2019 ocak ayında mt25 i 18.600 e aldım. 50cc yamaha 18.500 olmuş. Bir kaç ay sonra bizden sıfır alan efsane nesil diye bahsedecekler..
2019 ocak ayında mt25 i 18.600 e aldım. 50cc yamaha 18.500 olmuş. Bir kaç ay sonra bizden sıfır alan efsane nesil diye bahsedecekler..
Hayır, bu işin de tadı kaçtı ama. Her ay zam her ay zam mı olur mk lan? Milletle dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ki?
1980 öncesini yaşamadığınız için.
Ama şimdi ciddi bir fark var , o zamanlar herkeste bir umut vardı , bir şekilde düze çıkarız diye düşünülüyordu. Şimdi yok.
su an 20 bin km de 5 yaşında bir ybr 11 - 12 bin'den başlıyor.
Cıvkı cıktı artık mevzunun.
bajaj motorumu sanırım önümüzeki 20 sene satmadan binmek zorundayım.
r25 60 olana kadar durmak yok yola devam , komedi resmen ya aslen battık ama her şey yolunda gibi göstermeye çalışıyoruz resmen şaka gibi.
Biz tüketiciler olarak elimizdeki en büyük güç satın almamak.Tamam bu yobazlar 18 yıldan beri ekonomiyi yönetemiyor vergi oranları dünya rekor kırıyor.Peki biz ne yapıyoruz bunu durdurmak için?
Yıllardan beri ben de dahil herkes vergiler yüksek fiyatlar yüksek diye ağlaşıp duruyoruz ama yine millet bu yoklukta,poposunda don yok gidiyor ruh hastası gibi kredi çekiyor yine abuk subuk fiyatlardan araba,motosiklet alıyor.Aman fiyatlar artacak bir an önce alayım,faizler düştü aman hemen arabayı yenileyim,fiyatlar sürekli arıyor bugün 30 alırım yarın 40 satıp kar yaparım....
Normal bir ülkede bu alım gücü ve bu fiyatlar ile bir tane bile araba yada motosiklet satılmaması lazım ama bizim millet elinde olmayan para ile bayiilerde sıraya giriyor.Kusura bakmayın ama biz bu fiyatları,vergileri hatta çok daha fazlasını hak ediyoruz.Ben bu ülkeyi yöneten olsam,millet inatla bu fiyatlardan almaya devam ediyorsa,2.eline 0 km den fazla fiyat veriyorsa demek ki halinde şikayetçi değil ÖTV yi daha da arttırırdım.Ben olsam 600 cc üstüne aynı arabada 2000 cc üstü gibi %277 vergi koyardım.Nasıl olsa salaklar alıyor kimse şikayet etmiyor.Siz bu fiyatlardan motosiklet almaya devam ettikçe,2.el fiyatları da artar,0 km fiyatları dövizin üstünde artar,vergiler de artar.Birlik olup satın almama gücümüzü kullanıp bu fiyatları ve vergileri protesto etmezsek yakında 600 cc motosikletleri ev parasına almaya hazırlayın kendinizi.
Tavsiye edilen Euro fiyatı da bir acayip, herkes R25 konuştuğu için ondan örnek vereyim, sıfırı 5.000 $ - 5.500 $ arası değişiyor dünyada ki o model R3 olmasına rağmen .. bizde tavsiye edien Euro fiyatı bile 6.276 Euro .. bu da ilginç geldi bana ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
3 ay önce 36'ya almıştım bilseydim kredi çeker 3 tane alırdım 30 bin tl cebimde olurdu. Bu arada bana 250cc 36bin verilir mi diyen abiler nerde acaba
Tracer alabilmek için birikim yapıyordum. Artık pes etme zamanı geldi ben biriktirdikçe, biriktirdiğimin 2 katı hızında fiyatlar artıyor. Bu fiyatlara da motosiklet almak hiç mantıklı değil.
böyle giderse bi kaç sene sonra motosikletimi 100 binliraya satarım ikinci elini
aga ülkenin yarısı halinden memnun.
napak hükümet "nasılsa alıyor bunları şey edelim" diyor diye toplu taşıma kullanıp 2 bira içmeyelim mi?
Adamlar senden paranı almak istedikten sonra sen sanıyor musun araba almayarak onları bu huylarından vazgeçireceğini?
Gelir vergisine 1 gecede işlem yapıp asgari ücretle calısan adamın 1 sene içerisindeki 1 aylık maaşının yarısını aldılar.
Doğalgaz elektrik üst üste zam geliyor, napacaksın klima acmayıp doğalgaz kullanmmayacak mısın?
Evde tütün sardın, denetim ile hapis yolu actırdı adam satıcılara. diyor ki "bana vergi vereceksin"
Sen o arabayı almaz isen bu adamlar gelir vergisini %50 yapar, kdv'yi %30 yapar yine senden o parayı cıkartır.
Sorun bizim o arabaları almamız değil, %50'nin mutlu olması. onlar mutlu oldugu sürece cebimizdeki tüm parayı hortumlayacaklar.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Tamam ülke çılgın gibi araba motor alıyor.Ama bu alım için devlet ucuz kredi veriyor.Artık o ucuz kredi dönemide bitiyor.Alanın aldığı yanına kar kalacak.Ucuza döviz satıp ucuza kredi dağıtmanın bir sonu olacaktı artık o noktadayız.Ben de 10 ay önce arabamı yeniledim.Görünen durum bir daha yenileyebilecek imkan olmayacak gibi duruyor.
Bu günkü şartlarda aynı arabayı almaya gücüm yetmez.
Hep yazarım şaşmaz. Bu ay bedava fiyatlar diğer ay bu ayı aratır. Alın pişman olmazsınz
Katılıyorum hocam. Yalnız bizim millette kamu bilinci yoktur. Ortak hareket etme yetisi yoktur.
Öte yandan, biz ne kadar bireysel olarak önlem almaya çalışsak da muhakkak başka bir taraftan zammı dayayacaklardır. Misal benzine, temel gıdaya koydu mu zammı züke züke alacağız, alternatifimiz yok çünkü.
Milletin bilinçlenmesi için belki de temel gıda maddelerinin fiyatlarının uçması lazım.Temel gıda sektöründe çalışan biri olarak şu anda temel gıdanın olması gerekenin çok altında olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Çiftçiler resmen zararına üretim yapıyor.Ama önümüzdeki günlerde fiyatlar fırlayabilir.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
Eskiden bu tip zamlarda satıcıya kızardık artık bir ikisi hariç hiçbir distribütöre kızamıyorum bile yemin ediyorum içimden umarım kiralarını, çalışan maaşlarını ödeyebiliyorlardır diye geçiyor. Adamlar avroyu sabitlemişler.
Moted motosiklet satışları arttı diye utanmadan manipüle haber yapıyor, halbuki satışları yüksek gösteren 50cc ve elektrikliler yoksa 250 cc ve üstü satışlar iyice düştü.
11 bine verdiğim n max ne hale gelmiş. altin dolar hikaye paran varsa araba al motor al dursun kapıda
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)