kalkmışın dini imanı yoktur. hem ek değil o ekcik...
kalkmışın dini imanı yoktur. hem ek değil o ekcik...
Ne zaman %50 idi bulamadım?
%10 ek verginin haberi;
https://www.sozcu.com.tr/2020/otomot...haber-5765675/
Haberdeki resmi gazete ilanı (21 nisan 2020);
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200421-2.pdf
8711 ile başlayan kodlarda 30 yazıyor. Sizin paylaştığınız resmi gazete ilanında (31 aralık 2020) 8711 ile başlayan kodlarda 20 yazıyor. Kalkmış. Zaten euro fiyatlarında düşüş vardı. 28. mesajda yazdığım gibi R25 euro fiyatı 6276dan 5941e düşmüş. %5lik düşüş var, aradaki farkı yamaha almıştır bilemem.
Japonlardan ben umudu kestim onlarda bizden kestiği için bu fiyatlamalar var. En azından yeni nesil Çin motorları ve Avrupa motorları biraz hizada kalsında insanlar motora binebilsin. Bajaj, CF Moto, Benelli gelebilirse Zontes gibi markaları en azından alır biner insanlar.
Japonların bizden umudu kestiklerini düşünmüyorum en azından Yamaha'nın. Aldığım dönem euro kuru 7.50 iken 5.41den hesaplanmış fiyattan satılıyordu. Bayiye 6276 euro bırakmam gerekirken 4500 euro bırakmış oldum. Kurları hep düşük tuttular. O sıralarda indirim bekleyenler çoktu fakat motorlar zaten "ucuzdu".
Bu gümrük vergisinde sayılar biraz karıştı. En azından benim kafamda. İlave %50 gümrük vergisi demek eskiden olan %20 verginin %50si ise, 20+10 %30 vergi oldu sonra da tekrar normal hali %20'ye mi düştü? Muhasebeci, gümrükçü biri yok mu konuya açıklık getirecek?
Ötv , 99 da getirilen deprem vergisiydi. Hala yürürlükte. Buna göre kendi soruna kendin cevap ver.
Hocam %50 rakamını motosiklet için vermemiştim genel ürün kapsamı olarak yazmıştım.
İlk mesajımda alıntı yaptığım arkadaşın "Motosiklete ve oyun konsollarına uygulanan geçici vergi kalktı." yazısına cevap idi.
Asıl anlatmak istediğim olmaması gereken veya çoktan kaldırılması gereken ilave vergilere sitemimizdi.
Yani ağlanacak halimize maalesef... Ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum.
Hocam gümrük vergisi tamamen kalktı demedim zaten. Nisan ayında gelen geçici ek gümrük vergisinin kalktığını ilettim.
İyi niyetiniz için teşekkürler. 1 Ocakta kalkması beklenen verginin oyun konsolları ve motosiklet için ek gümrük vergisi olduğunu herkesin bildiğini var sayarak detay iletmemiştim.
Ek gümrük %10 vergisi kalkmış bulunmakta.Demekki iyi şeylerde oluyormus.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)