Uzun Yol ve Motosiklet Bakımı
Reklamlar
-
30 Ağustos 2020, 18:39
Arkadaşlar merhaba . Uzun yollara çıkan arkadaşlar zincirli motorlara nasıl bir bakım uyguluyorsunuz ? Nelere dikkat etmek lazım mesela ? Zincir kaç kmde yağlanmalı, temizlenmeli mi ? Ya da ne kadar sürede bir temizlenmeli ? Çantanıza gaz yağı vs alıyor musunuz ? Kısacası uzun yol yapmayı planlayan ve muhtemelen kamp şeklinde bir tatil yapacak olan biri için öneriler ihtiyacım var
Reklamlar
-
30 Ağustos 2020, 21:49
Merhaba yola çıkmadan 1 2 hafta öncesi periyodik bakım yapıyorum yağ filtre falan(zincir dişli buji balata bunların tam olduğunu var sayıyorum)çıkmadan 1 gün öncede lastik havasını ayarlıyorum.Ortalama 300kmde yağlama yapıyorum stabilize yola girmediğim için sadece yağlama yetiyor.Kamp olayını hiç yapmadığım birşey diyemiyeceğim.
-
30 Ağustos 2020, 21:59
Sadece sprey yağ alın geçin. 300-400 km'de bir yağlayın. Evinize döndüğünüzde temizlersiniz.
-
30 Ağustos 2020, 22:08
Ogretmen adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba . Uzun yollara çıkan arkadaşlar zincirli motorlara nasıl bir bakım uyguluyorsunuz ? Nelere dikkat etmek lazım mesela ? Zincir kaç kmde yağlanmalı, temizlenmeli mi ? Ya da ne kadar sürede bir temizlenmeli ? Çantanıza gaz yağı vs alıyor musunuz ? Kısacası uzun yol yapmayı planlayan ve muhtemelen kamp şeklinde bir tatil yapacak olan biri için öneriler ihtiyacım var
1500 km lik turda sprey yağı 300 km de bir yağladım, temizlik eve gelince dünya turu değilse yaptığımız..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
30 Ağustos 2020, 22:17
800 kmye kadar olan turlarda sadece cikmadan yagliyorum. Donuste temizlik ve tekrar yaglama. 800km ustu yollarda yanima sadece zincir yagi aliyorum, 2500 kmye kadar da sadece 1 kez yagliyorum arada.
Kuduz doktora baglamaya gerek yok, zincirinizi zaten olmasi gerektigi gibi 5000 kmde bir geren, 20 binde bir de degistiren insanlardansaniz bunlara cok takilmaniza gerek olmaz.
Bunun disinda kucuk takimlar ve lastik tamir kiti ve yagmurluk disinda bir sey tasimaniza gerek yok bence. Yol ne kadar uzun olursa olsun. Gerisi overkill cunku.
-
30 Ağustos 2020, 22:19
Zinciriniz koparsa diye her ihtimale karşılık olması için zincirinize uygun kelebek ve onu takmak için pense alın. Bazen hayat kurtarabiliyor . Onun haricinde diğer meseleleri arkadaşlar söylemiş zaten.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler