Eskiden yağ yoktu, millet bulup da alamıyordu. Şimdi yağ var da millette alacak para yok. Pratikte ne farketti şimdi?
Eskiden yağ yoktu, millet bulup da alamıyordu. Şimdi yağ var da millette alacak para yok. Pratikte ne farketti şimdi?
Şu ortamda çiftçilerin krallar gibi yaşıyor olmaları gerekirken krallar gibi yaşayanlar aracılar, müteahhitler, galericiler, bayiler falan. Bu işte büyük terslik var hacılar.
Yalnız çiftçi ehh yeter be zkerim böyle işi deyip işi bırakırsa vay halimize. O zaman sen gör pompayı.
Geçen sene 55bin civarında sıfır fiyatı olan motorum bu sene 102bin tl olmuş, hangi kazanç bununla mücadele eder, olay sadece motor mu geçen seneki market pazar alışverişiniz ile evin elektrik su vs. sayarsak temel hayat giderlerimiz de bu şekilde arttı. Ve halk olarak verecek hiçbir cevabımız yok asıl ben buna yanarım, bir de şakşakçılar var ki onlara öyle laflarım var ki şaşarlar..
Çok uygun fiyatlar, kaçırmadan alın bence. (2021 senesinden yazıyorum)
Kazanç değil o, değer kaybı.
Kazanç şöyle oluyor. Biri piyasaya müjde diye coşku veriyor, döviz düşüyor. O sırada döviz alıyorsunuz. Sonra döviz yükseliyor. Kazanç bu.
50cc motosiklet 18.500₺
Diyeceklerim bu kadar.
Bence az olmuş zamlar. 250binden aşağıya motor olmamalı, sonuç olarak şaha kalkmış bir ekonominin meyvelerini yiyen ülkeyiz. Bütün galaksiye diz çöktüren galaktik imparator Erdoğan ve hükümeti inşallah sonbahar bitmeden motor fiyatlarının tabanını 250 bin olarak açıklar dualarıyla yatıp kalkacağım bundan sonra.
Abi neredeyse bedava ya fiyatlar. Niye şikayetleniyorsunuz?
Bak misal efsane r6 yı 19.694 e veriyorlar, daha ne olsun. Amma velakin Avro ile...
2015 kasa R25'im var. 22.500 km'de. 3.sahibiyim ve faturası elimde. 15.000 TL imiş. 5 yılda 3'e katlamış. Son yıllarda katlanarak gitti. Yine de gidip sıfırını alacağım. İsterse 60.000 TL'ye satsınlar. Zaten zam'lara alıştık.
38 milyara r1 aldıydım, şu an 48 milyara r25 satılıyor. Ula ben baya zengin adammışım
Koşun, hemen alın. Vergi alana; yanında tercihe göre motosiklet ya da araba veriyorlar...!!!
Bir tek ben zengin olamadım...
2 yıl önce 11.500 liraya BN125 i aldım...
Şu an hala 11.500 lira benim BN125...
Tahmin: Aralık 2020 r25 fiyatı 60 küsür olacak var mı başka tahmin?
Sanki honda da yamahaya göre fiyatını güncelliyor gibi, hemen oda zam yapmış
Sanırım o sıfır motor izmirde bir bayinin elinde kalan. Akhisar bayisinde sıfır bn125 var. 17.000 lira.
Ben tam 2 yıl önce 1 Eylülde ödemesini yapmıştım. Serbest piyasa usd kuru yanılmıyorsam 7.20 idi.
11.500 e almıştım.
Şimdi yine 11.500 - 12.000 civarı ediyor. Kur 7.35 civarı.
Yani dolar bazında ödediğim fiyatla bugünkü fiyat aynı.
Bu şartlarda sanırım karda olduğumdan bahsedebiliriz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)