Suspansiyon islerinin cok karisik olmasi
Reklamlar
-
Keske motorumda ayarli suspansiyonlar olmasaydi da kendimi bunlarla oynamak zorunda hissetmeseydimm.
Preload,rebound,compression..ok cok zor degil teorik olarak anlamak ama yolda etkilerini de hissetigim pek soylenemezzz..
Gidip max ve min ayarlayip bi de oyle deneyecegim ..
Bosa para kaptirdik bence bunlara! Mesela bir africa sahibi cidden diyor mudur sunun arka compession dampingiyle oynayimm tam istedigim gibi olsun ?
Hadi oynadin diyelim hemen farki hissediyo mudur ?
Zor!
Reklamlar
-
Kaç para ülen ayarlı arka amortisör? bizde neden yok ülen? Ben çocuğuma ayarlı arka amortisör alamayacak mıyım?
-
Sen beni güldürdün allahtan seni güldürsün 😃
-
https://motorhikayesi.com/suspansiyon-sistemi-ayarlari/
Bu linkte çok güzel açıklamalar var dikkatlice okursanız anlarsınız. Anlayınca motorun tepkisini farketmeniz daha kolay olacaktır. Bence yine de standart ayarlarının dışına çıkmayın önyükleme hariç. Önyüklemeyi de 2 kişi ve yüklü durumlarda veya sürüş rotanıza göre değiştirmeniz mantıklı olacaktır.
-
Ben arka yayın somunumu 10 mm aşağıya aldım.Hiç yukarıda anlatılanlar için değil.Ayağım yere daha çok deysin diye
-
Elleşme bence Hırbo. Düşer şaşar başına iş açarsın maazallah... Limitlerini fazla zorlama.
-
Limitlerde sürmediğin zaman anlaman zor
yani piste çıkacaksın yada sürekli viraj yapacaksın düzgün asfaltta
trafikte hissetmeye çalışıyorsan çok aşırı farketmezsin
-
https://lifeatlean.com/teach-me-suspension-basic-functions/
teach me suspension 1
teach me suspension 2
teach me suspension 3
teach me suspension 4
.
.
.
Bunları okuyabilirsin İngilizcen varsa
-
Eğer amortisör ayarlarını doğru yapılmaz ise ve birde arkada çanta var ise bir de gazı birden açarsan vay haline... Kafana geçiverir. O yüzden ayarlar duruma göre yapılandırılmalı.
-
Bütün ayarları standarda çek orda dursun bende merak edip kurcaladım biraz, virajda, frende aşırı fark hissettirdi. Şehir kullanıcısı için standart ayar en iyisi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)