Zincir belli bir süre döndükten sonraki ısınmış hali üzerine zincir yağı sürmek yağın daha iyi tutunmasını, sıçramamasını sağlıyor diye okumuştum.
Zincir belli bir süre döndükten sonraki ısınmış hali üzerine zincir yağı sürmek yağın daha iyi tutunmasını, sıçramamasını sağlıyor diye okumuştum.
Motul c4 çok sıçratıyor diye farklı yağ arayışına girdim. Valvoline hakkında olumlu yorum çok olduğundan aldım. Valvoline de sıçratma sorunu yok ama zinciri ne kadar yağladığı meçhul. Sanki yağ değil de yapıştırıcı sıkıyorsunuz zincire. Uyguladıktan bir süre sonra katılaşıyor ve zincir kuru görünüyor. Şu anda yamalube kullanıyorum ve aradığımı buldum diyebilirim. Ipone veya putoline kullanmadım henüz. Yamalube ile karşılaştırıldığında nasıldır merak ediyorum.
Petronas ve valvoline hic sicratmayip cok guzel yagliyor ancak kutular cok cabuk bitiyor ve biraz pahalilar. Motul C4 ve Ipone de harika zincir yaglaridirlar ancak jantlar les gibi oluyor ve temizlemesi ayri eziyet. 404 ahmet mehmet de hepsi zincir yagi uretiyor formul basit cunku, ama belli markalardan sasmamanizi oneririm. Hic denemedim ama eminim 404 de guzel yagdir zincir icin, fakat zincir yaginda omur onemli. Ne kadar gidiyor her turlu yol sartlarinda ona bakmak lazim.
Sicratan butun bu zincir yaglarinda jantlari zaten 2 ayda bir temizliyorum diyen adam icin komatsu. Ama iste her turlu bir seyden odun veriyorsunuz. Ya daha pahali zincir yagi, ya da daha les bir jant.
Şanzıman yağının gözünü seveyim. Zincirin 38.000 km sağlıklı bir şekilde hizmet etmesini sağladı.
Düzgün marka sprey zincir yağları kullanım sırasında jantınıza sıçrıyorsa ortada yanlış bir kullanım vardır;
- Zincir yağlamayı ve temizlemeyi her zaman yoldan döndüğünüzde ve zinciriniz işlemekten ısınmışken yapın, (yağ daha rahat nüfuz eder ve solventin buharlaşması biraz daha hızlı olur...)
- Temizlik yapıyorsanız, temizlik için kullandığınız malzemeyi uyguladıktan sonra zinciri microfiber bir bez ile çok ama çok iyi siliniz, zincirde temizleyici malzemenin en ufak izi bile kalmasın! Bu malzemelerin hepsi yağ çözücü sonuçta; üzerine yağ sıkınca çözüp atar... ;)
- Yağ miktarını abartmayın. Çok sıkmanıza gerek yok.
- Yağladıktan sonra hemen yola çıkmayın, sprey solventinin iyice buharlaşması için vakit verin. (Bu yüzden ilk maddeye zinciri akşam yağlayın yazdım; böylece sabaha kadar bekler, sabah içinde damla solvent kalmamış ve metale iyice yapışmış bir yağ ile yola çıkarsınız...)
Ekleme:
- Zincir arka dişli tarafında yağlanmaz (öyle yaparsanız janta yağ gitmesi kaçınılmaz...), ön dişliye yakın bir yerden ve sadece iç kısımdan yağ sıkılır...
Motul C4 yine de sıçratıyor
bende dün "würth hhs 2000" aldım, würth iyi bir marka diye aklımda kalmış ama neden bilmiyorum...
"500 ml würth hhs 2000 sıvı gress" bizim burada nalbur 30 tl ye satıyor baya ucuz geldi bana, 60 lira civarıdır diye düşünüyordum.. tarihi geçmiş olabilir diye düşündüm ama tarihi de geçmemiş.. baya büyük bir nalbur.
orta sehpaya alıp 1. vitese takıp yağladım, denildiği gibi el değmeden uzaktan yağlıyoruz bu yüzden tehlikesi yok.
yağ kalitesi hakkında bir fikrim yok bu arada.
Ben bundan 4-5 kutu bitirdim, toz toprakla kalınlaşıyor, ayrıca zamanla motorun bilimum yerlerine yapışıyor ve çıkarması çok zor bir macuna dönüyor. (Bir uzman Motosiklet Yıkamacıda motosikletin altını, ön dişli ve yan ayak vs. tarafındaki kalıntılarını temizlemek için 2 saat uğraşmışlardı - bir ton para vermiştim.) Zincir yağlamayı çok iyi yapmakla birlikte böyle macunlaşıp temizlemesi zor birikintiler oluşturduğu için kullanımını tavsiye etmem...
Tehlikeli kısmına katılıyorum, ama benim mesajımda özellikte belirttiğim ve uyguladığım gibi arka maşanın üst ve ön tarafından ön vites dişlisine yakın bir yerden püskürterek yaparsanız parmaklarınızla ilgili bir problem yaşamazsınız.
Arka dişliden yağlarken motoru değil çalıştırmak, tekerleği el ile döndürmek bile dikkatsizlikte birleşince ciddi yaralanmalara neden olabilir.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
10 yıldır denemediğim yağ kalmadı
würth motul valvoline castrol gibi spreyler sadece asfaltta kullananlar için bile son derece zararlı mesala o yağ zincire yapışığ sıçramıyor ya ha işte üzerine yapışan toz da aynı şekilde yapışıp kalıyor
son 3 yıldır motordan çıkan yağ veya 90 numara yağ kullanıyorum zinciri temizlemiyorum yağ akıp gidiyor beraberinde tozu toprağı da götürüyor
mazot ve gaz yağı da zincire son derece zararlı belli bi zamandan sonra (zincirin ömrü dolmadan) o ringleri kopartıp zincir de kasıntılar yapıyor ve zinciri bozuyor
7 ay önce otomatik zincir yağlama taktırdım zaman ayarlı sürekli yağlıyor kafam rahat tavsiye ederim bi defa para verin sonra bu dertten kurtulun derim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)