Arkadaşlar %10 ek Covid vergisi Eylül ayına kadar alınacak diye gelmişti, ne zaman kalkacak konu hakkında bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar %10 ek Covid vergisi Eylül ayına kadar alınacak diye gelmişti, ne zaman kalkacak konu hakkında bilgisi olan var mı?
Türkiye'de kalkan bir şey inmez hocam. Sözde Eylül ayına kadar geçerliydi ama Japon firmaları bu ay da yine ek gümrük vergisini katarak zamcık yaptılar. Hiç bir zaman inmez o vergi.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
tam olarak hangi coğrafyada yaşadığını pek bilemiyorum ama son haberleri paylaşayım;
otomobillerdeki ötv oranları yükseltildi.
dolar, euro, altın yani tl dışındaki her şey tl karşısında değer kazanıyor, tl değer kaybediyor.
türkiye küçülüyor, hazinede para yok, insanlar borçlu, yakında yeni bir kur artışı bekleniyor.
you can do the math, right?
can't be worried about that shit. life goes on man.
Motosiklet sektörü Covid 19 ve artan kurların etkisi ile düşüşe geçmesinin ardından 21 Nisan 2020 tarihinde 31106 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2430 sayılı kararname ile yürürlüğe giren hâlihazırda %20 olarak uygulanan ilave gümrük vergisi %10 daha artarak %30'a getirildi. Uzakdoğu ürünlerine getirilen %10 ilave verginin 30 Eylül 2020 yılı tarihine kadar geçerli olacağı duyuruldu. Bu ay sonuna kadar ithal edilebilecek tüm motosikletleri kapsamayacağı açıklanmasının ardından acil olarak toplanan motosiklet sektörü liderleri, üretilmiş motosikletlerin Türkiye'ye geliş süresinin 3-4 ayı bulduğunu, belirttiler.
Vergi denilen tarihte kalkar. Ertesi gün başka bir isimle gelir.
Düz liseler kalktı, her yer Anadolu Lisesi oldu. Bina aynı, ekipman aynı, öğretmen aynı, öğrenci aynı, tabela değişti. Düz liseler kaldırıldı mı? Kaldırıldı.
Yardımcı doçentlik kaldırıldı. Yerine yeni bir ünvan geldi. Görev aynı, maaş aynı, yükselme şekli aynı. Yardımcı doçentlik kalktı mı? Kalktı.
Bu vergi de öyle olur.
eee kalkmış işte daha ne kadar kalkacak şu saatten sonra kalksada insede fiyat değişmez inmez ama artar artıcak.seçimlere kadar bir şey beklemeyin seneye seçim var neler neler olucak hep birlikte izlicez
Bunlar seçim öncesi cicim halleri. Seçim sonrasını görün. Seçim sonrasındaki durumu da ancak Aydınlık ve Kalkınma Partisi gibi güçlü bir parti yönetir. O sorumluluğu başka partiye vermem ben.
Teşekkür ederim Ercüment Bey cevabınız için.
Eylül ayından sonra biraz olsun rahatlar mı yani piyasa?
ÖTV ne zaman yasalaştı, niye böyle bir vergi getirildi, niye hala yürürlükte. Bir araştırmakta fayda var
“Kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek. Hem kitabını okuyacak, hem kekini alacak, çayını kahvesini alacak; ücretsiz olacak. 24 saat açık olacak”
Gılıyık gılıyık gılıyık gılıyık gılıyık gılıyık gılıyık....
kalksa bile döviz kuru yükselmiş olacağı için pek bir etki görülemeyecek ne yazık ki. coğrafya kaderdir.
biraz önce s1000rr baktım amerika sitesinden. 17.500 dolar gibi bir fiyat gördüm. başka birşey demiyorum.
ekim ayında greencard başvuruları açılıyor. 4. defa şansımı deneyeceğim yine. geçen sene greencard başvurusu için pasaport zorunluluğu getirildiği için hiç düşünmeden 950 lira verip 10 yıllık pasaport alıp başvurumu yaptım. trajikomik bir şekilde pasaport fiyatı bile 950'den 1155'e çıktı. o bile kol gibi zamlandı güler misin ağlar mısın.
durmak yok başvuruya devam...
Vergi kalkar mı kalkmaz mı bilemem ama kurduğu en tırt beylik bile tarihin değişimine öyle ya da böyle katkı sağlamış, cihan imparatorluğu kurmuş, tüm dünyayı dize getirip küllerinden Türkiye'yimizi doğurmuş şanlı bir millet, toprağa işesen meyve ağacı verecek kadar bereketli bir coğrafyada paçalarından zenginlik akacakken nasıl böyle garip gureba yaşıyor, hayret..
Aklını kullanmayan toplumların üstüne pislik yağacak diyor ya. Bizim millet pislik deyince çamur falan sanıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)