alacağından değil de laf olsun torba dolsun diye konu acıyor.
herkes başlasın sen başlama önce git ehliyet al
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)