Eğitimde alacagim Yamaha akademi ile konuştuk fiyat felanda aldim
Eğitimde alacagim Yamaha akademi ile konuştuk fiyat felanda aldim
Selam aga. Ben de 18 yaşındayım. Ben de motor almak istiyorum ancak benim de ailem izin vermiyor. Sana tavsiyem diğer abilerin de dediği gibi on sekizini beklemen. Neden diye soracak olursan hem o zamana kadar para biriktirip 18 olunca direkt a2 ehliyetini alabilirsin. Ardından biraz çalışıp istediğin motoru kendin alabilirsin. Ben de şu an para biriktiriyorum. İki üç yıla belki alabilirim. Sana da tavsiyem budur dostum
45 yaşındayım, 15 yıldır motosiklet kullanıyorum.
Oğlum 18 yaşında asla ve asla motosiklet aldırmam.
Önce hayat tecrübesi kazanacak (30 yaş gibi) sonra otomobil kullanarak trafiği okumayı öğrenecek.
Sonra belki izin veririm
32 yaşındayım, evliyim, çocuğum var.
Annem, babam halen karşı. Kendi paranı biriktirebilir seviyeye geç, sorumluluk sahibi ol, öyle al. Bi de, madem ailen motor konusu açmandan hoşlamıyor, açma. Motor muhabbetini arkadaşlarınla yap
Ben 2017 yazında motor almaya karar verdim.ailem sizinki gibi motora fena karşıydı.sormadım bile.neyse okul başladı dersteyim hoca bişey anlatıyo ama anlamıyorum dedim ki bende biraz sahibinden de motor bakıyım.bi ilan çıktı karşıma ybr 125 11 binde ama dökülüyo km düşürdükleri bariz belli.adamla konuştum hemen dersten çıkıp çağlayan adliyede buluştum adamla.vasat bi ybr ama canım nasıl motor sürmek istiyo ehliyet falan uok.adamla anlaştım 4000 tl ye ertesi gün aldım ybr yi.hayatımda motosiklet üstüne oturmamışım.çağlayandan kadıkoye getirdim 0 tecrübeyle kimsenin haberi yok.akşam söyledim bizimkilete yüzleri falan düştü.ama aldım yani.2019 da ehşiyet aldım.tam 2 yıl kullandım ehliyetsiz allaha sükür kaza bela yapmadım hiç.sana tavsiyem hevrse kapılıp dökük motor alma uğraşırsın sonra(ben şanslıdım bi kere benzin bitmesi dışında bi problem yaşamadım)motoru al trafiğe çıkmadan sokak arası kullan ama ehliyet parası cebinde olsun.hem pratik yap hem ehliyetini al ama sakın acele etme.
Bir insan 18 yaşından küçükken çocuk kabul edilir tanım olarak, yani yetişkin değildir, kendi kararlarını verme yetkisi yoktur, ailesi verir onun yerine kararları. 18 yaşını geçince de kendi kararlarını verme yetkisi olur tabi bunu yapabilmek için kendi geçimini de sağlayabiliyor olması gerekir.
Daha ailesinin evinde oturan birinin 18 yaşını geçmiş olsa da kendi kararlarını verebileceğine inanmıyorum. Önce kendi evinde kendi hayatını kur, kendi geçimini sağla o zaman kimseden izin almadan istedğini yapabilirsin.
Benim çocukların da henüz 8 yaşındalar, büyüyünce şunu yapıcam bunu yapıcam dediklerinde 18 yaşına gelip endi evinize çıkınca istediğinizi yapabileceksiniz abna sormanıza bile gerek kalmayacak diyorum. 18 yaşında geldiklerinde zaten direkt göndericem evden, yetişkin bir insan kendi evinde kendi hayatını yaşamalı.
aynı durum bende de vardı. ben ufak motorlra ısındırarak ikna ettim.
Elektrikli bisiklet al önce, babana kullandır akabinde o bisiklete el koyacak sonra senin kucuk 100cc sukuter alman daha kolay olur.
Birden buyuk motora heveslenme. kucuk cc ler ile tecrube kazan aldığın bir motoru en az 1-2 sene bin. her zaman ekipmanın tam olsun.
Basına gelecek kötü bir durumda ailenin ne kadar uzuleceğini unutma ve sakın arkadaslarından gaza gelip sürat yapma.
Böyle durumlarda yapacağın en ufak kazanın bedeli bir daha motora binememek olur.
Buyuk kazadan Allah korusun. ufacık bir düşsen bile ailen motoru veto edebilir. gaza geldiğin anlarda yapacağın hatanın hayalindeki motora ulaşma şansını bitireceğini düşün.
Ehliyet olmadan ne araç kullanın ne de belge gerektiren başka birşey.
Bende 17 yaşındayken çok istemiştim ama ne yapsam da aileme kabul ettiremedim.
İlk motorumu 36 yaşımda aldım.
Zaman hızlı geçiyor merak etme
Yorumlarınızın hepsini okudum abilerim çok sağolun yaşımı beklemem lazim şimdilik vaz geçeyim 2 sene sonra tekrar burda görüşmek dileğiyle :D
Bak ilk önce bir bisiklet al, sonra araba kullanmayı öğren motosiklet bunların bileşkesi.
şu dönemde sağlam adam iş bulamıyor, allah göstermesin çocuk kaza yaptı ve sakat kaldı, ne olacak peki? eleman daha 16 yaşında ve ailesi ne kadar tutarlı insanlardır bilmiyorum ama gördükleri kadarıyla çocuğu hazır olarak görmüyorlar ve çocuğun başına bir iş gelirse ailesi bakacak...
amerika gibi ülkelerde aileler ne yapıyor bilmem ama türkiye böyle, 27 yaşında kaza yaptım ve ayağım kırıldı, aylarca çalışamadım edemedim ve ailem baktı beni? öncesinde de ben kazandığım paraları ailem ile harcıyordum ve şu anda da öyle yapmaktayım..
yaş 27 ama evden ayrılmıyorum... yani fikir verir iken bir çok kriteri göz önüne alıp söylemeniz lazım...
Çocuk 18 yaşında, motosiklete parası var, ama ev kirasına, tüm yaşam giderlerine ve sağlık sigortasına parası yok...
Öyleyse motosiklete de parası yoktur...
Ailesine madden muhtaçsa, eli mahkum dinlemek zorunda. Değilse, bağımsız bir birey olarak istediğini yapsın, kim ne diyebilir?
Başına gelen ilk kazada ailesine yük olacaksa, sözlerini de dinlemek zorunda.
16 yaşındayım ehliyetim yok unutma ki kimsenin ailesi motosiklete izin vermez araba kullanmasını da biliyorum hem manuel hem otomatik ailemi bi türlü ikna ettim motosiklete evin etrafından ayrılmayacağım diye kendi biriktirdiğim parayla rks 220 cc aldım 6 ay sonra ehliyetim yok diye gezemediğim için sattım şimdi 125 lik birşey arıyorum ama halen motosiklet almama karşılar kendi paran olunca hafif ikna kabiliyeti artıyor
Motoru babam aşıladı ama bin pişman. Trafik öküz dolu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)