Herkese merhaba,
Konuyu açmadan forum üzerinde daha öncesinde mevcut olup olmadığını kontrol ettim. Fakat doğrudan karşılayan bir sohbet bulamadım.
Malum, pandemi süreci sebebi ile mağazalarda kask denemek çok mantıklı bir hareket olmayacaktır. Dolayısıyla kargo ile kask satın alma gayretindeyim. İlk kez bir kask satın alacağım, bedenimi ve kafa yapımı sadece teorik olarak biliyorum.
Kafa çevrem 56-57. İlk olarak MT Revenge 2 kaskın S bedenini satın aldım, oldukça zorlanarak kafama giydim, sıktığını hissettiğim için kaskı iade ettim, M bedeni ile değiştirdim. Fakat M bedenin de kafamda fazla hareket ettiğini, büyük olduğunu fark ettim. Daha ziyade yabancı kaynaklardan ve forumlardan yaptığım araştırmalar ile doğru kask bedeninin bir miktar sıkmasının normal olduğunu öğrendim.
MT Revenge 2 kaskın S bedenini tekrar temin ettim. Kaynaklarda kask bedeni için belirtilen kafanın hareketliliği, parmak sokma vs gibi testleri uyguladım. Bu testleri geçiyor, kafamın üst bölümünde noktasal baskı vs. de hissetmiyorum.
Sizlere danışmak istediğim nokta şu:
Kaskın bedeninin bir miktar genişleme potansiyelini göz önünde bulundurduğumuzda, Revenge 2 kask S bedeni tolere edilebilir bir sıkılığa sahip fakat kaskı çene kısmından ittiğimde (aşırı bir kuvvetten bahsetmiyorum) kask çeneme temas ediyor. Buradan şu sonucu çıkarıyorum, Allah korusun, bir kaza durumunda çenemi yere vurmamdan çok bir farkı kalmayacaktır.
1- Kaskın çeneye doğrudan ya da önden ittirildiğinde temas etmesi doğru mudur?
2- Revenge 2 kaskın beden olarak uymasına rağmen, çene kısmının dar gelmesi yanlış tipte bir kask seçtiğim için mi kaynaklanıyor. Bildiğim kadarıyla bu terimler kafanın üst bölümü için anlam ifade etse de; intermediate oval (Revenge 2) yerine long oval başka bir kask mı seçmeliyim?
3- Kaskı giyerken kafama gerçekten zor geçiriyorum. Burada kast ettiğim sadece pedlerden dolayı değil, boyun kısmındaki kabuk genişliği de bana kalırsa ciddi anlamda dar. Fakat M bedeni de gerçekten büyük oldu. Doğru beden kaskın kabuk kısmının da dar olması durumu normal mi?
4- Revenge 2 kaskının bana uygun olmadığını da düşündüğüm için bir yandan yeni bir kask arayışındayım. intermediate oval, çene kısmı nispeten daha uzun bir kask önerebilirseniz memnun olurum. (bütçe: ~1500 TL)
Not: Çenem anormal bir çene değil, kozmetik ya da işlevsel bir kusuru yok. Standart bir çene
- Herkese teşekkür ederim. Sağlıklı günler...