Merhabalar, dün park ettiğimde aynaya biri çarpmış ve ayna yerinden çıkmış. Dün arkadaşla denedik takmayı fakat bir türlü girmedi. Bunun kolay bir yolu var mıdır ? bilmediğimiz bir yöntem vs.
Merhabalar, dün park ettiğimde aynaya biri çarpmış ve ayna yerinden çıkmış. Dün arkadaşla denedik takmayı fakat bir türlü girmedi. Bunun kolay bir yolu var mıdır ? bilmediğimiz bir yöntem vs.
Isıtarak tekrar yerine koyulabilir.
Hocam şekli bozulmaz mı ? Bir de nasıl bir ısıdan bahsediyoruz ? Klasik bir çakmakla halledilebilir mi ?
Güzel bi şekilde bastırman lazım ama güzel bi şekilde tık diye oturur. Kolay girebilmesi için yağ sürün
Topuzu gres veya herhsngi bir yağ ile yağladıktan sonra bez ile sarıp çekiçle birkaç kere vurduktan sonra yerine oturuyor. WD-40 varsa o da iş görebilir yağlama konusunda. Ek olarak topuzu fön makinesi ile ısıtarak sokan arkadaşlar da var.
Cevap veren herkese teşekkürler. Bu akşam deneyip sonucu buraya yazacağım.
yağ sıkma işi riskli.
Daha sonra hiç bir ayarda durmamaya başlayabilir. Herhangi bir tümsekte, sarsıntıda kafası aşağı düşebilir.
Kaynar suyun içinde ayna kısmını suya sokmadan 2 dakika kadar isit sonra takmayı dene bence oturur
Hala takamadı iseniz;
Topuzu ısıtmayın, yuvayı ısıtın. plastiklerin genleşme katsayısı yüksektir. Kaynar su doğru öneri. 3-4 dk içinde tutmanız gerekebilir.
Yağlarsanız aynanız sürekli dönebilir.
Vakit bulamadım maalesef. Kaynar suyu garaja kadar taşıyamam o yüzden yanıma saç kurutma makinesini almayı planlıyorum. Duruma göre topuz tarafını da söker evde işi halleder sonra yeniden takarım. Bakalım akşama zaman bulursam halledeceğim.
Sıcak suya soktuğunuz zaman genleşeceği ve rahat gireceği doğru . Fakat metal olmadığı için genleşip kalacak ve geri daraltamayacaksınız. Buda bollaşma neticesinde aynanız ayarsız kalacak. Benim size tavsiyem yukarıda dediğim gibi yağ ile deneyin taktıktan sonra balata spreyi ile oradaki yağı giderebilirsiniz.
Benimde aynı durum başıma geldi. Güvendiğim bir Ustaya sorduğumda topuzun gireceği kısmı sıcak hava tabancası ile ısıtıp plastik biraz yumuşadiktan sonra takabilirsin dedi
Bende hava tabancası olmadığı için saç kurutma makinesi ile denedim fakat yeterli sıcaklık olmadığı için yumuşama olmadı. Ben de gözü karartıp ocakta kısık ateşte alev ile temas etmeyecek şekilde uzaktan çok kısa süre ısıtıp denedim ve oldu
Umarım birinin işini görür bu yazdıklarım
Çok fazla isitip tamamen erimemesine dikkat edin.
Aynı sıkıntı benim de başıma geldi
Güvendiğim bir ustaya sordum. Daha once de bu şekilde tamir yapmış kendisi. Sıcak hava tabancası ile topuzun girdiği kısmı ısıt biraz yumuşadiktan sonra yerine oturur dedi. Bende tabanca olmadığı için saç kurutma makinesi ile denedim fakat yeterli sıcaklık oluşmadığı için yumuşama olmadi. Gözü karartıp kısık ateşte ocağın üstünde aleve degdirmeden bir kaç saniye tutup yumuşatıp yerine oturtmayı başardım. Gayette guzel hareket ediyor.
Umarım bu faydalı olur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)